『薪火Post』BNO續期資訊(47) 堅持五大訴求,追究黑警濫權責任!

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
4,5點陣冇咩 , 5點半左右佢地開始從後包餃子
我住咗三十年元朗 第一次見咁多警車
收到,大家行街小心。
成條大馬路差唔多計埋十幾廿部
今日入黎元朗shopping 嘅巴打又好 , 元朗住嘅巴打又好 自己小心
恭喜ching
你自己都要小心啊
咁正,我等左半個月都未有reference number
我直頭冇打電話返去 尋日就approve咗
呢一批都係咁 我琴日收到個本都有少少
是旦啦 唔係仔細睇都唔覺
我想問點睇得出係歪有冇唔歪既睇下
幾多日total?
廿幾日
Joined queue個時間同你一樣
都咁耐咁我等下算 ,我以為自己好耐
你又等緊?
所以即係佢系統未改 status ?
但其實安全到達咗?
小弟搵唔到BC po所以想入黎問下各位師兄
我依家係first adult passport 之前無申請過,繼承老豆BC 身分(British Nationality Hong Kong Act 1990)

請問咁樣係咪要副簽?

個網站話要寄好多文件既正本,例如結婚證書個啲,係咪一定要正本,唔可以certified copy?

老豆本passport過左期,可唔可以一齊申請,定係要搞掂老豆嗰份先?

因為老豆好驚整唔見個certificate of registration 無得補領,所以仲未俾錢+卡左關,send 左個enquiry 不過未覆
感謝各位
睇doc啦,香港嘅文件都可以俾錢攞certified true copy ,入籍證明就算補都要唔直接英國補,都要問領事館有無得搞,而且係你申請新國籍,你連正本都交唔到,你叫個IO點幫你做護照。你阿爸就簡單啲,佢續證啫,反而要求可能會低啲。
好既唔該曬麻煩曬
我都唔肯定電話果個ref no.係咪可以直接拎黎apply....
究竟喺電話收到ref no.係咪代表我有bno身份? 有無巴打清楚?
會收文件?
全部寄返晒俾我喎
借位一用
有時間去一去元朗地政參觀下

[恐怖過拆祠堂] 反對丁屋申請之投訴懶人包 [和理非請做野]
https://lih.kg/1373865
報失啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞