網絡小說集中討論區【二】

1001 回覆
30 Like 4 Dislike
睇左十年書,感覺網文界真係每況愈下

咁以前有啲咩好睇

以架公式文泛濫 最近都好返啲

已經去到見到簡介就唔想禁入去既地歩

啲咩重生/穿越/絕世天才俾人打落神壇個啲
攪到勁難開新書

仲有見到有啲大陸人話剩係會睇穿越文
土著主角唔會睇

唔怪之得而家我冇書啱睇

成日d新書睇左十幾廿章已經唔想睇

又係個d情節

反而最近返睇飛升之後仲過癮

頭10章內 成日見到啲主角俾人打之後話要復仇/好鬼記仇 一定要反擊個啲

心諗寫番少少平凡啲得唔得

日常劇情+好文采=唔賣得嘅一流小說
劍道獨尊 呢本好似冇乜人講過 幾正
睇緊海賊法典

算唔錯
魔王奶爸好正
唔係聖人mode
加上幼女育成 成套黑暗得黎又幾溫馨
睇緊海賊法典

算唔錯

終於忍唔住呢
魔王奶爸好正
唔係聖人mode
加上幼女育成 成套黑暗得黎又幾溫馨

但睇睇下覺得d故事好散亂
好似每個故事分開咁
睇緊海賊法典

算唔錯

終於忍唔住呢

屌 一日睇曬 又要養肥先睇
淫術鍊金士
等咗好耐都冇下集。。。。。。
黃龍甲幾時死
淫術鍊金士
等咗好耐都冇下集。。。。。。

帥呆唔知去左邊
push
有冇科幻小說推介下
有冇科幻小說推介下

呢個post標準推介:間客
貓膩小說集中討論區

估唔到貓膩連連登都請左人做打手

變咗單一討論

咁大家可以開新話題講既

咁貓膩真係出足糧(字數)俾我做打手嘛

睇佢書同衛光明見桑桑感覺差不多

我覺得佢d書最好睇係睇完會有幾個畫面記左係腦到

慶餘年皇帝出拳定勝負,將夜桑桑大放光明, 間客施公子以指代槍,小人報仇一天到晚

不過岩岩完個本擇天記真係無乜呢d位,成本都平平淡淡,可能同主角個性格有關
貓膩小說集中討論區

估唔到貓膩連連登都請左人做打手

變咗單一討論

咁大家可以開新話題講既

咁貓膩真係出足糧(字數)俾我做打手嘛

睇佢書同衛光明見桑桑感覺差不多

我覺得佢d書最好睇係睇完會有幾個畫面記左係腦到

慶餘年皇帝出拳定勝負,將夜桑桑大放光明, 間客施公子以指代槍,小人報仇一天到晚

不過岩岩完個本擇天記真係無乜呢d位,成本都平平淡淡,可能同主角個性格有關

擇天記係圍攻聖后比較深刻
打魔族已經麻麻地
反而配角王破肖張果D仲有畫面過主角
痴線仲講緊貓膩
留名跟進
有無d好似番茄既吞噬星空呢類設定既推介?
有冇人睇過天蠶土豆嘅仙真小説
鬥破蒼穹,大主宰呢啲
哇大哥 惡魔法則伏到咁都推? 個尾求其到戇鳩 腰斬咁收尾 9成伏線又無收返 垃圾

不過無限恐怖

另外鍾意睇無限流可以一試 無盡武裝 主角係軍師型 只係睇主角出既計謀都飽
有冇人有睇"主神崛起"?
其實無限恐佈有無續集?

無限未來 無限𥌓光 死亡開端
但聽講多本都爛尾
有無人有睇佢最新個本俠行天下?

唔好咁講 其實由頭到尾爛尾既得一本 果本由都市突變無限流既無限未來

無張光可一試 同鄭叱都有關係 不過結局好突然 同無限恐怖一樣

唯有繼續等Z大開無限流既最終章 無限世界
其實無限恐佈有無續集?

無限未來 無限𥌓光 死亡開端
但聽講多本都爛尾
有無人有睇佢最新個本俠行天下?

唔好咁講 其實由頭到尾爛尾既得一本 果本由都市突變無限流既無限未來

無張光可一試 同鄭叱都有關係 不過結局好突然 同無限恐怖一樣

唯有繼續等Z大開無限流既最終章 無限世界

曙光完果陣好似話改左做四部曲
啫係仲有兩本
等子孫燒比我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞