網絡小說集中討論區【二】

1001 回覆
30 Like 4 Dislike
依家起點頭幾名嘅仙俠 玄幻我都已經唔會睇
套路重複 難再有突破 睇厭哂
推薦 卡徒 係方想作品
結局因為佢合約問題而草草收筆 但值得一看
最近睇左本叫箭魔 講真幾好睇,文筆都好有趣

同埋大多數大陸小說都係用劍,用箭既好罕見

雖然都係好多一樣既套路,但真心唔錯

神界紅包群都唔錯,但都市修真,到左中後期少不免又係寫個D野....

人性禁島

主角係個狙擊手,幾好睇,寫得好真,但又唔悶,同成本書唔算太長

睇左人性禁島100章左右,要屌個陣又唔屌,要走個陣又唔走,硬係求期搵d野拖住主角咁。

神界紅包群都唔錯,但都市修真,到左中後期少不免又係寫個D野....

人性禁島

主角係個狙擊手,幾好睇,寫得好真,但又唔悶,同成本書唔算太長

睇左人性禁島100章左右,要屌個陣又唔屌,要走個陣又唔走,硬係求期搵d野拖住主角咁。

巴打係咪睇呢本? 啱啱睇到有本同名

人性禁島

作者:破禁果
一個潛伏在小鎮的冷血無情的僱傭兵殺手,隱匿了殺人機器般的經歷,沉溺在小鎮酒館和女人的日子裡。卻在一次出海中,為救助一個飽經蹂躪的日本女人,出手除惡。寡不敵眾之下,他帶著偷渡上船的十六歲未婚妻,和一個苦命的小女孩,被迫跳船逃生,漂落到了一座荒島。命運從此改變!日本女人給予的繾綣情愛,兩個精靈少女付出的信賴和交託,在這危機四伏的荒島上,他成為她們的守護神!...

BTW好多人入坑係以為有甜野,我覺得呢個書評幾中

歪打正著

決意出走的狗 評論 人性禁島 2013-05-05 01:20:58
我是在一個黃色網站上看到這小說的,當時的簡介是一個流落於小島上的傭兵在島上發現了一群被海盜圈養的女人。。。新穎的題材吸引我果斷下載下來。書中開頭確實充斥著女人和肉慾,難得的是文筆明顯比一般黃色小說高出一大截,便興致盎然地仔細看下去,然後就發現這是一個大坑,更多的是熱血、殺戮、血性,情節的起伏還是蠻吸引我的,於是我提起褲子看了下去。
有冇人知點解當年極品公子一世枭雄爛尾??

烽火戲諸侯

2005年底,開始在起點中文網發文,後一直以挖「坑」不填而廣受讀者抱怨,因此被稱為「大內太監總管」。其作品訂閱極高、口碑極好,但是他毅然太監,絕不「出宮」。更新速度猶如龜爬,馬甲眾多!其馬甲有:婆娑世界教主、八部浮屠。

烽火戲諸侯

2005年底,開始在起點中文網發文,後一直以挖「坑」不填而廣受讀者抱怨,因此被稱為「大內太監總管」。其作品訂閱極高、口碑極好,但是他毅然太監,絕不「出宮」。更新速度猶如龜爬,馬甲眾多!其馬甲有:婆娑世界教主、八部浮屠。

佢本天神下凡都唔知仲寫唔寫
我要做皇帝
春秋我為王
戰國明月
重生之拳台殺手
最強反派系統

人性禁島

人性禁島

一個潛伏在小鎮的冷血無情的僱傭兵殺手,隱匿了殺人機器般的經歷,沉溺在小鎮酒館和女人的日子裡。卻在一次出海中,為救助一個飽經蹂躪的日本女人,出手除惡。寡不敵眾之下,他帶著偷渡上船的十六歲未婚妻,和一個苦命的小女孩,被迫跳船逃生,漂落到了一座荒島。命運從此改變!日本女人給予的繾綣情愛,兩個精靈少女付出的信賴和交託,在這危機四伏的荒島上,他成為她們的守護神!...

歪打正著

決意出走的狗 評論 人性禁島 2013-05-05 01:20:58
我是在一個黃色網站上看到這小說的,當時的簡介是一個流落於小島上的傭兵在島上發現了一群被海盜圈養的女人。。。新穎的題材吸引我果斷下載下來。書中開頭確實充斥著女人和肉慾,難得的是文筆明顯比一般黃色小說高出一大截,便興致盎然地仔細看下去,然後就發現這是一個大坑,更多的是熱血、殺戮、血性,情節的起伏還是蠻吸引我的,於是我提起褲子看了下去。

係呀,就係嚟個作者。其實我唔睇齋甜既故,做愛環節只係調味劑,只係明明已經錫緊摸緊,

人性禁島

人性禁島

歪打正著

係呀,就係嚟個作者。其實我唔睇齋甜既故,做愛環節只係調味劑,只係明明已經錫緊摸緊,

跟住又求期搵d理由話唔做
諗起之前有人推過修真聊天群
想入坑 有無巴打睇過比評語
話說唔知有無人鐘意睇籃球小說
有個台灣作者寫嘅小說叫最後一刻 BuzzerBeat
我覺得幾好睇,雖然對比賽嘅過程嘅描寫就仲有進步空間,但都算係有個畫面威。而且最好嘅係佢對台灣嘅籃球以至教育嘅生態都寫得幾到位

ok嘅 有d位又好笑
利申羽柔子好正
近排睇緊「放開那個女巫」
幾好睇,種田流

另外有冇經營修仙門派之類既小說介紹
發覺好似好少呢類小說

食左d女巫未 之前睇左少少就冇睇

食左安娜, 唔知幾時先會食埋夜鶯

ok嘅 有d位又好笑
利申羽柔子好正

白前輩先係主角

待你長髮及腰~

ok嘅 有d位又好笑
利申羽柔子好正

白前輩先係主角

待你長髮及腰~

小白
依家d小說好危險,隨時跌入bl坑

ok嘅 有d位又好笑
利申羽柔子好正

白前輩先係主角

待你長髮及腰~

小白

好多秘密既白前輩two
呢本堅正,笑到傻

一開波羽柔子整殘兩個老師同男豬用電磁爐煉丹
有咩後宮武俠/仙俠推介?

利申:有處女情意結

人妻先正 仲要幫人戴帽

ok嘅 有d位又好笑
利申羽柔子好正

白前輩先係主角

待你長髮及腰~

小白

好多秘密既白前輩two
呢本堅正,笑到傻

一開波羽柔子整殘兩個老師同男豬用電磁爐煉丹

拖拉機大賽

以架啲劇情好似無咁好笑
唔知係咪我胃口養大左
有無啲完本嘅種田流推介

頂佢個肺太監

人妻先正 仲要幫人戴帽

最好就有處有成熟人妻啦

頂佢個肺太監

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞