網絡小說集中討論區【二】

1001 回覆
30 Like 4 Dislike
有冇啲輕鬆yy得黎又文筆好 有少少logic
好多都頂唔順啲文筆

修真聊天群我覺得係ok ge
煙雨江南無人睇?

文筆好 世界觀架構完整 故事鋪排有驚喜

塵緣同褻瀆真心推薦

煙雨睇左褻瀆 有套未日唔記得左 同埋罪惡之城 係好撚正
但太壓抑 依家鍾意啲輕鬆少少
睇咗咁多年,留名搵同好
煙雨江南無人睇?

文筆好 世界觀架構完整 故事鋪排有驚喜

塵緣同褻瀆真心推薦

塵緣評價兩極 我係幾鍾意
有冇人係污客到睇書

污客好多都好難頂,得少少唔錯

污客話哂叫宅系大本營(自稱),玩梗賣萌多就冇辦法架啦
的確好睇嘅唔多,但係感覺上起點好似仲多伏
放低我條list先:
獵場(你會發現宇宙比你想像中更熱鬧)
從前有座靈劍山(其他人講左就唔講)
琥珀之劍(其他人講左就唔講)
奧術神座(人稱奧數神座 論如何用科學建構魔法)
希靈帝國(前面200章係小白文開局,500左右本來係同人作者之後修正返,之後都係原創。世界觀開得好大,雖然入面啲梗我都睇到識背 )
暗黑破壞神之毀滅(前面係真‧普通遊戲類,中間700章左右開始變左做溝女文 )
瘋巫妖的實驗日記(其他人講左就唔講)
戰國之上杉姐的家臣(一寸後宮一寸血,用生命值溝女是常識吧 )
女皇調教日記(上面嗰本個作者嘅第N本書,中間有唔少冇哂J嘅就唔好提啦 )
我的大寶劍(污系網文代表作之一)
無限之創造模式(好少會見到同MC做主軸嘅小說 主角嘅世界觀係重點)
我才不會被女孩子欺負呢(GALGAME式展開,人物形象寫得好傳神 )

咩叫污系

大量玩黃梗嗰類文
有冇人係污客到睇書

起源樹下的獵人 幾好睇
有冇人係污客到睇書

起源樹下的獵人 幾好睇

污客係咩嚟?
有冇人係污客到睇書

起源樹下的獵人 幾好睇

污客係咩嚟?

http://www.hbooker.com/
推英雄志(爛尾),將夜(爛尾),贅婿(未完)

根本去到夫子升天已經係完美結果 本來好好地

我屌你老母臭閪啊?你宜家劇透?
地獄公寓睇左百幾 覺得麻麻 好似好格硬黎咁

都睇得落, 但睇到去魔王果度我就開始頂唔順
唉當年一代神書 高手寂寞 到而家已經無人提
睇左小說都8 9年 都未有一本書比得返種感覺我
頭先睇完我的女兒之我的天使
好撚好睇 本書睇到人好溫暖啊屌
有冇人係污客到睇書

起源樹下的獵人 幾好睇

污客係咩嚟?

http://www.hbooker.com/

我剩係睇
我的百鬼夜行
修真四萬年真係好推薦,係近年我覺得最吸引最帶到感動嘅一本小說
修仙名嘅科幻小說,內容合理,好過好多其他小說
想搵返本書, 唔記得咗本書名
網遊類, 主角係遊戲入面係刺客, 現實能力係sss級食夢者
本書有寫網遊, 又有寫現實打鬥
我仲隱約記得主角身邊有隻貓, 可以係現實世界穿去另一邊空間, 令主角完全係現實世界消失咗, 但仍然可以係現實世界自由行走

幻世之刺客傳說?
好似太監左
想搵返本書, 唔記得咗本書名
網遊類, 主角係遊戲入面係刺客, 現實能力係sss級食夢者
本書有寫網遊, 又有寫現實打鬥
我仲隱約記得主角身邊有隻貓, 可以係現實世界穿去另一邊空間, 令主角完全係現實世界消失咗, 但仍然可以係現實世界自由行走

幻世之刺客傳說?
好似太監左

呢本其實寫得幾好,可惜作者冇再寫落去
地獄公寓睇左百幾 覺得麻麻 好似好格硬黎咁

都睇得落, 但睇到去魔王果度我就開始頂唔順

少睇都市 見推介睇下 點知咁普通 情願睇返樂園
上個po見到巴打推介睇左寵魅
設定幾好但愈後愈爛
而家搵緊新目標
大家有咩完本甜故推介?
阿里布達 龍使 淫鍊 都睇咗 六朝想完本先睇
大家有咩完本甜故推介?

六朝有排等...可以睇住先
妖刀記我都有睇但未完
逍遙小散仙 囉但都未完
大家有咩完本甜故推介?

六朝有排等...可以睇住先
妖刀記我都有睇但未完
逍遙小散仙 囉但都未完

要完本好難
一係就好耐之前個啲
一係就攪野為主冇咩劇情
放低list先
鬥羅大陸
絕世唐門
龍神傳說
百煉成神
陰陽代理人

準備睇
冰火魔廚
網遊之近戰法師
妖神記
push
擇天記我屌!!!!!!!!!!!!自問忍耐力極強,但我真係頂唔撚住啦!!!!!!!!!!!

d字係用得好靚,d風景係寫得好正,d打鬥寫到奇奇怪怪,但都叫明

但真係好慢熱啊 我第一次睇完會好炆既感覺

又唔可以話好好看,好好地一場打鬥可以寫N章

成套野比我一種 " 迷" 既感覺.....

貓膩拖緊劇情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞