[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(21) 5.0 漆黑之反逆者

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
試玩冇得揀侍...
我就係申請左試玩
1.0果陣中過伏
少少保留啦
頂多都係早期唔駛點同人講嘢
End game 打嘢,人地同你講嘢時你都要睇得明

舉例:
マクロ嘅配置 (指嘅係隊伍點走位但隨理機制嘅Marco)
坦要2受定無敵
某某某招技要邊個DPS做減傷
補師可唔可以响某個位放全回復

打Mob 時幾點開始同差幾多個人,要唔要等埋
禁地入面,可唔可以邊個邊個帶呢招Logo action

等等

就算唔講嘢,多多少少都要識睇「你地同你講嘢」
如果日文真係唔多掂,入美國DC會唔會好d?
主要擔心高ping到玩唔到
試玩得2.0內容, 侍要買4.0先可以用
美服你要搵定VPN
講真你入香港公會有幾可會同外人玩

最多每日隨機副本講hi bye
又講真...
End Game 打勁野應該Prefer 開到Discord 玩?

後面果d 我同意.
起碼要識睇人講乜.
所以識少少日文著數好多.
不過開window mode 開住個google translate 都ok o既...
有無人玩美服Aether? 我有個中文CWLS可以invite埋
拉拉真係好得意
我知 但開頭堅悶 極多跑腿任...
打怪又慢到抽筋
無用vpn係驚打raid輸出會比人低dd

應該係得「絕」系列需要用到Discord等呢類通訊軟體。

零式開荒都好,
野團打好多時候都係滅完團再檢討頭先有咩出錯。
都係打字而且仲係大量日文溝通
(要講返自己見到咩,仲有想隊友點做)

能夠搵固定團(或者公會團)當然最好不過
但有幾多人會長期帶練陪玩係一個好實在嘅問題

所以話「唔需要溝通」呢點有啲保留
除左坦補要溝通之外,dps 應該無野講,炒左就sorry,之後就dont mind loop
係呀
「すみません」「ドンマイ」成日loop

溝通係相向,就算你唔同人講嘢都好
都會有「人地同你講嘢」、或者個對象係某一類玩家
所以我上面先講多多少少都要識睇
加油
話說隻game都後面癲唔癲?
一個人走錯位會唔會死半隊? (舊版tera...)
後面係咪賭命式衝裝? (瑪英佛格斯...)
d生活係咪升半年都未升好? (黑色沙漠...)
2.0 真係好難頂
我而家打到LV35 有好努力咁去睇劇情 ,但都係悶到抽筋
最攪笑係有時a b 兩個npc 企喺隔嚟,個任就係你要同 A NPC 講完野,再去同B NPC 講野,再同A 講野,然後去老遠做少少野(例如入水落個樽度) ,再番去同A 講野....

簡直係地獄......
所謂"後面" 應該係要玩到最Latest 的content.
依家黎講即係5.0 完左果D Raid.
因為製作人計好哂數要你地用當時最強的裝備去打.
可能會set 到容錯率好低咁.
做錯少少野就玩完咁.
不過隨時日子過, 玩家換到一d 勁的裝備, 就會打得輕鬆d.

生活唔會呀.
唔洗半年架應該.
最低裝等開荒會

裝既野隻game有保底機制
老老實實2.0 Skip Q 哂佢啦如果覺得難頂.
2.2之後d 劇情先有料到
2.0 果d 好多都係交待背景...

又不過, 其實睇真D
有D 對話有留左少少伏線.
但係係我再玩果時先記得.
其實你有心理準備, 3, 4, 5.0你都一樣係光之跑腿, 分別只係2.0你要不斷跑晒三國地圖, 之後既版本係俾你慢慢每個區跑腿
累死半隊太樂觀 暫時最多可以累死55個人
我反拉拉聯盟
唔知點解鐘意睇人地隻拉拉多過自己玩拉拉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞