幼教入行冇耐,你問我答

588 回覆
20 Like 7 Dislike
簽新約加左好多人工
簽新約加左好多人工

咁好,我搵都未搵到
簽新約加左好多人工

咁好,我搵都未搵到

今年人工跟政府POINT 競爭應該好激烈
簽新約加左好多人工

咁好,我搵都未搵到

今年人工跟政府POINT 競爭應該好激烈

不要說了
我都驚冇工/搵到勁遠
有無人聽聞嘉寶中英文幼稚園好唔好做?
呢排in左3間,有間係打電話去佢順便有簡單interview
3間知道我有健康問題都追問我係咩事,而我又好誠實答左情緒問題,之後冇哂音訊
我係咪搵唔到工架喇😭
呢排in左3間,有間係打電話去佢順便有簡單interview
3間知道我有健康問題都追問我係咩事,而我又好誠實答左情緒問題,之後冇哂音訊
我係咪搵唔到工架喇😭

點解會知?因為你離職原因有寫?
我係咪搵唔到工架喇😭

因為佢問我係咩健康問題
我就好誠實咁答左情緒,我覺得一答情緒就死硬,有咩好既理由😭
我係咪搵唔到工架喇😭

因為佢問我係咩健康問題

咩情緒問題先, 如果真係影響到工作既...其實都唔太舒合做幼師
我係咪搵唔到工架喇😭

因為佢問我係咩健康問題

咩情緒問題先, 如果真係影響到工作既...其實都唔太舒合做幼師

我唔係因工作壓力而有情緒問題
我係咪搵唔到工架喇😭

因為佢問我係咩健康問題

我唔係因工作壓力而有情緒問題

邊一種類既情緒問題? 我係指你個情緒問題會唔會影響到工作? 如果你唔解釋, 正常人都會覺得有影響 因為其實都要social 埋堆, 忍下老屎忽, 食下死貓 一開堂就要調整好心情
有冇絲打係讀幼教pgde咁做到幼教老師??
有冇絲打係讀幼教pgde咁做到幼教老師??

同問
呢排請左做助教
個校長建議我直接讀多個幼教degree(我本身係文科degree)
因為話黎緊學位化 到時有pgde都唔夠用
但我上教大望過要報幼教degree要讀有pgde先
咁係咪即係要讀2年pgde再4年pt degree?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞