[26]繼續電單車經驗交流

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

比較想知呢架車行公路會唔會都穩定,因為出入一定要靠公路

我朋友揸緊 我坐過車尾上高速帶住我飛
睇緊有架改左幾多野下都係45 6k 心郁郁

mt03
如果有mt10嘅頭燈 咁就perfect喇

What about z300

喺台灣啲forum睇大部份人prefer z300
香港就相反

我見z300冇得睇波段,所以我個人鍾意mt-03多

如果維修保養。邊架車抵玩d?
我本身都想買z300
但聽台灣仔講z300換野好似貴d

其實無話邊架抵玩d,睇個人喜好
維修保養唔差得多
但mt03 16年車病痛實小個z300

比較想知呢架車行公路會唔會都穩定,因為出入一定要靠公路

我朋友揸緊 我坐過車尾上高速帶住我飛
睇緊有架改左幾多野下都係45 6k 心郁郁

mt03

香港就相反

我本身都想買z300

維修保養唔差得多

其實Z300好過mt03
個人意見
不過300cc 睇樣食飯啦

mt03

香港就相反

我本身都想買z300

維修保養唔差得多

其實Z300好過mt03
個人意見
不過300cc 睇樣食飯啦

舊款MT07,09成日有電噴污穢嘅問題,希望同系列嘅03冇問題
各位棍波巴打平時隻右腳係放係Brake上面定隔離?

睇情況,市區多數放腳brake上面,右手食指和中指放頭brake,上high way 就右腳放腳踏,右手放油門,但以上兩個情況都要配合對眼使用

感謝分享
今日又畀人硬cut
巴打車cam通常點裝
裝車身震到睇唔到

你部咩車先得架
多數裝軚把同埋搵個防穩好d 既車cam
今日又畀人硬cut
巴打車cam通常點裝
裝車身震到睇唔到

夾係頭盔都得
今日又畀人硬cut
巴打車cam通常點裝
裝車身震到睇唔到

夾係頭盔都得

我個頭盔冇位夾,就咁黏驚吹甩

我自己就用GoPro, 痴係下爬位. 用3M膠貼,非常穩陣. 想知點整可以YouTube-GoPro helmet chin mount
今日又畀人硬cut
巴打車cam通常點裝
裝車身震到睇唔到

夾係頭盔都得

我自己就用GoPro, 痴係下爬位. 用3M膠貼,非常穩陣. 想知點整可以YouTube-GoPro helmet chin mount

Thx 先

用3M蘑菇貼痴頭盔頂,打風都唔甩
今日又畀人硬cut
巴打車cam通常點裝
裝車身震到睇唔到

夾係頭盔都得

Thx 先

用3M蘑菇貼痴頭盔頂,打風都唔甩

巴打識貨
3月8號考香港島,但未練好8字,係咪應該改期呀

定油好重要!用腳制黎控制速度 油唔好斷!
眼望出灣位 眼望邊度車就去邊度

緊改, 8字未練好都唔好上場. 練到熟都可能衰臨時愶場, 唔好話未練好就上陣.

電單車自保緊要, 安全為上, 隨時俾反應應付突發情況, 我自己就行車時一定放上面.
今日又畀人硬cut
巴打車cam通常點裝
裝車身震到睇唔到

我就裝軚把, 個cam有冇set防震? 我個cam防震default係off

電單車自保緊要, 安全為上, 隨時俾反應應付突發情況, 我自己就行車時一定放上面.

主力用頭brake , 尾brake 真係無咩點用過

拖慢都係用頭Brake?

其實你唔係大大力咁收頭BRAKE, 輕輕收少少咁就可以拖慢.
尾brake我自己都唔點用, 係轉彎拖少少.

大cc 車主力頭brake, 我踩尾brake 完全無反應
拖慢唔係一下扣死頭brake, 翻車都似
同埋收慢正常做法應該係拖波呼油扣頭brake

緊改, 8字未練好都唔好上場. 練到熟都可能衰臨時愶場, 唔好話未練好就上陣.

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞