[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(21) 5.0 漆黑之反逆者

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
JB:
FF14與同系列其他遊戲有許多聯動。可以談談有沒有其他計劃包括FF7RE嗎?

吉田:
我是最終幻想的骨灰粉,我最喜歡的是FF3和FF7。FF7RE如果有機會聯動的話會很棒。但是,我們現在還不想去找FF7RE的團隊討論聯動。我相信每個人都會很期待,但是我們希望FF7RE能在3月3日按計劃以最高的質量推出。
如果我做了一些計劃去找他們,會給他們帶來負擔。他們需要評估這些計劃,當我們決定更進一步時,14組會製作克勞德的模型並拿給他們進行評估,這也會佔用他們的時間。如果我們寫了一個故事,我們必須撰寫對話並將其翻譯。然後又會需要他們進行檢查並確保一切都沒問題。
在我們這邊的工作不是問題,但我們擔心給FF7RE團隊的工作帶來時間和資源上的負擔,我認為這樣是不好的,因為他們正為一個精心製作的遊戲而努力。我認為現在談論聯動的事情可能會傷害粉絲希望看到的、最好狀態的FF7RE。在FF7RE發售前做這件事並非最佳選項,也許在發售之後我們會有聯動的嘗試。這也是我們將FF15的諾克提斯帶來的方式。

http://ngabbs.com/read.php?&tid=17884925

可以解釋埋點解FFXV個Crossover 會咁遲
不過說好的PSO 呢!?
佢又講得好make sense
但另一方面都表示左FF7RE 做Planning 時都冇打算用聯動來Promo 隻game.
SE 入面都係分開哂各有各做...
其實可以當係休閒game!
不過當然要你喜歡隻game 先
所以
去download 試玩版試試佢先
去到3.0後風脈任務必解,但印象中有D風脈任務係要你清緊D普通任務後才會出現
我仲玩緊2.0.
見到好似清清下D 任務會令到我騎隻雞行得快D.
唔知係清哂支線會有定係點了.

係囉.
有D 支線任務係一定要做的.
好似騎雞, Call KFC 做 Buddy 幫手打咁.
無,我3.0+4.0淨推主線都開得齊風脈
咁應係我記錯了, 但5.0 風脈任務係幾個支線任務+1個最後主線任務, 即係你要打完當區BOSS才會解到鎖
我指推主線就開到個風脈任出嚟,
不過風脈任有加號應該識接去解掛
已經改走左呢個戇鳩設計 依家所有風脈支線任都有藍十字
因為4.0係要去到69lv先開得曬
想問下有無人識搞插件?
https://bbs.nga.cn/read.php?tid=12184374&rand=649
我搵到呢個將聊天介面翻譯插件,但佢話要ACT插件,ACT插件又係咩來?
玩咗幾日狂推主線終於到30lv
唸住升到做龍騎終於有型裝
點知原來要到45lv先有職業裝備
應該係2.0 同5.0 都要.
你PS4 買乜版?
要跟返個遊戲版本喎.
你PS4 淨係買5.0 都玩到咩?
你應該係玩開吧?

Complete Edition 即係2.0 + 5.0

總之, 2.0 就點都要買.
想係PC 玩到2.5 之後的Content 就要買埋5.0.
出patch note未
對呀.
齊哂.
仲有唔好買錯地區 好重要
終於維護啦 黑奴們終於有時間抖下氣吊下命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞