[26]繼續電單車經驗交流

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
有無爸打知道屯門騎x堡執左未?
買左架車番黎都未去搞check車保養,前車主介紹我去,唔知仲係唔係度?

有冇手機架推薦

http://h5.m.taobao.com/awp/core/detail.htm?id=41377060412&toSite=main
, 夠穩陣
泊街偷手機架第一位

諗住買daytona,不過成3舊水,呢個睇評語似好穩陣

有無爸打裝cam會裝車上面?會唔會震到影唔到?
唔太想裝頭盔

上次買隻兩舊幾,一星期都冇就畀人偷咗 ,如成日泊街就用平嘢算啦

想問下泊邊到比人偷 落左cum應該會好啲?

呢款可以買個防盜野
唔會擰到出黎

早啲知就好 又要比多幾蚊運費

落com先解決到七成問題
就算裝左果舊防擰開既野, 佢都可以拆走你個手機架
兒加d科技咁勁點解26仲要用鎖匙

keyless 已經有
同埋依家好多車都用晶片匙
另外偷26邊洗鎖匙架, 用尾板車成部運走啦
聽日沙駕路試 有咩要注意
兒加d科技咁勁點解26仲要用鎖匙

keyless 已經有
同埋依家好多車都用晶片匙
另外偷26邊洗鎖匙架, 用尾板車成部運走啦

其實我都唔明,點解得日羊有keyless go
其他車幾貴都好都唔覺有用呢個科技
有冇師兄知邊度有防水車cum賣

其實用幾個月就會入水
我搵開高崎行買d大陸車com,最防水係佢
另外有個絕版紅色M字車com用緊,早一兩年三禾都仲有比佢寄賣,近排無左。有無人知邊度買得番

好似唔錯

我買左komine個個...不過未有機會考驗佢防水能力
如果渣ga個d,其實可以點唔防水法?

好似唔錯

我隻CHEAP野唔防水, SEAT會有D水漬咁,
泊街唔駛咁易被人搞, 唔駛直接淋濕, 擋下陽光沙塵雀屎都算
(防水好似會厚身D)

好似唔錯

我隻CHEAP野唔防水, SEAT會有D水漬咁,
泊街唔駛咁易被人搞, 唔駛直接淋濕, 擋下陽光沙塵雀屎都算
(防水好似會厚身D)

買左款防水有個紅色k字tag
百零蚊幾好用
係車迷迷買
學神一問:
如果我上到3或4波,之後要停車,動作應該係點?試過放晒油門之後拿極力子3轉2,放果下架車好Chok,2轉1更Chok,反而一直拿極力子唔放,之後一波一波落就唔Chok, 但咁轉法會唔會肥?

x2

轉完波,太快放極力子就會好chok 可以試下慢慢放

chok係因為engine brake
因為落波換左個齒輪
但齒輪轉速同上一波一樣
相同轉速但低一波速度就慢啲
呢個時候放極力子就有煞車既效果
想順啲可以試下落波之後慢慢放極力子
再熟手啲可以退檔補油
補一補油減低速度差距
咁engine brake就無咁勁

考車唔好退檔補油 見你手車咁辣唔肥鳩你就假

多謝教路,我會練落波慢放極力子,無記錯補油果下會好大聲

其實邊洗咁複雜 你brake完扯低轉數先落一粒咪得

, 你考車有幾可拖波加速抽頭走人
落得波通常都係要慢/停, 慢放極力子都夠做
有咩頭盔牌子好介紹?
想買大頭佛,我淨係識shoei同arai
有咩頭盔牌子好介紹?

Shoei 同Arai
想問下泡菜國gn250r二手接兩萬抵唔抵玩
用黎操車
用黎操車

補充 全原裝
用黎操車

補充 全原裝

唔壞就無乜事 一壞搵間車房整都難
買番啲多人揸既車 好似好啲
利申 無揸過泡菜車
有咩頭盔牌子好介紹?

Shoei 同Arai

Shark Hjc Agv
用黎操車

補充 全原裝

利申 無揸過泡菜車

聽講依家都多人識整
料都可以上網買
今日沙田強制pass左
想問下我考9月21
上堂7月15 兩個月時間會唔會太多/太少
今日沙田強制pass左
想問下我考9月21

我覺得兩個月時間啱啱好
利申 323上堂,508考
今日沙田強制pass左
想問下我考9月21

我覺得兩個月時間啱啱好
利申 323上堂,508考

我得返3堂 諗住加多7堂
上5次 每次兩個鐘一個鐘8字 一個鐘出街
希望夠練啦
用黎操車

補充 全原裝

利申 無揸過泡菜車

聽講依家都多人識整
料都可以上網買

事關個價錢真係好吸引
唔知玩一年再放仲有無一萬呢
用黎操車

補充 全原裝

利申 無揸過泡菜車

聽講依家都多人識整
料都可以上網買

事關個價錢真係好吸引
唔知玩一年再放仲有無一萬呢

28car幾架小星放左半年都放唔出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞