『薪火Post』BNO續期資訊(44) 聯合聲明已壽終正寢,入黎Join Queue圍爐啦

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
我都係填unknown,我就無問題……
就咁additional information 填曬UNKNOWN?
我就係,因為我真係唔知阿公個名,我連阿爺係邊度死都唔知……
就算問返阿爸阿媽個中文名,我都唔知應該點寫英文名[:0)]
可以
我阿爺係我老豆好細個果時就過咗身 我都係大約解釋下淨係知個名(由我老豆出世紙得知)
老豆老母出世紙都要寄埋?
如果只係寄老母一邊得唔得
我同我老豆因為反送中嘈撚左交 唔想問佢拎任何資料
可以查冊再補領
Speedpost = EMS
全部國家都有
幾時開個「封面合集」
999077係支那郵政既香港郵編,當然唔會對英國有效

係填都填000000
online countersign要countersign個人在英國先得
岩岩度左,頭尾兩面都係1cm , 好彩無歪

強迫症
仲有冇多個一個巴打到手本野印歪
其實好多個Post之前見過
唔記得幾時不過可以肯定唔係第一次見

我影印咗身份證同特衰,普通啡色信封
可以喺additional information到remark原因
係呀 要打開先知係BC
清 你幾號寄出?

好多謝上個post嘅巴打介紹條link俾我去問,有乜理由收咗文件隔咗成個月都仲未join q,原來真係晾埋一邊一問完第二日就join咗
但係七月先再join睇怕又要塞兩個月

另外我想問其實入咗隊係咪就代表文件一切正常?

以下貼埋我交左嘅俾大家參考 -
1. 證件相兩張
2.特衰全本彩印
3. Bb bno 正本
4.自己出世紙正本
5. 地址證明用政府寄黎嘅人事部信件,但冇記錯好似戇鳩左全部中文 (not sure)
6. 身分證前後彩印
7.父母本人BNO資料頁彩印
8. 父母出世紙黑白影印
9. 結婚證明嘅黑白影印
10. 父母嘅身分證雙面影印
11. 公務員BNO朋友BNO資料頁彩印
12. 副簽表格,但戇鳩用咗藍筆
13. 最後一份cover letter解釋點解老竇老母嗰啲唔俾正本 - 因為戀英,唔想唔見咗補領冇皇冠版文件

希望八月收到啦
Webchat無乜用 :(
唔代表文件一切正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞