『薪火Post』BNO續期資訊(44) 聯合聲明已壽終正寢,入黎Join Queue圍爐啦

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
我副簽人張passport copy直頭scan都唔係,係用手機影既相黎
18/6 HK post寄
今日終於收到
平郵?
我之前續都係嗌個FD用手影影完再SEND比我,我再去PRINT
個FD隻手仲上埋鏡
定你意思係收到新bno起手
我意思係收到本passport
我副簽人張passport copy直頭scan都唔係,係用手機影既相黎
我之前續都係嗌個FD用手影完再SEND比我,我再去PRINT
個FD隻手仲上埋鏡
香港副簽麻煩揀印form出嚟
WTF 點解我仲未有

睇下張副署form先好唔好
有冇朋友識你2年以上?
就算係廁板都有機會得
而家先批到5月30
而家唔收實體相 一定要upload
可以
係到一千字自介 + 自貼 兩年後幫你簽

千幾蚊買個機會
可以
無問題直接揀Passport Renewal
Nationality 揀British Citizen 就得

Yes
巴打們,有事請教

以往曾申請過BNO(97前),本野到港但無拎過
近日想申請番BNO,事前已問HM

佢個邊話"Our record show the date you were registered as a British National Overseas citizen was xx/xx/1995 ... You were issued with BNO passport number 6xxxxxxxx ..... Noted as the above passport was not collected it was destroyed"

咁我想問我係咪仲可以申請得BNO???
(爬文見話有拎過就申請到,但我係申請完無拎過)

如果得嘅話,係新system入面
"Is your passport lost or stolen?"
"Have you cancel your passport with HM Passport Office?"
呢兩題我應該點答?

唔該晒大家!!!!
(問咗HM但個邊幾日覆一次,想係呢邊問下有經驗巴打)
舊個本bno寄左過去(已過期)去申請續領,本舊bno會唔會比返我地?
第一句已經答左你,你有BNO國籍,應該得
online申請中段個時佢會叫你upload相,個時個system話你聽張相有無問題。有問題咪再影再upload,佢會比機會你upload。
張相會cut到鎖骨位,頭髮長短應該唔會影響,一係撥曬去後面一係剪左佢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞