網絡小說集中討論區【二】

1001 回覆
30 Like 4 Dislike
有咩冇原著角色既無限流好睇?睇左無盡武裝

可以試下恐懼沸騰,但主角幾有道德觀

一世之尊
近呢幾年既高質
前幾版求過似 放開那個女巫 嘅書 但係好似講得唔清楚 巴打嘅提議都唔係好啱胃口
想揾啲現代穿越去以前(中世紀/近現代都ok) 或者直頭異世界 之後用現代黑科技知識出cheat嘅書

我的二戰不可能這麼萌幾正

睇左

魔界的女婿
惡魔法則

三國之宅行天下
有無科幻小說介紹 我追完post都唔見有

有冇睇過 重生之超級戰艦?
雖然後面尻尻地
不過已經係我睇過最好嘅科幻

師士傳說

同埋

冒牌大英雄(好似係呢個名)

科幻太空呢類比較少人作 所以更難出佳作
全職高手

睇過咁多本入面最好睇
有搞笑有感人 人物刻劃算深刻

全職高手出埋動畫 聽講唔差
睇左超過十幾年網路小說 真心覺得好睇
而又仲記得大概劇情既 推薦比大家
獸血沸騰 (最高分 睇完成本之後有 哦!!!! 咁既感覺
傭兵天下 (絕對感動之作
紫川
盤龍 (後面少少爛尾)
吞噬星空 (中間少少悶 但縱貫全本絕對一睇)
鬥破蒼穹 第二本睇既網路小說 唔算High rate 但都值得一睇
機動風暴三部曲
憑記憶係咁多本
紫川
盤龍 (後面少少爛尾)
鬥破蒼穹 第二本睇既網路小說 唔算High rate 但都值得一睇
機動風暴三部曲
憑記憶係咁多本

啊係 見到上面有巴打提 師士傳說 絕對好睇

另外唔同意勿屌 (其實無限恐怖高分既真係得idea 本書唔算寫得好
紫川
盤龍 (後面少少爛尾)
機動風暴三部曲
憑記憶係咁多本

另外唔同意勿屌 (其實無限恐怖高分既真係得idea 本書唔算寫得好

以為有咩高見,然而師士傳說寫得仲差
無限恐怖d文筆一般, 但師士傳說d文筆仲差, 情節一般,
不過幾適合入坑睇網絡小說無耐既人睇
同鬥破果堆都係一樣
紫川
盤龍 (後面少少爛尾)
機動風暴三部曲
憑記憶係咁多本

以為有咩高見,然而師士傳說寫得仲差
無限恐怖d文筆一般, 但師士傳說d文筆仲差, 情節一般,
不過幾適合入坑睇網絡小說無耐既人睇
同鬥破果堆都係一樣

打漏, 仲有機動風暴果3部曲,
都係入坑之作, 睇一部曲就夠, 二同三都係換湯唔換藥
垃圾起點,睇緊本書 (算卦我靠玩微信) 好好地,比佢河蟹到廢左
其實香港人係咪唔可以係起點到寫書收錢
好似咁耐都未聽過邊個有 除左黃易

應該得既?不過起點咁多人寫

之前高登有人寫過 放過上起點

字數係一個問題...
有冇啲都市恐怖類 ? 捉鬼個啲
我睇過 星期五有鬼 與鬼廝混的日子 鬼宗師(同一個作者) 我覺得唔錯架 想搵呢類可以睇下
btw 求推類似既比我
垃圾起點,睇緊本書 (算卦我靠玩微信) 好好地,比佢河蟹到廢左

呢個關中共同廣電事

呢個關中共同廣電事

諗起以前睇老番小說 好多中間都有******
有冇啲都市恐怖類 ? 捉鬼個啲
我睇過 星期五有鬼 與鬼廝混的日子 鬼宗師(同一個作者) 我覺得唔錯架 想搵呢類可以睇下
btw 求推類似既比我

鬼律師
題外下,全職高手終於出動畫
都唔知算唔算網絡小說
係論壇睇過又有出實體書
第一部叫六朝清羽記
第二部叫六朝雲龍吟
係甜搞笑穿越武俠奇幻類
都幾好睇
有冇人鐘意睇唐家三少? 唔信點解大陸好多人唔鐘意,不過我個人認為幾好睇

基本上所有大神嘅書都睇過唯獨唐三嘅書我提唔起精神去睇。

真係試過睇到瞓著

冇j貓你都啱睇網上小說

問番上面個位
你睇咗幾多本三少書

如果一本我明白你點諗
如果3本以上就
你唔覺佢本本一樣除咗改人名咩

同埋改升LV系統名

一世之尊
近呢幾年既高質

一世睇到斬過去同未來就可以當睇完
大魔王(有甜)

一世之尊
近呢幾年既高質

一世睇到斬過去同未來就可以當睇完

一世之尊後期睇到1999
個陣飛住睇完算
都唔知算唔算網絡小說
係論壇睇過又有出實體書
第一部叫六朝清羽記
第二部叫六朝雲龍吟
係甜搞笑穿越武俠奇幻類
都幾好睇

梗係算
羅森寫大網
都唔知算唔算網絡小說
係論壇睇過又有出實體書
第一部叫六朝清羽記
第二部叫六朝雲龍吟
係甜搞笑穿越武俠奇幻類
都幾好睇

梗係算
羅森寫大網

巴打追開?
想問下寫尾聲未?
都唔知算唔算網絡小說
係論壇睇過又有出實體書
第一部叫六朝清羽記
第二部叫六朝雲龍吟
係甜搞笑穿越武俠奇幻類
都幾好睇

梗係算
羅森寫大網

巴打追開?
想問下寫尾聲未?

未啦我估至少仲有10本
但河圖要腰斬
39之後得網絡版
呢度有無王牌流Fans

岩岩睇完地球遊戲場 覺得唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞