[26]繼續電單車經驗交流

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
15 z1000SX $108K (新車)
17 MT09 tracer $99.8k
揀卡華是咪明智,頭叉同迫力都足料,馬力 大多30匹

一定係kawa
足料過mt09

個日睇落都好闊,同埋有哂成套啡令跌花左咪好貴
理性分析真係卡華win
但外觀你地覺得邊架掂d

不如考慮下gsx s

仲平左架750又係乜都齊
但係唔知點解對佢印象唔係咁好

不如考慮下gsx s

gsxs就睇1000 啦
大家點睇CB190R
揸緊羊仔上斜唔多夠力

會唔會上high way 190我覺得唔多夠

你話 有個friend揸快過鬼

行高速下下盡雞好辛苦姐

震到春袋都痺埋
大家點睇hyosung
啲車幾型

無二手市場.

咁如果買架gd250又點睇

如果唔打算賣返出去Upgrade,又唔怕車房唔識整嘅話,go ahead

未揸過但係我覺得好車一定多人揸

會唔會只係韓國車未入流 但係唔代表佢係差
利申 9up

依到有冇人揸/揸過

不如考慮下gsx s

gsxs就睇1000 啦

香港揸1000 我覺得晒左
雖然1000比750都係貴多兩雞, 係足料d既

一定係kawa
足料過mt09

理性分析真係卡華win
但外觀你地覺得邊架掂d

街車無咩fairing
同埋大車樣樣野都貴過人
新手學車tick轉波整到左腳位好痛
新手學車tick轉波整到左腳位好痛

你試下伸入多少少先轉,會就力啲,用腳尖冇咁舒服
學神想問下起步個陣可唔可以放半離合同時補油到2~3000轉
之後一上腳就放離合咁快速開車

停車又可唔可以係2波同3波行緊個陣直接用頭尾break慢慢停定架車
就停哂先拉離合同狂落波?

停車又可唔可以係2波同3波行緊個陣直接用頭尾break慢慢停定架車

狂落波考試會剔你……不當使用離合,可能送埋不當波段……

考車就跟返"正確"方法黎揸啦
來來去去一二三波

一定係kawa
足料過mt09

KAWA個日去睇好似好闊咁,仲周身啡令,佢話轉款所以先減價
Yamaha TRACER就要7月先有貨返,無真車睇

其實本來睇中左MT09,又唔大架又乜都有咁,仲有新科技CP3 engine
Suzuki 就真係乜都齊,但係唔知點解對呢個牌子印像麻麻

一定係kawa
足料過mt09

理性分析真係卡華win
但外觀你地覺得邊架掂d

街車無咩fairing
同埋大車樣樣野都貴過人

Sor9 無F5到睇唔到新回覆
ninja1000 全套啡令齊喎
反而Tracer就得少少係油缸度

有咩大數要預其實,係胎,機油最貴姐? 新車我當佢唔壞架啦。係一星期2日放假先拎出黎行下姐

其實本來諗住MT09細細架就算,之後見到TRACER加6千多咁多野,再睇ninja1000又差1皮ONLY
加少少系列完全令哂野
依家睇下GSX1000先
有冇手機架推薦

來來去去一二三波

收油 拉離合 上落檔可以同時做?

一定係kawa
足料過mt09

理性分析真係卡華win
但外觀你地覺得邊架掂d

街車無咩fairing
同埋大車樣樣野都貴過人

有咩大數要預其實,係胎,機油最貴姐? 新車我當佢唔壞架啦。係一星期2日放假先拎出黎行下姐

其實本來諗住MT09細細架就算,之後見到TRACER加6千多咁多野,再睇ninja1000又差1皮ONLY
加少少系列完全令哂野

sx係fairing版, 一部街車一部fairing(有少少半巡航feel)
如果係咁買Z1000R啦,仲齊料
btw, GSX-S1000價錢黎講叫最抵,同埋好足料
有冇手機架推薦

唔敢用淘寶
有冇手機架推薦

http://h5.m.taobao.com/awp/core/detail.htm?id=41377060412&toSite=main
, 夠穩陣
泊街偷手機架第一位

來來去去一二三波

收油 拉離合 上落檔可以同時做?

可以, why not
不過我驚新手做得唔好部車chok 就
有冇手機架推薦

http://h5.m.taobao.com/awp/core/detail.htm?id=41377060412&toSite=main
, 夠穩陣
泊街偷手機架第一位

諗住買daytona,不過成3舊水,呢個睇評語似好穩陣

有無爸打裝cam會裝車上面?會唔會震到影唔到?
唔太想裝頭盔
有冇手機架推薦

, 夠穩陣
泊街偷手機架第一位

正呀 就買呢隻
新學車tick波tick到生水泡

一定係kawa
足料過mt09

理性分析真係卡華win
但外觀你地覺得邊架掂d

街車無咩fairing
同埋大車樣樣野都貴過人

加少少系列完全令哂野

sx係fairing版, 一部街車一部fairing(有少少半巡航feel)
如果係咁買Z1000R啦,仲齊料
btw, GSX-S1000價錢黎講叫最抵,同埋好足料

其實都係因為sx特價先諗佢,但係真係唔係好鍾意啡令,主要都想有得載後面,因為依家載人完全無力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞