IT界討論區:大家都是IT狗,不用分這麼細(5)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
樓上d 題目叫我白手做我都未必寫到好正確既syntax出黎 同埋已經差不多唔撚記得哂點做

做test要人唔準查任何野咁寫
果間公司唔做都算啦
e個年代仲要100%準確咁記得d syntax同function 離地到

記function係harsh d既,就算寫唔到exactly啱你起碼call "library"既interface要合理,即係知道你用緊既adt support咩operation
而syntax好基本咋喎,唔通到你落手落腳都要係咁浪費生命查syntax咩,我覺得樓上三題只係用黎篩走連咁都做唔到既人

我同意syntax果部分既
但有時寫得快漏一兩個分號都好常見

其實香港考成咁都哂9氣啦
香港d system落手做果陣咪又係亂9咁黎
run得到又冇咩bug都算偷笑

所以我有時覺得自己太離地,究竟呢d扎實既基本功係香港係咪真係咁唔重要
雖然返工好明顯唔會叫你print 12345有形狀,但好認真講句,寫兩個loop print個三角形都做唔到,真係做到p仔咩

ive hd it一定有教java同oop
個assignment係寫個買車飛程式..三角形點會唔識?notes sample尼...
利申:我唔係讀P
樓上d 題目叫我白手做我都未必寫到好正確既syntax出黎 同埋已經差不多唔撚記得哂點做

果間公司唔做都算啦
e個年代仲要100%準確咁記得d syntax同function 離地到

記function係harsh d既,就算寫唔到exactly啱你起碼call "library"既interface要合理,即係知道你用緊既adt support咩operation
而syntax好基本咋喎,唔通到你落手落腳都要係咁浪費生命查syntax咩,我覺得樓上三題只係用黎篩走連咁都做唔到既人

所以我有時覺得自己太離地,究竟呢d扎實既基本功係香港係咪真係咁唔重要
雖然返工好明顯唔會叫你print 12345有形狀,但好認真講句,寫兩個loop print個三角形都做唔到,真係做到p仔咩

ive hd it一定有教java同oop
個assignment係寫個買車飛程式..三角形點會唔識?notes sample尼...
利申:我唔係讀P

咁我知學校教d咩既
只係想話有d題目係掌門人果d唔識就抵死題
有咩公司既工可以學到
(b) 最少具備兩年有關UNIX、RDBMS(如Oracle, DB2等)、Linux及微軟視窗伺服器的系統管理、數據庫管理及技術支援方面的經驗;及
(c) 具備有關UNIX中型電腦平台、Oracle數據庫(版本10g或以上)、Oracle WebLogic伺服器(版本10g或以上)及微軟視窗伺服器(2008或以上版本) 的技術支援經驗。
註:具備有關UNIX shell程式設計及Oracle開發工具(即PL/SQL、Oracle Forms 6i或以上版本、Oracle Reports 6i或以上版本及Pro*C)的經驗更佳。

用oracle e-busniess都學到

果間公司唔做都算啦

認真答 估到

果間公司唔做都算啦

認真答 估到

好多只係執上手野有事改下d parameters value 再唔係就話個system限制做唔到
平時番工就煲下劇
有能力既就叫20k囉,明知自己咩都唔識仲叫20k 真係俾人笑wo
有能力既就叫20k囉,明知自己咩都唔識仲叫20k 真係俾人笑wo

有能力先20k

果間公司唔做都算啦

我淨係記得係2個loop
我寧願你比一份野我要我即刻study之後再答番相開既問題
想問下做cyber security fg入行可以嗌幾多

有能力先20k

香港咩都唔識 邊間會肯俾20k
尋日拎左日病假好開心

sunny
見完d 19HR真係好燥底 想係佢面前差d爆粗

形容一下佢做過d 咩

西面老女人

自我介紹到一半
一句得啦唔洗講cut撚左我

講完自己點解會走 講完冇一分鐘又問返我點解走

Program唔識又要扮識 講撚完係舊公司寫左d咩,拎黎做d咩
跟住問我寫黎做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞