[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(21) 5.0 漆黑之反逆者

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
詩學有咩用?打算直沖主線的新手洗唔洗換裝?
打到唔夠打就換
衝主線都要夠ilv線入到場
lvl73主線dungeon會有ilvl400裝, 唔係詩學多過頭/唔夠ilvl接任都唔使特登換成套ilvl400裝
詩學過多換乜好?
可以換定下隻職d 裝
其實要睇職業, 如果盾就要求裝好D, DPS可能都要, 因為影響DPS輸出, 補師反而可以差少少
Dps一套400可以打到77,隨打隨攞裝,我記得去到77尾先換把武器,不過我就肝武。
換一套390夠用到成73lv 加上4.55最後一個副本要求360 所以換左冇壞
打下Blog 先.
上個月尾見到勁多5.0 的廣告.

想當年因為有小朋友出世, 我高估左自己的時間管理能力, 後來兩頭唔到岸焗住棄左game, 係度借個位講聲, 3.0 果時俾我踢左入會的巴打, 我離棄左你地, 對唔住.

好喇, 講返先.
丫點知我又搞唔到個software token, 想玩都冇得玩.

屎忽痕問下一個仲玩緊的朋友仔, 原來以前巴哈仲開到人.

咁就算啦.
死死氣上Steam 買隻新玩過. (後來EMAIL 左兩個星期舊Account 解封左了)

上次玩就用LALA肥做Healer (White Mage)
今次唔想再用lala
因為太矮睇唔到套裝乜樣... 好唔型
整左human (唔記得點串), 做劍術士
果然好o岩我個性, 最鍾意用劍! 做肉盾! 做帶頭果個.
每日慢慢玩咁.
依家玩到lv40 左右的主線了.
因為做Tank 的關係, 每個Instance 都要上youtube 睇定點打先入場, 唔想害人.
玩到依家我覺得自己之前好似都係白玩.
因為果時2.0 跟班比較hardcore的朋友仔玩. 成日想追佢地進度
玩到好大壓力 (我自己俾的), 打instance 時, 因為成日都行到好遠, 有時唔知做乜就打完咁.
今次做Tank 先知d 怪有乜特性. d 野點避.
以前俾人帶住打真係donno do what.
又冇玩下其他生產/ 採集職業... 都未感受到隻game 做乜.

上面打得太多字.
其實想講叫新玩的玩家, 唔想睇劇情可以飛. 跑腿任的確係悶.
但玩真係可以慢慢玩, 好好享受隻遊戲. 唔洗咁心急的. 遲早都會玩到END GAME 的. (我又唔覺得5.0 之後冇6.0, 點都會跟到咁多大佬的進度的)
由2.0 開始玩慢慢睇住隻角色成長都開心的.
再講, 要即食的話去玩返手機game 好了...

大家加油.
有機會的話 Eorzea 見.
而家4.1-4.5主線會送一套390
所以如果玩單職既換唔換都得
留返換副職裝仲好
375, sorry
呢度有幾多人全skip story , 2.0-5.0 原完只係boom boom boom

我係其中一個
希望你咁SKIP法完唔係得三分鐘熱度就棄坑
想問下有無網站係詳細介紹舞者既任務跟技能?
我一開波拿左舞者後去到沙灘有個任務俾你入個圈裡面, 但又唔係打怪, 似係要跳舞, 但唔知應做咩野
出一次スタンダードステップ (橙色腳)
跟住有四招技會變左step action
跟住有圈個招禁
兩次之後禁返スタンダードステップ (會變左綠色腳)
搞掂
都係果句 冇故事backup會唔知打緊乜
一隻故事做賣點既MMO黎講好難有代入感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞