[SPUNK] Apink討論區(9) 開show後遺症繼續漫延

1001 回覆
130 Like 3 Dislike
始終唔係完全聽得明 靠翻譯都係差d咁
如果再玩平語時間你話幾好呢

諗起蝦翁showtime
最後一句,
你地都可以同我一樣, 機會自己爭取既

我呢行叫 entertainment and production,
識設計 識韓文呀 都易入行, 最緊要係人工好低
btw 我無樣識, 只係我命水好

追遲左post ,話說巴打係恩地收到隻老虎耳仔係我送

好快就到下個月瓏瓏生日啦

又細一歲

瓏家軍有冇集資比CRHK送生日禮物

CRHK係邊個飯站?

講錯一個字命都無
咁我又POST下先

DEAR
碟:初普換恩珠
小卡:珠換瓏/普
圓卡:蝦翁換瓏/普

又細一歲

CRHK係邊個飯站?

charming rongie ?

蝦翁好慘, 講完個笑話無人識笑
其實佢係咪玩緊"香港"同"心噗噗跳"o既韓文音?

定係玩緊香字頭作一句
港字頭作一句

好似係 但都唔明個笑點
哩個係咪叫三行詩

韓國好興㗎

我明係三行詩, 不過唔識點講返出黎
不過都係唔明笑點

有冇巴打記得蝦翁作成點

音響問題 我block b都聽唔清楚佢講乜

我都係blk b
我好多都聽唔到 個翻譯收聲仲好 人地6個 一句接一句 邊會譯得切 好似iu咁 字幕翻譯最好

有時聽得明可以即刻回應 聽唔切 / 聽得明少少 可以係字幕確認番

最記得個翻譯爆左句「我都好鐘意搞野架」
蝦翁好慘, 講完個笑話無人識笑
其實佢係咪玩緊"香港"同"心噗噗跳"o既韓文音?

定係玩緊香字頭作一句
港字頭作一句

好似係 但都唔明個笑點
哩個係咪叫三行詩

韓國好興㗎

我明係三行詩, 不過唔識點講返出黎
不過都係唔明笑點

有冇巴打記得蝦翁作成點

音響問題 我block b都聽唔清楚佢講乜

我都係blk b
我好多都聽唔到 個翻譯收聲仲好 人地6個 一句接一句 邊會譯得切 好似iu咁 字幕翻譯最好

有時聽得明可以即刻回應 聽唔切 / 聽得明少少 可以係字幕確認番

最記得個翻譯爆左句「我都好鐘意搞野架」

https://youtu.be/oJ5sqDoLbeA 聽到佢講心噗噗跳已經開心死 後面珠女恩地潤蝦翁

玩出人命

笑死
有冇巴絲知邊度仲有得買name tag
個時買唔到
有冇巴絲知邊到仲有第一場演唱會隻碟賣?
dear 初瓏 小卡 蝦翁 圓卡想換珠女/娜恩

!!!巴打
有冇得女神小卡換初瓏小卡

笑死

瓏特勒的獨裁時代

又細一歲

CRHK係邊個飯站?

Charmingrongie 朴初瓏香港站

信和好似仲有一千零一隻不過應該要900至1000
有無巴打係火車電視見到Apink
http://ent.i-cable.com/ci/videopage/news/62794/娛樂新聞/Apink苦練中文向粉絲示愛/

女神跳ONLY ONE LAG左下機

信和好似仲有一千零一隻不過應該要900至1000

如果都要咁貴 睇下gmarket果d送唔送海外
不過都唔平

又細一歲

CRHK係邊個飯站?

charming rongie ?

https://www.instagram.com/p/BQP_urAAP6q/
好奇一問,通常集資嘅話大家是咪夾夠回饋目標價就算定係點?(例如佢話夾$150可以寫封信比初瓏,想寫就夾$150,唔會夾多少少)
另外我見到最低集資額係$5真係呆咗,真係會有人走去入$5咁有趣?
有無巴絲有多張dear海報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞