IT界討論區:大家都是IT狗,不用分這麼細(5)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
IVE既Game Software Development既學生表示,
想問下將來出來做野有乜出路#

我CGPA唔係高果班,但自己一個人寫個Game出去參加比賽咁

ive GPA重唔重要我唔知
但有game demo對將來搵工絕對有幫助
香港雖然唔多,不過平均都有幾間game公司請人

btw,用邊隻game engine?

微軟比賽和Game Demo就無左,但有Game既設計畫面,遊戲畫面,遊戲CG
另外Game Competition Expo果場有成個Game Demo(一個人參加用一個人一手包辦所有Program,3D Model,聲效,故事

我自己就睇情況決定用咩Engine
同學都用Unity,XNA,Construct 2,Game Salad
宜家自學緊Unreal4

宜家自己做緊Google Cardboard VR既FPS Game打算去再參加年尾比賽

請受小弟一拜

有咩好拜
其實我因為太毒揾唔到隊友姐,唔係想自己一個去玩

一個人做晒咁多野,都唔洗拜
咁點先要拜
去flxxxsystxm見工問埋我家庭狀況
有冇供樓
做乜鳩
問呢樣問個樣之後仲要second in
家下潮流興咁玩定點
有冇供樓
做乜鳩
家下潮流興咁玩定點

on99
有冇供樓
做乜鳩
家下潮流興咁玩定點

on99

果個AGENT 我已經無理佢,敢膽死開12
有冇供樓
做乜鳩
家下潮流興咁玩定點

on99

不過睇佢對我都冇乜興趣
問呢樣問個樣都唔知做乜鳩
有冇供樓
做乜鳩
家下潮流興咁玩定點

on99

不過睇佢對我都冇乜興趣

呢 d 私人野
係唔撚係可以告佢家庭崗位歧視
有冇供樓
做乜鳩
家下潮流興咁玩定點

on99

不過睇佢對我都冇乜興趣

講到份工好有前途,又對客又剩,仲要做個咩HOME TEST,頭半PART 考CODE,下半PART 考ACCOUNT
其實入it係咪一定要有底

珍惜人生,遠離IT

來生不做IT人

你地個個都撈到好掂咁
有冇供樓
做乜鳩
家下潮流興咁玩定點

on99

不過睇佢對我都冇乜興趣

講到份工好有前途,又對客又剩,仲要做個咩HOME TEST,頭半PART 考CODE,下半PART 考ACCOUNT

home test
咩黎
我淨係即場填份卷
有冇供樓
做乜鳩
家下潮流興咁玩定點

on99

不過睇佢對我都冇乜興趣

home test
咩黎
我淨係即場填份卷

即係 offsite test,通常有 1~5 日時間
用Adobe xd整prototype幾正
有冇供樓
做乜鳩
家下潮流興咁玩定點

on99

不過睇佢對我都冇乜興趣

可以send 俾我做下嗎?
有冇人in 過ETS - Testconsult programmer?
有冇供樓
做乜鳩
家下潮流興咁玩定點

on99

不過睇佢對我都冇乜興趣

你想我點比你
有冇供樓
做乜鳩
家下潮流興咁玩定點

on99

不過睇佢對我都冇乜興趣

你想我點比你

係公司 Remote 番屋企PC CAP 圖
IVE既Game Software Development既學生表示,
想問下將來出來做野有乜出路#

我CGPA唔係高果班,但自己一個人寫個Game出去參加比賽咁

ive GPA重唔重要我唔知
但有game demo對將來搵工絕對有幫助
香港雖然唔多,不過平均都有幾間game公司請人

btw,用邊隻game engine?

巴打係game公司?
離題有無得講吓入面啲Artist好唔好做呀
1題都唔識
有冇供樓
做乜鳩
家下潮流興咁玩定點

on99

不過睇佢對我都冇乜興趣

知你有財政壓力, 再禁低人工
有冇供樓
做乜鳩
家下潮流興咁玩定點

on99

不過睇佢對我都冇乜興趣

知你有財政壓力, 再禁低人工

咁都得
不過我依家有野做緊佢任我有十幾層樓要供佢都吹我唔漲
最近寫緊個android app, 想知道URL link可唔可以redirect去個無webview嘅app,因為我想我個app去catch 條url唔好俾佢開。

Example: 平時人地send URL俾我, 一click就會俾我就會揀用咩browser,揀完之後就會喺個browser到開個website.
如果我加個option俾user去揀用我個app去開條url,但我個app唔係webview唔係browser唔會開到個website,只係想user click完 url就會redirect去我個app。

請問可以點做?
Sorry for 1999
最近寫緊個android app, 想知道URL link可唔可以redirect去個無webview嘅app,因為我想我個app去catch 條url唔好俾佢開。

Example: 平時人地send URL俾我, 一click就會俾我就會揀用咩browser,揀完之後就會喺個browser到開個website.
如果我加個option俾user去揀用我個app去開條url,但我個app唔係webview唔係browser唔會開到個website,只係想user click完 url就會redirect去我個app。

請問可以點做?

js 做到,以前做過
自己 google

請問可以點做?

<intent-filter>
<category android:name="android.intent.category.BROWSABLE" />
</intent-filter>

請問可以點做?

js 做到,以前做過
自己 google

係咪就算唔係webview or browser app都可以redirect 到條url去?
有冇供樓
做乜鳩
家下潮流興咁玩定點

on99

不過睇佢對我都冇乜興趣

你想我點比你

係公司 Remote 番屋企PC CAP 圖

第一題
至少都hard code 廿幾行
大家有無遇過啲同事係咁:無野做果陣會話無野做,好悶,去老細到r job;去到老細派job 比佢果陣,又會揀野做,將啲自己覺得難既彈比其他人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞