網絡小說集中討論區【二】

1001 回覆
30 Like 4 Dislike
最近睇緊最強反派系統
都唔錯
終於有集中區
推下先
驚悚樂園
修真四萬年
巫師之旅

二三有睇 巫師係神作
順路又推下國王陛下幾本書

盜夢宗師
從前有座靈劍山(尾段寫得一般)
崩壞星河 (未完本)

巴絲鍾意睇(逗逼)原諒我唔識用更加好既形容詞既小說呢幾本就岩你地睇
有咩古代小說好睇?

要睇你睇邊TYPE
修仙 宮斗 種田

種田姐係咩
武俠個啲好似古龍個類

雪中悍刀行

貓膩以外,第一個作者令我有驚艷既感覺
岩岩開始睇幽冥仙途,幾好但使唔使虐主虐得咁重手

佢成套都係咁虐

但真係幾好睇,睇左三分一到,節奏掌握得好,冇咩悶場
有冇差唔好或更好水準既推薦

佢成套都係咁虐

虐太多主角我就唔禁入去睇啦

佢成套都係咁虐

虐太多主角我就唔禁入去睇啦

其實佢唔係成日虐
但有一段重要情節虐得好勁所以會好深印像
其他都正常
唔睇可惜
差唔多睇完凡人修仙,有d唔捨得
五大賊王

將賊分做5個門派,由偷野講到盜墓
再講反盜墓
故事幾宏大,好難得d人物個個有血有肉
推薦個作者叫高樓大廈
佢寫啲書唔差 爽文 好有兄弟情好撚熱血 最重要女主唔會多到反智咁撚樣 好憎果啲幾廿條女主既都市文
由寂滅天驕開始都幾正 但佢寫書唔會寫太長
推薦寂滅天驕 叱吒風雲

天地龍魂都唔差但我追到一半就停左 仲未追番 得500幾章
最新果本仲未追

佢啲所謂兄弟情
太過簡單
全部人好似自動就會加入
個人幾鍾意睇無限流同搞笑野,所以驚悚樂園,希靈帝國同異常生物見聞錄我都推介。
另外,反正我是超能力者同克蘇魯神話故事:血色文書都唔錯,前者係克蘇魯風格無限流,後者係更加少見既純克蘇魯風格恐怖故,懸疑感塑造得唔錯。不過要留意既係血色文書更得勁慢
無限世界幾時有
推薦個作者叫高樓大廈
佢寫啲書唔差 爽文 好有兄弟情好撚熱血 最重要女主唔會多到反智咁撚樣 好憎果啲幾廿條女主既都市文
由寂滅天驕開始都幾正 但佢寫書唔會寫太長
推薦寂滅天驕 叱吒風雲

天地龍魂都唔差但我追到一半就停左 仲未追番 得500幾章
最新果本仲未追

佢啲所謂兄弟情
太過簡單
全部人好似自動就會加入

係好簡單 唔洗用腦 但睇得ok爽

我覺得佢本殭屍醫生好好睇
就睇晒全職高手
好唔捨得,葉修退役興欣點算
就睇晒全職高手
好唔捨得,葉修退役興欣點算

一葉知秋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞