『薪火Post』BNO續期資訊(47) 堅持五大訴求,追究黑警濫權責任!

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
到時全港700萬人(狗官除外)都係BC
大英帝國福利政策今次仆街鳥
始終差1個字,就算HMPO話冇問題,去其他國家人地會唔會覺得有問題先? 仲要封面是歪的
香港咁多親支廢老,邊有700萬咁多丫,我就唔支持無條件BNO變BC,一定要背景審查+英文能力測試(IELTS之類)。
最少黑警+建制狗+狗官+牛屎佬可以byebye
順便取消佢地ge BNO
可能平權後的BC會有新observation:
This passport holder has the right to abode in UK expect receiving UK welfares.
英語能力唔好,被遺棄了....
而家都已經係
海外BC 返英國讀書要住夠3年先可以畀local fee
難聽啲都要講
做得人哋國民學返嗰個國家嘅語言係應份
唔需要你去到Native級數
但最起碼都要識聽識講啦
如果唔係同啲蝗嚟到香港唔學廣東話有咩分別
之前等到頸都長 突然咁快
其實身邊d人多數揸特衰 如果同佢地去旅行都唔知用邊本好萬一有事又好似得我一個去到搵皇后陛下求助咁
btw,英國passport既設計真係好撚靚
睇返本特衰,屌你老母
笑左出聲
真係出事時,睇情況囉,要疏散之類咪到時問下事頭婆手下,可唔可以帶埋一齊走囉。之前好似人問過話得,我估有位而人數唔多,人道立場都俾啩!但如果成村人跟住你.....你到時候自決了!
唯有印定wiki個解釋傍身,有問題時攞出嚟俾佢哋睇囉。
牛屎佬分分鐘有bc,甚至其他外國護照,根本笑緊我哋揸bno嘅係傻仔。尤其是啲老嘢,以前移民外國打工,依家當地攞救濟老人金生活費,返嚟香港嘆世界等人收地,指點江山,大有人在!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞