網絡小說集中討論區【二】

1001 回覆
30 Like 4 Dislike
岩岩睇完兩集全職高手既動畫,開小說坑先

套動畫 不了

我覺得ok喎,不過係個節奏太快,冇乜癮
仲有本叫寂靜王冠
好睇到一日睇五百幾章追到貼更新
唔係爽文反而偏向虐主
睇緊無限恐怖同驚悚樂園
有無類似介紹
睇緊無限恐怖同驚悚樂園
有無類似介紹

無限流有好多
但要比得上呢兩本唔同極端既應該無
睇緊無限恐怖同驚悚樂園
有無類似介紹

反正我是超能力者
入坑作係盤龍 但後期真係垃圾到唔想睇
之後睇左好多但好多睇完就無咩印象

神墓
魔王奶爸
魔間刺客
異俠
D出名既唔講啦 人人都知 反而唔知點解上邊4本好好睇 但真係唔多出名

神墓
魔王奶爸
魔間刺客
異俠
D出名既唔講啦 人人都知 反而唔知點解上邊4本好好睇 但真係唔多出名

神墓都唔出名
原來黑岩好多都市故
不過有啲on9

神墓
魔王奶爸
魔間刺客
異俠

神墓都唔出名

除咗魔間刺客之外其他都算出名掛
入坑係年少輕狂之不良少年 有冇啲類似既小說?
lm
屌你,三天兩更又玩三十三章
而家仲有追開
修真聊天群
放開那女巫
驚慄 要等三天寫完那33章 再一次煲
苗彊蠱事 (依個反而少見人提 作者幾本小說都有關聯 幾好睇

仲有都市向 彈殼 而家睇緊佢本黃金漁場
異俠有無人睇過。。。。
求三天兩覺本鬼喊抓鬼類型既書
佢乜元素都寫齊 又唔會顯得突兀
重心又冇偏離
異俠有無人睇過。。。。

童年
有無人記得有套無限流 講主角 去左次日本收左個陰陽做佢手下 跟住一直打落去 我記得個戲情係 佢上個故事收左二個手下 轉個頭團減
有無人知邊本
有招技叫 鋼鐵之心?
擇天記我屌!!!!!!!!!!!!自問忍耐力極強,但我真係頂唔撚住啦!!!!!!!!!!!

d字係用得好靚,d風景係寫得好正,d打鬥寫到奇奇怪怪,但都叫明

但真係好慢熱啊 我第一次睇完會好炆既感覺

又唔可以話好好看,好好地一場打鬥可以寫N章

成套野比我一種 " 迷" 既感覺.....
有本叫獨遊既小說
講緊有個NPC突然有左思想
之後係GAME入邊既生活係點
好特別既一本網遊類同好好睇
有冇類似原始戰記
睇緊無限恐怖同驚悚樂園
有無類似介紹

無限流有好多
但要比得上呢兩本唔同極端既應該無

無限流睇第二本已經悶
有冇人有睇特拉福買家俱樂部
近期最高質都市故

點高質法?
睇左超過十幾年網路小說 真心覺得好睇
而又仲記得大概劇情既 推薦比大家
獸血沸騰 (最高分 睇完成本之後有 哦!!!! 咁既感覺
傭兵天下 (絕對感動之作
紫川
盤龍 (後面少少爛尾)
吞噬星空 (中間少少悶 但縱貫全本絕對一睇)
鬥破蒼穹 第二本睇既網路小說 唔算High rate 但都值得一睇
機動風暴三部曲
憑記憶係咁多本

啊係 見到上面有巴打提 師士傳說 絕對好睇

另外唔同意勿屌 (其實無限恐怖高分既真係得idea 本書唔算寫得好

以為有咩高見,然而師士傳說寫得仲差
無限恐怖d文筆一般, 但師士傳說d文筆仲差, 情節一般,
不過幾適合入坑睇網絡小說無耐既人睇
同鬥破果堆都係一樣

講真 口味 睇既時期 每個人都唔一樣
不如又討論下你睇既文筆有幾好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞