一人一個翻part time既辛酸故事

487 回覆
23 Like 0 Dislike
返工同事nice已經好滿足
番珍珠奶茶鋪
拖地洗野收銀少不免
仲要派傳單洗樓送外賣
果時得$30
重點係比老細拖糧又出唔足
宜家返個份要過海,係金融公司度做文員, OT有補水, 阿head 幾好, 冇咩人事野煩。但人工厭太低得 $45/hr, 諗緊搵唔搵過份好

45蚊 工作量多唔多 如果個title ok係大公司可以寫落cv就緊係做啦 我做左咁多份始終覺得無咩人事係最好

title 一般, 算係叫有少少同自己讀緊個科有關, 中小企, 工作量都算多, 冇嘜時間hea, 基本上冇嘜可能可以準時走
好多年前返過AEO pt
以前仲係香港代理個陣都好做

自從交比返比美國公司做之後d政策就好on9
樓主講得岩,pt都chur你
心諗屌你咩 ft chur都話姐
仲要返工前諗d目標比自己收工前要做到
唔講以為自己做全職

每個鐘問你「下個鐘可以賣幾多件短袖?」
心諗:我點會知下個鐘有無人想買短袖

呢個真啊屌 企牛仔褲問我下個鐘可唔可以賣十五條
翻hollister間舖勁大塵但係無請清潔
每次翻工一係鼻敏感一係氣管唔舒服咳

Hollister份工閪唔閪 請人標準究竟係乜
利申 正常毒男

唔講以為自己做全職

問返佢 咁下個鐘有幾多人會準時收工

屌 呢句真係好精警啊
返屈臣氏蒸餾水工廠
日日搬五加倫水樽
搬到成身殺龍疤屍

唔講以為自己做全職

開工寫要做咩target最on9
做乜撚姐 我返工唔係想同啲客做朋友/交換名囉
仲要收工一定要食你三四個字 叫你打卡先再做
食屎啦 做左兩星期 買左幾條褲同外套就辭職唔撈

好似好多人都做唔夠一個月就走 又閪又chur到狗咁 你做埋我個份
利申 做左半年
酒店自助餐炒散,啲人夾一隻蝦都用一隻大碟,搬碟搬到死
返過A&f賤過地底泥

唔講以為自己做全職

收工仲要西口西臉問你邊個goal achieve到 一定會塭嘢鬧你 試過俾人話點解set咁細

其實我成日心諗屌你45蚊一個鐘咋 ot無補水遲放都算數
仲要好撚過分係返6個鐘係一 個 break 都 無 痴線

有時會餓到企唔穩

要等下個shift啲人到先俾放lunch 試過有條撚樣遲到累到我餓到胃抽筋 塊面白曬 同LD講好唔舒服 佢答我 等多陣啦 幫我賣多幾件meet到target就放你

做過濕鳩電池promoter
其他人就返d 就近既鋪,
我住柴灣就俾人派左去返東涌,
係電器鋪俾人當過街老鼠咁,
企撚到腰痛,想坐要走入廁格坐,
走之前要check 袋睇我有冇偷佢d 野,
佢公司大粒嘢黎巡鋪又要我同佢地一齊扮晒狗咁

咁你都做
on9
我先
翻aeo真係好撚閪

講下點閪?

pt ft都要chur數 仲要唔係計全日 係計每個鐘 冇meet到target就要俾人屌到七彩 翻工要人早十五分鐘填goal card 放工例牌遲二十分鍾 要你散好曬fittingrm啲嘢先俾你走 補水勁少 翻左兩個月 此次翻都chur到成隻狗咁

聽日返工

真係恭喜你啊 做到一個月再翻嚟呢個post
AEO真係閪 chur數又係煩鳩
有時冇客又要嗌到全走廊都要聽到promotion
啲客話唔洗介紹又要做跟尾狗咁吊住
啲客明知係只買一件又叫個靚少少既女同事去氹佢買多幾件為追數ads upt咁
屌你老尾 我覺得自己好陰質
好彩走左 唔想再為追數而逼人買野

帶頭盔先 不過牛仔褲係幾舒服既
想買AE牛仔褲 r番6折

成日都有做promotion架啦 唔洗走入去做狗
返過A&f賤過地底泥

所以就快收皮
你老果A&f啲manager西到
成日僅啲e唔放人
仲末收人地電話 翻中學咩
講緊你啊Andrea
你老果A&f啲manager西到
成日僅啲e唔放人
仲末收人地電話 翻中學咩
講緊你啊Andrea

唔講以為自己做全職

好似好多人都做唔夠一個月就走 又閪又chur到狗咁 你做埋我個份
利申 做左半年

我辭工都要俾人鬧

唔講以為自己做全職

利申 做左半年

唔知做多過一年/啲ft係咩心態

佢地好開心咖喎 收c會一齊食飯
返hmv,啲客嘅古怪要求真係層出不窮
好彩我做過嘅幾間都冇乜老屎忽

CWB?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞