[26]繼續電單車經驗交流

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
想問下有冇巴絲有經驗缺席左個強制試同考完肥佬之後再排過個價有冇分別?
聽日考但係完全唔掂 去到肥硬諗住唔出現算

早一兩個鐘去租車練好過你咁樣逃避,搏一搏單車都變摩托

利申上完強制堂無練過就考

聽朝一早就係
因為我上強制個3堂個陣連平衡都平衡都唔到所以個3堂都冇乜點實際做過佢講既野
我呢兩個星期去補返堂先靠自己開始做到D簡單既兜圈 但係打8字同停車落腳成日都做到好差

強制要打8字嫁咩?
我過多十零日就考路試
想問下如果考345要幾點到??
如果想考前租番一粒鐘車又幾點到好??
有無得租番考試部車?

230-330囉,早少少還車屙篤尿,學院嘅話會畀你用考試車兜兩個圈,考試車通常狀態好啲,有咩唔妥就要出聲

我記得之前考46早9個字報到坐一陣就考得
我過多十零日就考路試
想問下如果考345要幾點到??
如果想考前租番一粒鐘車又幾點到好??
有無得租番考試部車?

230-330囉,早少少還車屙篤尿,學院嘅話會畀你用考試車兜兩個圈,考試車通常狀態好啲,有咩唔妥就要出聲

我記得之前考46早9個字報到坐一陣就考得唔該哂 你句屙篤尿令我信心番哂黎
想問下有冇巴絲有經驗缺席左個強制試同考完肥佬之後再排過個價有冇分別?
聽日考但係完全唔掂 去到肥硬諗住唔出現算

早一兩個鐘去租車練好過你咁樣逃避,搏一搏單車都變摩托

利申上完強制堂無練過就考

聽朝一早就係
因為我上強制個3堂個陣連平衡都平衡都唔到所以個3堂都冇乜點實際做過佢講既野
我呢兩個星期去補返堂先靠自己開始做到D簡單既兜圈 但係打8字同停車落腳成日都做到好差

你聽日睇醫生比張假紙就可以改期
大家點睇2017 r3
前排見有得訂但冇黑色
利申p 仔一路睇緊r3 同ninja300 盤
二手個價好硬
有46 p牌 想學26 沙駕定觀駕好?邊個快

觀駕強制大球場路試就最快

觀駕強制大球場路試就最快

觀駕強制大概幾耐 上完最後個堂之後
世界大戰題:
新牌應該出二手定新車
世界大戰題:
新牌應該出二手定新車

二手價平得個一萬幾千
又唔想買新車 平幾千屌二手閪又好似唔抵屌
世界大戰題:
新牌應該出二手定新車

有朋友幫手就二手,冇就新車慢慢試朋友
世界大戰題:
新牌應該出二手定新車

二手價平得個一萬幾千

二手平幾千,但新車係咪要首次登記稅?

乜係到時考官先會講你知考邊條架咩,fd同我講46係通知你幾時有得考果陣講埋你會考邊條線,乜26唔同46考法架咩?

所謂46考前通知, 係通知考邊個場. 路線就考試時考官車上決定, 即係直接同考生講點轉點轉行邊條路.

26由於每區得一個試場, 所以每九龍新界港島都係固定2條路線(指定學院專用路線另計), 考前考官會話俾考生知邊條線, 其實係指住地圖點行點行, 不過SUPPOSE考生會知, 所以通常SKIP, 只係會問考生知唔知咩咩線點行

二手價平得個一萬幾千

捨得新車跌車就買新車, 唔係話新牌一定跌車, 不過成日聽.

我自己就P牌買架牛肺車, 架車真係平撚到傻3500包10個月牌費, 扲車之後去執少少就用得, 執就執咗1500.

買熱門二手車當然平得少, 唔介意柒柒地咪買架爛銅爛鐵操車.

利申: 甩P半年, 仲用緊架牛肺日日返工放工

又靚仔又實用 都係16年d色靚過17年

比較想知呢架車行公路會唔會都穩定,因為出入一定要靠公路

我朋友揸緊 我坐過車尾上高速帶住我飛
睇緊有架改左幾多野下都係45 6k 心郁郁

mt03
如果有mt10嘅頭燈 咁就perfect喇

What about z300

喺台灣啲forum睇大部份人prefer z300
香港就相反

我見z300冇得睇波段,所以我個人鍾意mt-03多

如果維修保養。邊架車抵玩d?
我本身都想買z300
但聽台灣仔講z300換野好似貴d

又靚仔又實用 都係16年d色靚過17年

比較想知呢架車行公路會唔會都穩定,因為出入一定要靠公路

我朋友揸緊 我坐過車尾上高速帶住我飛
睇緊有架改左幾多野下都係45 6k 心郁郁

mt03
如果有mt10嘅頭燈 咁就perfect喇

What about z300

喺台灣啲forum睇大部份人prefer z300
香港就相反

我見z300冇得睇波段,所以我個人鍾意mt-03多

如果維修保養。邊架車抵玩d?
我本身都想買z300
但聽台灣仔講z300換野好似貴d

我都覺得z300型仔啲 唔知係咪錯覺
z300條胎好似粗過mt03
甩左p 想換胎
gts300 換乜胎好
世界大戰題:
新牌應該出二手定新車

二手價平得個一萬幾千

新車加淘寶外殼咪得囉
世界大戰題:
新牌應該出二手定新車

二手價平得個一萬幾千

新車加淘寶外殼咪得囉

唔明 我意思問買新車 當買架大羊 係咪要比首次登記稅35%?
世界大戰題:
新牌應該出二手定新車

二手價平得個一萬幾千

新車加淘寶外殼咪得囉

唔明 我意思問買新車 當買架大羊 係咪要比首次登記稅35%?

留意/問下個價包唔包,我睇yamaha honda果d車價list佢有包埋首次登記稅
元駕pass 左強制
要排到11月先考路試
有冇報堅將嘅巴打?
觀駕d staff話完左強制佢地會打比我
但係上個禮拜pass左老強之後都未收到電話
通常要等幾耐
有冇報堅將嘅巴打?
觀駕d staff話完左強制佢地會打比我
但係上個禮拜pass左老強之後都未收到電話
通常要等幾耐

你打比佢啦
想問下學牌出車嘅巴打
你地係上咗路試堂出過街先出車定係一pass咗強制就出車?
因為我依家3月尾上路試堂,5月頭考路試
諗緊依家出車定係等到5月考完先買(肥咗照買)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞