IT界討論區:大家都是IT狗,不用分這麼細(5)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike

做開既, 覆佢整緊handover doc, 唔做
新派既, 覆佢走之前都完成唔到, 除非派你行孖咇
夾硬塞比你既, 咪等攬炒

做左成朝,張 list 得返 4 樣野

離職前工作效率: Max

啱啱 send 咗 msg 俾腦細報告,希望條仆街唔好再加野

btw 我轉左職做園丁

絲打你唔要我喇

高層巴打你終於上水啦

你tg 唔應我
唔記得左個pw攪到上唔到水

轉左 iphone7 冇裝返 tg

祼辭先嚟換電話
Microware依間公司好似幾正

有咩特別?
mthreealumni 呢間agent有沒伏,上網幾乎搵唔到任何關於佢地既資料
mthreealumni 呢間agent有沒伏,上網幾乎搵唔到任何關於佢地既資料

自己試下lo
有無人試過做portfolio
應該要cap自己做果個user interface 定cop code
有性趣投身IT界
有咩路數可以介紹?
有咩公司可以apply?
有咩要注意?
利申: 係英國非雞校大學(全球前40)讀緊MSc 無工作經驗 無IT背景
有性趣投身IT界
有咩路數可以介紹?
有咩要注意?
利申: 係英國非雞校大學(全球前40)讀緊MSc 無工作經驗 無IT背景

唔好入行
冇l T底只有support同oper等緊你
有性趣投身IT界
有咩路數可以介紹?
有咩要注意?

唔好入行

做IT support同oper無前景?
人工又點?
有性趣投身IT界
有咩路數可以介紹?
有咩要注意?

隔離 ibank it fg 40k 起跳
巴打可以考慮
有性趣投身IT界
有咩路數可以介紹?
有咩要注意?

唔好入行

做IT support同oper無前景?
人工又點?

IT Support= 正式IT狗
Send jobsdb send 左十幾份cv 一個星期,未有回音。係咪正常

Send jobsdb send 左十幾份cv 一個星期,未有回音。係咪正常

yes
有性趣投身IT界
有咩路數可以介紹?
有咩要注意?

隔離 ibank it fg 40k 起跳
巴打可以考慮

無工作經驗喎

yes

有interview都唔代表d咩
見左好多次都冇offer
隔離Ibank IT 係咪同哩度兩個世界?

人禽之辨
我見好多工都係programing

我地d infra 真係唔多
想問吓如果由0開始讀IT轉行是否無機
如果可以 應該讀乜
利申 19 ugrad
我見好多工都係programing

我地d infra 真係唔多

infra 流失率低
如果可以 應該讀乜
利申 19 ugrad

hd 係最低要求

人禽之辨

ibank做programmer
vs
pxxw做programmer

人禽之辨

ibank做programmer
vs
pxxw做programmer

不要說了
如果可以 應該讀乜
利申 19 ugrad

hd 係最低要求

如果無任何IT底有無得讀IT HD?
19 hd grad
鳩 send cv
結果啱啱去in即時俾offer
小弟programming好廢咋點算
in個時已知做nerwork
冇cert的我係咪應該即時去報ccna
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞