網絡小說集中討論區【二】

1001 回覆
30 Like 4 Dislike
河圖係咪唔再出甜書?

唔賣得應該唔出掛
河圖係咪唔再出甜書?

唔賣得應該唔出掛

最近睇左本叫箭魔 講真幾好睇,文筆都好有趣

同埋大多數大陸小說都係用劍,用箭既好罕見

雖然都係好多一樣既套路,但真心唔錯

神界紅包群都唔錯,但都市修真,到左中後期少不免又係寫個D野....
最近睇左本叫箭魔 講真幾好睇,文筆都好有趣

同埋大多數大陸小說都係用劍,用箭既好罕見

雖然都係好多一樣既套路,但真心唔錯

神界紅包群都唔錯,但都市修真,到左中後期少不免又係寫個D野....

人性禁島

主角係個狙擊手,幾好睇,寫得好真,但又唔悶,同成本書唔算太長
Lm 有冇d科幻推介
最近追緊未日刁民,

有d地方真係睇到心寒

同埋角色真係寫得好好,寫到活生生,唔係樣版角色
有冇人知蘭帝魅晨仲有冇新作?
睇完高手3之後好似冇咩聲氣
Lm 有冇d科幻推介

間客,冒牌大英雄有冇睇過

前一套有深度d,後一套yy d
想問下有無啲主角係尾機到傻 又好睇嘅想搵一本睇下

獸血沸騰

獸血沸騰

仲要少甜
啱啱睇完惡魔法則 仆街真係爛尾爛到
趕開新書咁 若林無左 花精靈兩姊妹無左 本書開頭話咩惡魔騎士團無左 罪民場仗打到一半無左 卡琳娜無推到 妮可hea收
仆你個街

個作者本本都爛尾
當年睇睇下惡魔法則2腰斬埋真係屌出聲
永遠blacklist跳舞既書 垃圾作者

其實佢第一本個陣睇得出係想開續集,但第二本個陣佢幾條主線都俾政府ban咗冇錯係政府,仲要係條主線寫到一半先俾人ban,結果咪不倫不類

都無話咁甩皮甩骨, 寫到咁不如直接停左佢等d風頭過左先再寫過(大陸佬d政策通常一輪輪)

而家寫本垃圾出黎真係無眼睇

本來睇第一集都覺得佢雖然唔係寫得特別好,但係都可以睇下,睇完第二集唔會再睇佢d書

佢係簽咗本小說俾人,唔寫要會違約,雖然真係寫得好濕鳩,但俾人ban咗3,4次主線好慘
啱啱睇完惡魔法則 仆街真係爛尾爛到
趕開新書咁 若林無左 花精靈兩姊妹無左 本書開頭話咩惡魔騎士團無左 罪民場仗打到一半無左 卡琳娜無推到 妮可hea收
仆你個街

個作者本本都爛尾
當年睇睇下惡魔法則2腰斬埋真係屌出聲
永遠blacklist跳舞既書 垃圾作者

其實佢第一本個陣睇得出係想開續集,但第二本個陣佢幾條主線都俾政府ban咗冇錯係政府,仲要係條主線寫到一半先俾人ban,結果咪不倫不類

都無話咁甩皮甩骨, 寫到咁不如直接停左佢等d風頭過左先再寫過(大陸佬d政策通常一輪輪)

而家寫本垃圾出黎真係無眼睇

本來睇第一集都覺得佢雖然唔係寫得特別好,但係都可以睇下,睇完第二集唔會再睇佢d書

佢係簽咗本小說俾人,唔寫要會違約,雖然真係寫得好濕鳩,但俾人ban咗3,4次主線好慘

邪氣凜然有冇巴打有睇?
仲有陳二狗的妖孽人生,

我睇完諗極都唔明點解吹奏得咁犀利
d政策已經唔係一輪輪

已經慢慢加加到癡左線

乜野過火少少都等河蟹
連甜書都河蟹左好多,

有本叫重生之大企業家,寫得好顛
貓膩小說集中討論區

估唔到貓膩連連登都請左人做打手

變咗單一討論

咁大家可以開新話題講既

咁貓膩真係出足糧(字數)俾我做打手嘛

睇佢書同衛光明見桑桑感覺差不多

我覺得佢d書最好睇係睇完會有幾個畫面記左係腦到

慶餘年皇帝出拳定勝負,將夜桑桑大放光明, 間客施公子以指代槍,小人報仇一天到晚

不過岩岩完個本擇天記真係無乜呢d位,成本都平平淡淡,可能同主角個性格有關

屌你,報仇從早到晚真係好正

全世界嘅人,包括讀者,都無諗過佢會咁做
偏偏佢就去左
相信無一個睇緊嘅人,會諗到

好想無限恐怖同將夜快啲拍電視劇
想睇貓膩心中嘅場景係點
青峽嘅君陌,觀主對大ching,桑桑前嘅柳白,從天而降嘅唐,學堂嘅葉蘇,阻擋唔到夏候嘅拳頭,城下嘅皇后
幾時拍
媽呀
有無飄渺之旅型的修真小說?

無人有?

凡人修仙傳,有排你睇
上黎求下書.
大家有冇睇過d咩書,或者睇緊既書覺得ok既推介一下
大路果d就唔洗

ps.我追緊修真聊天,異常, 女巫, 劍靈, 贅婿, 特拉幅俱樂部
上黎求下書.
大路果d就唔洗

ps.我追緊修真聊天,異常, 女巫, 劍靈, 贅婿, 特拉幅俱樂部

章渝識唔識?

應該唔算太大路?

日曜轉生,天劍歌都唔錯
入坑作係盤龍 但後期真係垃圾到唔想睇
之後睇左好多但好多睇完就無咩印象

神墓
魔王奶爸
魔間刺客
異俠
D出名既唔講啦 人人都知 反而唔知點解上邊4本好好睇 但真係唔多出名

神墓係十年前台灣大陸香港有睇網書既全部都知呢本野
最垃圾既作品而又極紅
又係本身鳳毛麟角既存在轉個頭就成班狗通街走

異俠十年前紅到個作者應該拎緊宜家香港收入中位數十倍唔憂做(作者係台灣人)
異俠當年黎講係好睇 起碼係用心作既前面

另外兩本無睇過
但魔王奶爸邊算唔紅
上黎求下書.
大路果d就唔洗

章渝識唔識?

應該唔算太大路?

日曜轉生,天劍歌都唔錯

轉頭睇下, thanks
入坑作係盤龍 但後期真係垃圾到唔想睇
之後睇左好多但好多睇完就無咩印象

神墓
魔王奶爸
魔間刺客
異俠
D出名既唔講啦 人人都知 反而唔知點解上邊4本好好睇 但真係唔多出名

神墓係十年前台灣大陸香港有睇網書既全部都知呢本野
最垃圾既作品而又極紅
又係本身鳳毛麟角既存在轉個頭就成班狗通街走

異俠十年前紅到個作者應該拎緊宜家香港收入中位數十倍唔憂做(作者係台灣人)
異俠當年黎講係好睇 起碼係用心作既前面

另外兩本無睇過
但魔王奶爸邊算唔紅

辰東最好睇應該係不死不滅,之後幾本書同藍晶一樣,
本本條橋一樣,但換左個世界,同D角色名,同一條橋無限LOOP

異俠我就唔識講,佢休息完一排再寫,可能隔左太耐,已經冇左熱情追落去,追多一兩集之後冇睇
有冇人追緊 辰東嘅 "聖墟"

覺唔覺得辰東其實已經江郎才盡寫到好悶?

打鬥又寫得唔好睇,劇情又成日老套路,仲要成日話咩咩高手,但過幾章又出過絕頂高手,D高手好似大白菜咁,但又要俾主角兩章內吊打

辰東我由細個唔識野睇神墓開始就有睇
睇到棄坑變黑既 係遮天
遮天既開頭我到依家仍然覺得 作得好靚
但係中期就乏力 劇情張力越黎越低 尤其辰東成日構思到世界觀好宏大既時候 佢根本無能力去駕馭到
佢文字蒼白 筆力薄弱支撐唔到一個豐滿既人物

事實上我記到 無限恐怖既角色特質 星辰變既主角
但係就記唔到辰東任何一套既角色(其實都有一、兩個搞笑既記到)

與其用江郎才盡 我覺得更似傷仲永

辰東永遠用同一套寫法去寫
番茄至少會有改變 所以佢既九鼎記係成績仆街插水

自恃才高

曾經係舊登有人覺得辰東文筆好
我覺得只不過係詞藻既八股文種類

利申:辰東究黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞