網絡小說集中討論區【二】

1001 回覆
30 Like 4 Dislike
有冇人睇過天蠶土豆嘅仙真小説
鬥破蒼穹,大主宰呢啲

有咩好講,新人入門書,但有番咁上下書齡就想屌柒佢
留名
鬥破蒼穹,大主宰呢啲

睇一兩本就夠
鬥破蒼穹,大主宰呢啲

睇一兩本就夠

我覺得佢好過3少ge
作者黎講 由細睇火槍手同骷髏精靈睇大
後者睇揀佢一套睇就好 睇第二套就開始有重覆既感覺

另外有套搞笑類既叫 半仙闖江湖
後宮 修真 網遊咁 可以當輕鬆小品咁睇
不過依本野由未完
鬥破蒼穹,大主宰呢啲

睇一兩本就夠

我覺得佢好過3少ge

土豆如果你想睇爽文,就一定岩,因為男主角會瘋狂裝逼

同埋斗破真係最好睇我覺得,可能係我第一套既網絡小說.......有加成
鬥破蒼穹,大主宰呢啲

睇一兩本就夠

我覺得佢好過3少ge

同埋斗破真係最好睇我覺得,可能係我第一套既網絡小說.......有加成

我都係第一本睇鬥破,不過睇到一半已經覺得77地,太多人出一出之後就消失左 (e.g. 天火尊者)

如果講呢d無腦書骷髏精靈我覺得會好睇d, 雖則基本上本本都爛尾
鬥破蒼穹,大主宰呢啲

睇一兩本就夠

我覺得佢好過3少ge

我都係第一本睇鬥破,不過睇到一半已經覺得77地,太多人出一出之後就消失左 (e.g. 天火尊者)

如果講呢d無腦書骷髏精靈我覺得會好睇d, 雖則基本上本本都爛尾

鬥破你重睇佢第一章 記得有段好似係咁:

我叫消炎 精神力比常人高 因為我係來自地球

係都要話自己穿越過黎 柒到仆街
鬥破蒼穹,大主宰呢啲

睇一兩本就夠

我覺得佢好過3少ge

鬥破你重睇佢第一章 記得有段好似係咁:

我叫消炎 精神力比常人高 因為我係來自地球

係都要話自己穿越過黎 柒到仆街

而家啲書好似唔穿越就唔識寫咁

其實都唔知穿嚟做咩
煉金狂潮好睇呀
啱啱睇完惡魔法則 仆街真係爛尾爛到
趕開新書咁 若林無左 花精靈兩姊妹無左 本書開頭話咩惡魔騎士團無左 罪民場仗打到一半無左 卡琳娜無推到 妮可hea收
仆你個街
有無類似俗人回檔 美女贏家 老衲還年輕 嘅書推介 都市類非種馬(見一個愛一個 )
比較細水長流又帶少少感動
趕開新書咁 若林無左 花精靈兩姊妹無左 本書開頭話咩惡魔騎士團無左 罪民場仗打到一半無左 卡琳娜無推到 妮可hea收
仆你個街

個作者本本都爛尾
當年睇睇下惡魔法則2腰斬埋真係屌出聲
永遠blacklist跳舞既書 垃圾作者
目前追緊聖墟、五行天、全職法師

五行天最新個百零章已經套路似佢之前個幾本野 又係講個主角成日諗到人地諗唔到既野 又打仗屈機 不過岩岩開始打神血個陣好熱血

聖墟不過不失 不過目前睇主角有無敵法已經屈左機 越幾級或者打幾個都無事 贏在用返現實世界既野 代入感強 目測個尾多數垃圾 500幾章都仲係地球

全職法師爽文 打完個全球戰開始回塘

有冇書係又係用返現實世界做藍本 講打外星人或者怪物個種?
Lm
仙逆 我欲封天
又要做貓膩打手

中意佢呢種寫法

葉蘇同大師兄嘅第一次接觸

「聽聞你十三歲開悟,三十不惑,再三月洞玄,一日之內知命。」

「聽聞那十七年間你日日登山,卻毫無阻礙。」

「聽聞你第一次登書院後山時,在柴門外看到了四個宅 」

「那四個字是仁者樂水。」

「所以你這一生極喜愛與清溪幽潭親近。」

「今日看來,果然如此。」

葉蘇聽著遙遠山腰間那面小潭畔傳來的嘩嘩輕響,在心裡默默想著這些話,然後發出一聲極幽寂極滿足的嘆息聲,微笑著向雪峰邊緣走了一步。

將夜呢本書,好難忘
如果用返傳統金庸文嘅角度睇會覺得有啲鳩,但又會不知不覺追哂。佢成本書個諗法都好異想天開,但成個感覺又好爽
最令我記得果句係魚躍此時海,花開彼岸天
仆你個街

個作者本本都爛尾

其實佢第一本個陣睇得出係想開續集,但第二本個陣佢幾條主線都俾政府ban咗冇錯係政府,仲要係條主線寫到一半先俾人ban,結果咪不倫不類
海賊法典

日日追日日等
仆你個街

個作者本本都爛尾

其實佢第一本個陣睇得出係想開續集,但第二本個陣佢幾條主線都俾政府ban咗冇錯係政府,仲要係條主線寫到一半先俾人ban,結果咪不倫不類

都無話咁甩皮甩骨, 寫到咁不如直接停左佢等d風頭過左先再寫過(大陸佬d政策通常一輪輪)

而家寫本垃圾出黎真係無眼睇

本來睇第一集都覺得佢雖然唔係寫得特別好,但係都可以睇下,睇完第二集唔會再睇佢d書
岩岩追完誅仙,個尾好似收得麻麻咁
誅仙2係咪完全另1個故事?值唔值得追埋?
定開新一本好d?
河圖係咪唔再出甜書?
想問埋手機睇小說,邊個網/app好?

多數係飄天文學度睇,不過個網廢廢地

有冇人同我一樣download左幾十gb小說唔得閒睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞