『薪火Post』BNO續期資訊(47) 堅持五大訴求,追究黑警濫權責任!

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
同路人

我諗最起碼要一張過啦,你4張A4 4合1中間會有條痕,隨時俾hmpo彈

淡黃白背景可以嗎?
be taken against a plain light-coloured background

HMPO rule係咁講,我估有機會ok
https://www.gov.uk/photos-for-passports
另外想問下observation個頁身份證題示既問題 例如我身份證係Y123456(7) 但護照上面係題示the holder of this passport has hong kong permanent identity card no (Y123456) 想問係咪錯左
仲未join到queue
我自己係俾多幾十蚊落鋪頭影
自己用PS執小小無問題既
有無呢排續既巴打可以幫我睇下
問題係點upload 相😂
我個陣去快圖美影,
有埋條LINK去DOWN個SOFT COPY
係喎
原來我蠢姐
你係點錯法?
me too, 24/6 joined queue
我果本係Y123456(7)咁
你跟指示申請,佢會叫你上載相片,而指示話明背景要有淡顏色嘅,所以唔純白係無關係,你上載咗會話你知得定唔得,會講埋唔得係咩原因,但亦可選擇照過,最後批核時有職員睇一次,唔得自然叫你再上載。所以無謂浪費錢去影相,真係唔得咪再影再上直到得為止,如果覺得自己無信心先去影舖影囉。

記住依家係續領護照,你個身分永世喺度,所以唔存在reject 申請,你係要幫個IO批核申請,文件交齊證明你就係申請人,如果有問題佢會追你,交到合格為止,最多都係用多咗時間啫。

記住大家個bno身分係一早確定咗,係就係唔係就唔係,啱資料就一定會發本護照俾你,因為呢個係你權利嚟。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞