IT界討論區:大家都是IT狗,不用分這麼細(5)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
屌你老母 d requirement 西到仆街
屌你老母唔撚想做呀
屌你老母個 db 見到都唔撚想掂
屌你老母開 table 有冇用腦架?
屌你老母唔撚想做呀

強國人手尾
屌你老母唔撚想做呀

強國人手尾

同強國人差唔多,屌屌屌屌屌
唔撚想做呀屌你老母
屌你老母唔撚想做呀

強國人手尾

唔撚想做呀屌你老母

3 個唔同 app share 同一個 db
仲有勁多 redundancy
foreign key 又無啦啦開個 text fields 入去儲 id 做乜撚野
price 又有 shipping, order, item, total
屌你有 formula 仲儲個 total price 做乜撚
屌你老母唔撚想做呀

強國人手尾

唔撚想做呀屌你老母

foreign key 又無啦啦開個 text fields 入去儲 id 做乜撚野
price 又有 shipping, order, item, total
屌你有 formula 仲儲個 total price 做乜撚

屌你老母唔撚想做呀

信已比, 仲有新嘢做?
屌你老母唔撚想做呀

強國人手尾

唔撚想做呀屌你老母

我公司都有類似既野
屌你老母唔撚想做呀

強國人手尾

唔撚想做呀屌你老母

我公司都有類似既野

屌,你究竟係唔係痴線同事

btw 用左個 total price 又話我錯,屌你咁就唔好撚 store 啦屌
屌你老母唔撚想做呀

強國人手尾

唔撚想做呀屌你老母

我公司都有類似既野

屌,你究竟係唔係痴線同事

btw 用左個 total price 又話我錯,屌你咁就唔好撚 store 啦屌

直接屌佢老母啦

好彩唔係我負責整
我淨係拎出黎用
理撚得佢
其實而家有冇邊間銀行it係比較好做?

好意思係錢定學嘢定 hea 先?

如果 FG 嘅話做邊間冇乜所謂,最緊要做夠一兩年好走,越大行掂都嘅嘢越窄,唔轉好難學新嘢,錢亦會難加得快。(tier 1 投行另計,利申:未入過果啲)
有沒有巴打絲打有興趣入Cyber Security呢行?

沒經驗不緊要,最緊要肯學,識啲Linux,識啲Java就Ok.

大公司來的,有興趣可以tg hakkakungfu 再談

未聽過Cyber Security,可唔可以講多d?
同埋工作地點係邊區

即是扮黑客潛入別人系統那種,我們會提供訓練。

九龍灣工作

Pen testing
Kali?

全中。 Penetration testing 只是其中一項,我地仲有好多嘢學同玩。邊學邊做

Linux 係唔係Kail-Linux?
係唔係玩wireshark個d?
利申:我security hd畢業..

我地開工隻Linux distro 主要係用 Kali. 亦會用多幾隻tools (主要針對Web 同 host assessment) 在 Windows 或 Mac OS 執行。

Wireshark, tcpdump 等會用, 亦會用nmap scan下對方既ports

歡迎tg聯絡我 hakkakungfu

ive教過玩ms12_020_maxchannelids呢個
毅進仔都22k
你地仲開14k?
幾時先跟得上大市
有沒有巴打絲打有興趣入Cyber Security呢行?

沒經驗不緊要,最緊要肯學,識啲Linux,識啲Java就Ok.

大公司來的,有興趣可以tg hakkakungfu 再談

未聽過Cyber Security,可唔可以講多d?
同埋工作地點係邊區

即是扮黑客潛入別人系統那種,我們會提供訓練。

九龍灣工作

Pen testing
Kali?

全中。 Penetration testing 只是其中一項,我地仲有好多嘢學同玩。邊學邊做

Linux 係唔係Kail-Linux?
係唔係玩wireshark個d?
利申:我security hd畢業..

我地開工隻Linux distro 主要係用 Kali. 亦會用多幾隻tools (主要針對Web 同 host assessment) 在 Windows 或 Mac OS 執行。

Wireshark, tcpdump 等會用, 亦會用nmap scan下對方既ports

歡迎tg聯絡我 hakkakungfu

ive教過玩ms12_020_maxchannelids呢個

毅進仔都22k
你地仲開14k?
幾時先跟得上大市

讀過歷史,不了

聽講高盛唔錯,舊年grad嗰陣好似開好多位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞