[26]繼續電單車經驗交流

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
大家點睇hyosung
啲車幾型

無二手市場.

咁如果買架gd250又點睇

如果唔打算賣返出去Upgrade,又唔怕車房唔識整嘅話,go ahead
大家點睇hyosung
啲車幾型

無二手市場.

如果唔打算賣返出去Upgrade,又唔怕車房唔識整嘅話,go ahead

未揸過但係我覺得好車一定多人揸
大家點睇hyosung
啲車幾型

無二手市場.

未揸過但係我覺得好車一定多人揸

會唔會只係韓國車未入流 但係唔代表佢係差
利申 9up
新手學緊強制,學完想買250啡鈴,邊部最易上手
想換短牌架 係咪捉得好嚴
大家點睇CB190R
揸緊羊仔上斜唔多夠力

會唔會上high way 190我覺得唔多夠
大家點睇hyosung
啲車幾型

無二手市場.

保養會唔會貴D
可能冇料之類
新手學緊強制,學完想買250啡鈴,邊部最易上手

睇樣啦 250啡鈴都係個幾部
想換短牌架 係咪捉得好嚴

唔向天無咩事

去左不過肥左

肥邊度

8字跌車
全日都好地地
一到考就少少緊張

下次考前個幾個鐘咪渣咁多 睇下d 輕鬆野

利申今日試完車就直接去考 用淨10幾堂

淨十幾堂咁多?買多咗定操得少?係咪pass完就無晒

pass 左好似可以退返錢, 用淨10幾堂果度都成千幾銀

之前聽過好似話唔得,求證實,可以的話我都想買定先

下星期問下果幾堂可以點處理

因為之係沙駕考車肥左停左成年再去考過 所以佢個plan 入面個強制試堂去曬路試堂
而自己又冇咩事間去練車 所以先有用淨10幾堂嘅現象
各位師兄有冇斜路八字心得分享下
尋日上第一堂阿sir 教視線運用,但心理作用成日都驚唔夠位轉炒落個壆到...

上面轉落去都好d , 但下面轉上去成日都緊張俾大左少少油部車一chok 就失平衡
尋日上第一堂阿sir 教視線運用,但心理作用成日都驚唔夠位轉炒落個壆到...

上面轉落去都好d , 但下面轉上去成日都緊張俾大左少少油部車一chok 就失平衡

下面轉上面,我自己就有兩個做法既
1) 收慢再定車轉灣,轉灣轉到一半就慢慢比油上
但係如果視線運用得唔好同唔夠淡定就會容易d落左腳

2) 落斜時唔收慢架車/定油落,然後比d信心連人帶車訓低小小跟住一齊轉,全程唔落brake.
呢個方法我自己未試過失平衡落左腳
15 z1000SX $108K (新車)
17 MT09 tracer $99.8k
揀卡華是咪明智,頭叉同迫力都足料,馬力 大多30匹

認真 你敢比油敢去就掂硬
過死車成個程序係點做?

認真 你敢比油敢去就掂硬

定油去
轉灣前攞盡啲,盡量埋駁先開始轉
轉嘅時候定油,差唔多轉完畀油上斜

轉緊唔好亂縮油,好易跌

操到上完斜轉哂部車向下先收油就掂哂

一定係kawa
足料過mt09
大家點睇CB190R
揸緊羊仔上斜唔多夠力

你話 有個friend揸快過鬼

不如考慮下gsx s
大家點睇CB190R
揸緊羊仔上斜唔多夠力

你話 有個friend揸快過鬼

行高速下下盡雞好辛苦姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞