IT界討論區:大家都是IT狗,不用分這麼細(5)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
其實而家有冇邊間銀行it係比較好做?

聽講高盛唔錯,舊年grad嗰陣好似開好多位

高盛唔係ibank?
其實我自己做緊某中資銀行
想轉下
hsbc hs boc唔好就聽得多
想搵下邊間銀行做得過, 做開java/web嗰邊
唔使話要學啲乜野, 都係睇人工同少ot為主

巴打點解想轉?

因為都係contract, 完約咪再搵下, 續約就再睇佢畀咩offer
https://cthr.ctgoodjobs.hk/salarycheck/result.aspx

Junior Programmer
AVG 17k

Hospitality / Catering, $18,000
IT / E-Business $20,000

等多一年出埋雙糧花紅轉
又開始新既一星期
又開始新既一星期

屌你老母 我唔想知
IVE既Game Software Development既學生表示,
想問下將來出來做野有乜出路#

我CGPA唔係高果班,但自己一個人寫個Game出去參加比賽咁
又開始新既一星期

屌你老母 我唔想知

星期一例牌扮工
IVE既Game Software Development既學生表示,

我CGPA唔係高果班,但自己一個人寫個Game出去參加比賽咁

ive GPA重唔重要我唔知
但有game demo對將來搵工絕對有幫助
香港雖然唔多,不過平均都有幾間game公司請人

btw,用邊隻game engine?
又開始新既一星期

屌你老母 我唔想知

星期一例牌扮工

扮工日
又開始新既一星期

屌你老母 我唔想知

星期一例牌扮工

扮工日

大家比心機 過多五日就放假喇
又開始新既一星期

屌你老母 我唔想知

星期一例牌扮工

扮工日

扮埋E 2日唔洗番啦
自由返工放工時間揮手區(非彈上班)

你可以收工啦

你可以收工啦

真係得
有咩公司既工可以學到
(b) 最少具備兩年有關UNIX、RDBMS(如Oracle, DB2等)、Linux及微軟視窗伺服器的系統管理、數據庫管理及技術支援方面的經驗;及
(c) 具備有關UNIX中型電腦平台、Oracle數據庫(版本10g或以上)、Oracle WebLogic伺服器(版本10g或以上)及微軟視窗伺服器(2008或以上版本) 的技術支援經驗。
註:具備有關UNIX shell程式設計及Oracle開發工具(即PL/SQL、Oracle Forms 6i或以上版本、Oracle Reports 6i或以上版本及Pro*C)的經驗更佳。

微軟比賽和Game Demo就無左,但有Game既設計畫面,遊戲畫面,遊戲CG
另外Game Competition Expo果場有成個Game Demo(一個人參加用一個人一手包辦所有Program,3D Model,聲效,故事

我自己就睇情況決定用咩Engine
同學都用Unity,XNA,Construct 2,Game Salad
宜家自學緊Unreal4

宜家自己做緊Google Cardboard VR既FPS Game打算去再參加年尾比賽

微軟比賽和Game Demo就無左,但有Game既設計畫面,遊戲畫面,遊戲CG
另外Game Competition Expo果場有成個Game Demo(一個人參加用一個人一手包辦所有Program,3D Model,聲效,故事

同學都用Unity,XNA,Construct 2,Game Salad

宜家自己做緊Google Cardboard VR既FPS Game打算去再參加年尾比賽

請受小弟一拜
其實入it係咪一定要有底
又開始新既一星期

屌你老母 我唔想知

星期一例牌扮工

扮工日

扮埋E 2日唔洗番啦

不才向大家請安

唔係, 有4隻腳得
見完d 19HR真係好燥底 想係佢面前差d爆粗
其實而家有冇邊間銀行it係比較好做?

聽講高盛唔錯,舊年grad嗰陣好似開好多位

高盛唔係ibank?
其實我自己做緊某中資銀行
想轉下
hsbc hs boc唔好就聽得多
想搵下邊間銀行做得過, 做開java/web嗰邊
唔使話要學啲乜野, 都係睇人工同少ot為主

係呀就係指果間

我都聽講傳統啲嘅銀行好多用緊太舊ge技術(Cobol),入左去太耐出唔返黎,炒人又炒it先
有啲ibank就好啲,我有fd做過Credit Suisse,好似話都有新野用,Java8呀node呀咁

都未聽過做ibank啲fd話要ot

ibank 唔駛OT? 邊度咁荀

珍惜人生,遠離IT
見完d 19HR真係好燥底 想係佢面前差d爆粗

形容一下佢做過d 咩

請受小弟一拜

有咩好拜
其實我因為太毒揾唔到隊友姐,唔係想自己一個去玩

珍惜人生,遠離IT

來生不做IT人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞