IT界討論區:大家都是IT狗,不用分這麼細(5)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
各位IT 狗放工未
返埋聽日又放假喇

番埋28號就放一星期假
各位IT 狗放工未
返埋聽日又放假喇

番埋28號就放一星期假

三月我都放一個禮拜去旅行
唉,早知當初唔打電話過去hr傾人工
其他應徵者係今日簽哂約,但我仲冇得去簽
agent狗唔屌唔得
呢排好多agent搵人
差唔多日日都收到call
有冇咁缺人手呀

話說我啱啱先轉左3 個月工
佢話再加20~30% 問試唔試下
perm job 13個月糧 + b仔
~2 years pl/sql exp

好似好吸引
呢排好多agent搵人
有冇咁缺人手呀

好似好吸引

agent好多工狗也不屌
睇漏hd, 14k無問題
12k唔好屌

其實如果以前景來講 寫code係唔係會好過做support?
但係小弟又怕俾人屌寫垃圾 請p仔會唔會請白紙

P仔會請白紙呀
人工一般比SUP高

寫垃圾唔緊要, 識寫就得
出來做野都係做好一套function
然後其他function copy舊果套
好簡單, 無人要你寫algorithm

我都係識下D if else, for-loop, System.out.print...
去做P狗
12k唔好屌

其實如果以前景來講 寫code係唔係會好過做support?

P仔會請白紙呀
人工一般比SUP高

我都係識下D if else, for-loop, System.out.print...
去做P狗

有無咁易呀
我for loop 識print到直角三角形wo
12k唔好屌

P仔會請白紙呀
人工一般比SUP高

去做P狗

有無咁易呀
我for loop 識print到直角三角形wo

夠啦 可以去叫下20k
12k唔好屌

P仔會請白紙呀
人工一般比SUP高

去做P狗

邊間會請白紙p仔呀
我搵左幾個月都無wo
12k唔好屌

P仔會請白紙呀
人工一般比SUP高

去做P狗

邊間會請白紙p仔呀
我搵左幾個月都無wo

大把
你係咪冇相關學歷?

唔in 廢事哂大家時間
in 完覺得ok 又一定比唔到你
壓你價又比你地屌

拎4xK既AP, 會交到咩貨

睇完cv就算
答你唔到

之前做startup? 有見過部份startup人工高巿價唔少

唔係

後生仔有大志係好事

係唔係咁等錢洗

獅子開大口,咬中一啖就回本
之後份份都based on 4xk加上去
12k唔好屌

P仔會請白紙呀
人工一般比SUP高

去做P狗

邊間會請白紙p仔呀
我搵左幾個月都無wo

大把
你係咪冇相關學歷?

ive hd se
呢排好多agent搵人
有冇咁缺人手呀

好似好吸引

agent好多工狗也不屌

我做緊呢份都係agent介紹
仲係比你地black list果間
想問下3大fg 冇intern 非CS但IT related叫到幾多價 gpa影響大唔大 得2點零
12k唔好屌

P仔會請白紙呀
人工一般比SUP高

去做P狗

邊間會請白紙p仔呀
我搵左幾個月都無wo

大把
你係咪冇相關學歷?

ive hd se

HD SE
有冇打算讀個cs degree
12k唔好屌

P仔會請白紙呀
人工一般比SUP高

去做P狗

邊間會請白紙p仔呀
我搵左幾個月都無wo

大把
你係咪冇相關學歷?

ive hd se

HD SE

搵到份工先再講啦
12k唔好屌

P仔會請白紙呀
人工一般比SUP高

去做P狗

邊間會請白紙p仔呀
我搵左幾個月都無wo

大把
你係咪冇相關學歷?

ive hd se

HD SE

搵到份工先再講啦

SE咪算好 我hardware既點
有無巴/絲做過地產發展商既AP? 好唔好做

有無巴/絲做過地產發展商既AP? 好唔好做

前一份係地產發展商嘅P
開頭唔差嘅
但係之後部門環境有變之後就好難頂
同埋我main開嗰啲係十幾年前嘅產物
連OO同MVC嘅concept 都冇
同埋老屎忽啲OT文化好勁
唔過7點都唔走

係拎左offer之後再打去傾人工?你再叫高幾多?
之前試過收到offer還價,跟住hr叫等消息,之後就無回音,所以以後收到offer都唔敢再還價lu

係拎左offer之後再打去傾人工?你再叫高幾多?
之前試過收到offer還價,跟住hr叫等消息,之後就無回音,所以以後收到offer都唔敢再還價lu

冇講叫幾高,只係問有冇得高d
而家我就係好驚真係冇offer,屋企人知道左屌到我仆街
有沒有巴打絲打有興趣入Cyber Security呢行?

沒經驗不緊要,最緊要肯學,識啲Linux,識啲Java就Ok.

大公司來的,有興趣可以tg hakkakungfu 再談

P仔會請白紙呀
人工一般比SUP高

去做P狗

邊間會請白紙p仔呀
我搵左幾個月都無wo

大把
你係咪冇相關學歷?

ive hd se

HD SE

搵到份工先再講啦

SE咪算好 我hardware既點

做緊廢青4個月
個個manager睇人地成績表定生死,我又冇手提電腦show portfolio(要用到特定software)
有沒有巴打絲打有興趣入Cyber Security呢行?

沒經驗不緊要,最緊要肯學,識啲Linux,識啲Java就Ok.

大公司來的,有興趣可以tg hakkakungfu 再談

未聽過Cyber Security,可唔可以講多d?
同埋工作地點係邊區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞