[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(21) 5.0 漆黑之反逆者

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
有無公會喺Aegis 可以加我呀
有呀巴打,你方便就今晚PM 搵Rail Zack
或者你留ID 我今晚add你
要強大對抗東仔了
請問新玩慢慢升lv應該入Ifrit定係是但搵個優遇ワールド?
baha撚留名
靜凜鯖留名
岩岩撞下撞下撞得番個舊account(日版)應該係冇買過任何資料片
咁以家要買D咩先可以升到去5.0?
因為我想玩侍所以開番隻舊人黎直接玩侍好似D pickup到
但係我以家個account冇月費login唔到唔知隻人仔仲係咪入面,有冇方法可以睇到?
買5.0 就可以了.
冇月費都可以LOGIN 睇隻人的.
去mog station 下面有隻人個名.
click 落去就會link去lodestone 見到自己.
https://eu.finalfantasyxiv.com/lodestone/character/2140657
真係喎把打!thx thx
另外想問我個Mog station出英文係咪就係表示我係美版account?
5.0 ost必買
我係Mog Station禁5.0就跳左去下面條link
https://store.eu.square-enix-games.com/en_EU/product/527945/final-fantasy-xiv-shadowbringers-pc-download#/req
係咪login番我account再買呢個就搞掂?
mog station 上面應該有行叫account information
入左去會見到你乜region
應該係了.
其實你睇下你俾月費俾us$ 定euro 就知乜region
睇黎似係eu
東仔
冇ff玩人生已完
有冇連登仔響Toberry server?
個server大部分係日本同新加坡人,好少見到香港人

但我基本上係獨行俠
我記得有巴打係响東貝利
同東仔絕對唔少華人(係咪香港就唔知)
Element 本身都多唔同語系嘅人一齊玩
反而5.0真係睇到連日本人都唔mind

講下最近個經歷
通常而家PF比較少寫JP ONLY
入咗團希望制周回極蠻
有個E系 入咗團
主催都唔介意見係E 人,用定型文問佢要乜
當然講到一舊舊
咁我用英文問完佢,再用日文同番主催講
主催都會感謝

成個過程其實無爭論或者排斥(表面上啦至少)

當然最大原因係取決識唔識打
我都係獨行俠
N年前俾人拉咗入個公會,幾乎冇同任何人傾過一句
齋攞公會獎勵(XP加成同轉移Discount)
尋晚打開公會menu,發現做咗公會幹部
試過有幾個朋友想玩,從來冇人可以順利揀呢個server
搞到我冇曬朋友
東記好多古怪人同bot,如果Aegis轉優越,轉過來好過啦。
宜家Elemental DC 多外(國)人呢件事已經出曬名
衰d講句基本上留得低係度 或直接係Tonberry個堆日本人已經唔會介意
甚至有d日本人覺得唔洗有禁多潛規則仲好 有事仲可以扮外人唔識睇日文用定型

搞搞下都唔介意一齊玩結果成件事變到好歡樂
識玩果班就算出錯
同一個party 出兩種語言恥笑同一件事

但唔識玩既party 永遠都係異常沉默唔講嘢
J 也好E也好都唔會出聲講

我好廢.
打千獄執漏左粒魔導core
搞到成班人同我一齊行去執返.
勁尷.
真係要研究下應否繼續做Tank...
我玩咁多年都係開住Google Translate準備隨時翻譯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞