『薪火Post』BNO續期資訊(44) 聯合聲明已壽終正寢,入黎Join Queue圍爐啦

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
真相大白

lost & stolen default係交少啲嘢

但係有人收過email話改左policy要交番曬first apply個堆嘢
已打好解釋信同準備齊文件準備寄
上星期打電話去報失佢地應該好忙
希望唔洗大家搞咁多轉

第一次個副簽唔岩資格,SEND EMAIL黎要第2個副簽+申請FORM重頭填過

寄完過去就變左咁
我2016年去,已經無問收小費
八掛問下
關1983年乜事
已寄左出世紙正本去
請問係咪正本都會寄返返黎比你架如果申請成功後?
hmpo開始返工啦
今個星期有幾多幸運兒approve到
除非職員寄漏,否則無論成功與否都一定俾返你,仲有你果張唔係正本,正本由政府keep住,你果張係核證副本,只要肯俾$140就可以補領。
其實係見到bno guidelines嗰度有關於1983年嘅處理手法有唔同
DHL真係勁快,track到已經到左英國簽收左😂

另外想問下BNO進度係website邊度睇得番
因為我1983年出世所以想問下
表情撚
唔好咁懶啦 email 入面有link 你track
因為1981年英國國籍法令係1983年1月1日生效

法令修改了根據出生地法而取得英國國籍的規則。

姐係1983年前出生的任何人(除了少數外交人員的子女和敵對外人之外),都會係CUCK

香港出世的CUCK亦因爲法令而變做BDTC

而你1983年係香港出生,所以唔會因為出生地而自動獲得英籍,而需要父母居有英籍先可以傳英籍俾你

而當時申請BNO的條件係你要係BDTC-HK
你俾錢後冇幾耐應該已經收到email,內容有PEX字頭後面有十位數字號碼,就係你申請編號,佢會附上一條link俾你去用十位數字login (唔需要PEX字頭,我每次都係從email內copy&paste),之後會叫你輸入登記email address同出生日月年,如果資料正確就可以登入睇到進度。
巴打join左queue幾耐先收到hmpo彈你既email
多謝巴打詳細解釋
見到啦,但web板仲係未簽收sosad,過幾日再睇下先
24/6收到個email要求新副簽

why
4/6 仲等馬
又跳黎做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞