IT界討論區:大家都是IT狗,不用分這麼細(5)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
依家d ap 叫價高過sa

3-4個ap 叫45k or above
而sa 3字尾4字中
個市場咩玩法

巴打請人?

請呀
ap/sa/qa/sql 都要
ap 起碼2年exp
front end 要識js/angularjs
back end 要識java同spring

差4個月2年

如果skill set 岩同自問有potential 唔介意既
因為之前有連登仔上黎hea in
做壞左個頭所以我先死守2年
2年request 30k 同上黎問佢咩都唔識
仲響朵話我講過包請
唔好咁痴線啦

可能唔係連登仔呢
連登又冇PM
你publish 個tg出黎係人都in得啦

而sa 3字尾4字中
個市場咩玩法

巴打請人?

請呀
ap 起碼2年exp

差4個月2年

如果skill set 岩同自問有potential 唔介意既
仲響朵話我講過包請
唔好咁痴線啦

可能唔係連登仔呢
連登又冇PM
你publish 個tg出黎係人都in得啦

佢on9
係人就要用30k養佢
預備食 lunch
開左成朝會
預備食 lunch
開左成朝會

食乜好
預備食 lunch
開左成朝會

食乜好

KFC 叫雞
預備食 lunch
開左成朝會

食乜好

KFC 叫雞

出去買三餸飯
預備食 lunch
開左成朝會

食乜好

KFC 叫雞

出去買三餸飯

aeon?
預備食 lunch
開左成朝會

食乜好

KFC 叫雞

出去買三餸飯

aeon?

茶餐廳姐, 有湯有汽水送幾抵屌
準備grad 有個揀工難題
一份係ibm做java 15.5k 有double pay
一份係中小型公司 19k 冇double pay
點揀好
點揀好

年薪差不多
為何不做大公司?
點揀好

年薪差不多
為何不做大公司?

就GRAD都咁好PAY....
點解我咁苦命
點揀好

年薪差不多
為何不做大公司?

點解我咁苦命

做乜野先得嫁
睇價錢有咩用
19k番shift 要ot 又唔同講法

而sa 3字尾4字中
個市場咩玩法

巴打請人?

佢請左3個post喇

btw. ap好似冇見過有4字頭

好多ap 要45k
上份工26k request37k 同45k 都有
offer 34k 再加montly bonus 都reject
究竟係出手低定我未跟貼個市?

Ap 叫4x k 果d係咪連in 都唔會in ?

而sa 3字尾4字中
個市場咩玩法

巴打請人?

請呀
ap 起碼2年exp

差4個月2年

仲響朵話我講過包請
唔好咁痴線啦

點樣可以hea in 可唔可以分享下
點揀好

年薪差不多
為何不做大公司?

點解我咁苦命

做乜野先得嫁
睇價錢有咩用
19k番shift 要ot 又唔同講法

19k個間係 朝10晚6 寫下web,app
之前intern做過 無論老世,同事,公司環境都好好
但諗過下career path大公司會好D 同埋IBM出名
所以唔知點揀
點揀好

年薪差不多
為何不做大公司?

點解我咁苦命

識人好過識字 呢個我終於理解

而sa 3字尾4字中
個市場咩玩法

巴打請人?

佢請左3個post喇

btw. ap好似冇見過有4字頭

好多ap 要45k
上份工26k request37k 同45k 都有
offer 34k 再加montly bonus 都reject
究竟係出手低定我未跟貼個市?

Ap 叫4x k 果d係咪連in 都唔會in ?

4x k 起碼都係SA 了吧? 普通一個AP 點叫到4x?
2年出30k
有冇跳得咁多
2年出30k
有冇跳得咁多

如果起得高就唔難既,20兩年跳兩次
2年出30k
有冇跳得咁多

做一年跳一次
唔驚比人bam咩
有無巴/絲做過地產發展商既AP? 好唔好做
2年出30k
有冇跳得咁多

做一年跳一次
唔驚比人bam咩

呢行好多人都密密跳,尤其岩岩fg冇耐
2年出30k
有冇跳得咁多

做一年跳一次
唔驚比人bam咩

公司肯加舊人人工既話又點會跳黎跳去
2年出30k
有冇跳得咁多

做一年跳一次
唔驚比人bam咩

做唔長做花個底唔太好
第1年起碼2年啦係嘛
1年跳1次邊個敢請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞