『薪火Post』BNO續期資訊(47) 堅持五大訴求,追究黑警濫權責任!

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
我都係每樣野上面貼張memo,寫呢份係乜野
再加封信講自己夾了乜嘢文件落去
再用幾格那些folder分開唔同的文件
最主要個人資料個頁同下一頁既身份證號碼就冇野check
我仲懶 全部放曬入去就算
寄既時候入埋folder分開晒,貼晒label,
返黎既時候同我全部摺埋塞晒係個信封入面,連個folder都冇埋

見你地話用WEbCHAT 可能有意想不到效果,剛剛WEbCHAT 去事頭婆office 找人傾幾句
暫時知副簽人無問題( 註冊社工,BNO已過期)
不過都係繼續等

另外我將成本特衰寄過去 , 會否有機會被順手"剪角 ?
有野想問,之前比老母昆左話唔知有無幫我申請過bno,之後我check到身份證大法d條件中哂,所以想用身份證大法試下同做埋lost,仲打埋電話去補充資料叫我等拎reference number大約五日內,但呢家十幾日都未收到email.

點知前兩日老母睇番佢本bno原來有寫我名係bno included child比佢玩死,大家覺得我應該同英國個邊講取消個lost申請定繼續等佢email算?十五十六緊
做乜撚野叫HMPO last in first out dllm
我預六星期比佢 下個星期冇反應先wechat佢
合成獸?
國籍寫咩?
呢句解咩意思?

收到申請文件了 新Passport聽日到了

多謝各位連登巴絲share,BNO 到手
即刻開個a/c 分享下

舊BNO過期十幾年,first adult case
交嘅文件如下:

- 自己身分證彩色影印本(正底2面)
- 媽媽身分證彩色影印本(正底2面)
- 現有廁版彩色影印全本
- 銀行單正本
- 稅單正本
- 舊BNO 正本
- 自己出世紙正本
- 爸媽結婚證書正本
- BNO fd 副簽 (職業:IT) ,護照資料頁黑白影印本
- 一張紙英文寫爸媽內地出世,無出世紙,爸已仙遊

所有以上正本文件都同時收到啦!
好唔客氣地答你六個星期
隔咗一排冇睇咁快到47 LM
有,另外買左2個公文袋分正本文件同影印本
我諗你同我一樣...
第一本咁寫完, 就會收到第二本
根據前人報告,申請咗取消就無得再undo,你一係等或者webchat問下佢,一係直接攞你媽本去申請睇下點,到時如果要補文件先算。

順便問埋你媽使唔使幫佢做埋。
正常原封俾返你,但呢期有人本特衰俾人剪埋,估計因為之前有case係入境處剪咗人哋本bno,所以以牙還牙!亦幫你揀埋以後用邊本,以後唔使煩。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞