[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(21) 5.0 漆黑之反逆者

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
我自己就係咁
フェイス半個鐘一場
6場先升一級
即係12場先可以打第二個副本
主線玩夾劇情又幾好
用來升lvl
釣魚70-80邊區釣好?
我最後先升釣魚, 可以all in d 卡任
交Card升到76-77然後解晒工藝館任直上80

* 因為剩好多卡未用, 可以買NQ魚黎交任
唔洗挨HQ貴魚NQ魚又平到痴線
想問下生產系升其實用途大唔大?可以整裝比自己?
因為其他Game好似wow咁升完都好似冇咩用唔知FF14係咪咁
如果有用的話侍應該要升D咩?想以家得閒整下野升下唔洗日日打怪做任咁單調
WOW我就未玩過, 但呢度既生產我覺得做得幾好
生產用途好大, 負責提供裝備/飯藥俾戰鬥職
每隻職負責整唔同部位既裝備, 所以通常一玩生產就會全職都練

至於投入生產前通常建議練左採集先,
因為新玩家開頭資金有限, 而且練採集先有助你後面升生產
採集職需要用既資金較少, 用時間做黑奴就可以有錢

等你做黑奴賺返咁上下錢就可以用黎投資生產職
生產職頭50LV唔難升, 51-80LV想升得快就要燒錢

升滿LV想整當前版本最新既道具賺錢,
你都要掉筆錢出黎投資換下裝入下石買下料,
仲要學下點Set巨集, 要理解下生產d技係點玩咁

生產你真係可以當第2隻Game咁玩
咁得閒悶悶地就出去採下野先,有冇話幾多lv去邊到採係最好?
有, 呢個你就要google下攻略
打完主線80左
開晒風脈先再諗
採集個升級過程冇想像中咁悶
你開住個手機/第二個mon睇下片
打開個Discord吹下水

時間就好快過
3.0開始已經好左好多 主要係D任有故仔睇
升Lv都係打死宮/副本最快
暗騎又塾底
請問ps4 買邊個version會玩到晒
感謝!
我覺得唔關事
4坦keep住依家呢個強度唔郁既話到時零式一定係暗騎 / 槍刃 + 聖騎
有組長認證 暗騎要起飛了
頭先申請試玩,登入完SE個帳號close左個tab,之後去返試玩個page登入SE帳號,佢話我
"Square Enix accounts that have already registered for a FINAL FANTASY XIV service account are not eligible for a free trial.
Please log in using a Square Enix account that has not registered a FINAL FANTASY XIV service account."

我而家個帳號已經可以試玩?但試玩係唔係有專屬既主程式?可以去邊度搵返?定係要開過個新帳號
https://secure.square-enix.com/account/app/svc/mogstation/

試下入返你個LOGIN 同PASSWORD
睇下有冇得玩.
有主程式呀.
Here you are
https://www.finalfantasyxiv.com/playersdownload/eu/
新玩,黑魔好爽瘋狂炸,起手星極火可以炸6次,算係玩過咁多MMO入面,效果最誇張概職業
吉田親生仔
呢家既暗騎都冇咩特別思考空間 都係有野就打
D 招式好華麗!
5.0 有關暗之戰士既主任又好副任又好都好正, 睇到好SAD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞