網絡小說集中討論區【二】

1001 回覆
30 Like 4 Dislike
好似冇人提過斗羅大陸
我覺得都幾好睇
好似冇人提過斗羅大陸
我覺得都幾好睇

睇多幾年就唔會覺
好似冇人提過斗羅大陸
我覺得都幾好睇

睇多幾年就唔會覺

睇多幾本就唔會覺
有本書講去咗異世界
專召喚啲電影奸角嘅書
有冇人睇過?

有興 叫咩名
好似冇人提過斗羅大陸
我覺得都幾好睇

睇多幾年就唔會覺

睇多幾本就唔會覺

睇多幾次就唔會覺
推介幾本書 都係已經睇完既

都係文筆比較幽默,輕鬆

圈養全人類(科幻?)(入面一d哲學思想幾值得睇)

廢柴道士的爆笑生活 (搞笑靈異?)

從前有座靈劍山 (仙俠)

我都係最近先知靈劍山出左動畫 仲要有日配

但第2季崩曬

靈劍山我睇佢聖杯戰爭個段點畫

我覺得成個故事就衰係個度

拎撚左部eva 返黎都好爛
講緊18_章 ching 出出火穩陣
甜故龍使一生推 童年回憶
龍使真係啟蒙作
震撼仆街戰術嗰段真係笑撚死我
放低我條list先:
獵場(你會發現宇宙比你想像中更熱鬧)
從前有座靈劍山(其他人講左就唔講)
琥珀之劍(其他人講左就唔講)
奧術神座(人稱奧數神座 論如何用科學建構魔法)
希靈帝國(前面200章係小白文開局,500左右本來係同人作者之後修正返,之後都係原創。世界觀開得好大,雖然入面啲梗我都睇到識背 )
暗黑破壞神之毀滅(前面係真‧普通遊戲類,中間700章左右開始變左做溝女文 )
瘋巫妖的實驗日記(其他人講左就唔講)
戰國之上杉姐的家臣(一寸後宮一寸血,用生命值溝女是常識吧 )
女皇調教日記(上面嗰本個作者嘅第N本書,中間有唔少冇哂J嘅就唔好提啦 )
我的大寶劍(污系網文代表作之一)
無限之創造模式(好少會見到同MC做主軸嘅小說 主角嘅世界觀係重點)
我才不會被女孩子欺負呢(GALGAME式展開,人物形象寫得好傳神 )
BTW有冇推介作者LIST
推介 神界紅包群 算係同類文中唔錯,唔會太過甜,劇情都幾ok

都係文筆比較幽默,輕鬆

廢柴道士的爆笑生活
呢本好似都幾ok, 目前睇左幾章,
而佢1章都幾長, 唔錯
BTW有冇推介作者LIST

冇乜記作者名,
不過異常,修真聊天群,瘋巫妖,大寶劍果堆書既作者都係唔錯
聽講呢堆作者好fd, 成日傾野

都係文筆比較幽默,輕鬆

廢柴道士的爆笑生活
呢本好似都幾ok, 目前睇左幾章,
而佢1章都幾長, 唔錯

ok架 印象中有出實體書

推多幾本 都係完本既

我當上帝那些事兒 (科幻)
領主紀事 (玄幻/穿越)
cs賞金獵手 (睇到喊
放低我條list先:
獵場(你會發現宇宙比你想像中更熱鬧)
從前有座靈劍山(其他人講左就唔講)
琥珀之劍(其他人講左就唔講)
奧術神座(人稱奧數神座 論如何用科學建構魔法)
希靈帝國(前面200章係小白文開局,500左右本來係同人作者之後修正返,之後都係原創。世界觀開得好大,雖然入面啲梗我都睇到識背 )
暗黑破壞神之毀滅(前面係真‧普通遊戲類,中間700章左右開始變左做溝女文 )
瘋巫妖的實驗日記(其他人講左就唔講)
戰國之上杉姐的家臣(一寸後宮一寸血,用生命值溝女是常識吧 )
女皇調教日記(上面嗰本個作者嘅第N本書,中間有唔少冇哂J嘅就唔好提啦 )
我的大寶劍(污系網文代表作之一)
無限之創造模式(好少會見到同MC做主軸嘅小說 主角嘅世界觀係重點)
我才不會被女孩子欺負呢(GALGAME式展開,人物形象寫得好傳神 )

咩叫污系
有冇人係污客到睇書
白銀之歌
東方雲夢潭
風姿物語
阿里布達(甜)
六朝清羽記
忠實fans
地獄公寓睇左百幾 覺得麻麻 好似好格硬黎咁
好似冇人提過斗羅大陸
我覺得都幾好睇

睇多幾年就唔會覺

睇多幾本就唔會覺

睇多幾次就唔會覺

睇多幾頁就唔會覺
有冇人係污客到睇書

污客好多都好難頂,得少少唔錯
煙雨江南無人睇?

文筆好 世界觀架構完整 故事鋪排有驚喜

塵緣同褻瀆真心推薦
煙雨江南無人睇?

文筆好 世界觀架構完整 故事鋪排有驚喜

塵緣同褻瀆真心推薦

冇錯不過通常個結局都收唔到尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞