一人一個翻part time既辛酸故事

487 回覆
23 Like 0 Dislike
我先
翻aeo真係好撚閪
某一間小型叻沙餐廳
需要每個位都識得做,樓面水吧廚房,仲要包括洗碗
最重要既係得個45/h
24m 記,晚晚拉龍2個經理都落手踢曬腳
見到個parttime 仔入機都勁慘
m 記通宵更應該要5起碼60啦
珍珠奶茶鋪成日濕手洗嘢 我又樣樣都要乾淨
乜都洗一餐

但我濕疹 做埋今個月唔做
返hmv,啲客嘅古怪要求真係層出不窮
好彩我做過嘅幾間都冇乜老屎忽
乜都洗一餐

番得呢d預左狂洗野啦
不過我之前做最西係個台灣店長成撚日發脾氣西到我番咁多份工第一次忍唔住想辭職
返油站仲閪 的士轉更入氣入到變傻閪 做特價一樣做到傻閪
番酒店炒散 靚女就唔洗做 行行企企
我地就要做埋佢果份
做過濕鳩電池promoter
其他人就返d 就近既鋪,
我住柴灣就俾人派左去返東涌,
係電器鋪俾人當過街老鼠咁,
企撚到腰痛,想坐要走入廁格坐,
走之前要check 袋睇我有冇偷佢d 野,
佢公司大粒嘢黎巡鋪又要我同佢地一齊扮晒狗咁
把聲偏嗲小小,俾同事問點解要嚟做,
去做色情熱線都賺唔少啦,
我講咩都俾tb扮
我先
翻aeo真係好撚閪

同感
番酒店炒散聽過d經理同d新黎ft既講
話唔可以當d炒散係人,一定要當佢地係狗
某一間小型叻沙餐廳
需要每個位都識得做,樓面水吧廚房,仲要包括洗碗
最重要既係得個45/h

唔出奇 我做埋d senior 要做既野 同個剛入職既白紙價錢冇分別

不係不嬲 都hea 住做 佢急你唔急
乜都洗一餐

番得呢d預左狂洗野啦
不過我之前做最西係個台灣店長成撚日發脾氣西到我番咁多份工第一次忍唔住想辭職

翻過兩個月珍奶舖
請就話請 飲品調配員
最後一杯嘢都無沖過
日日洗嘢,有時就俾你煮下茶同珍珠
佢地沖杯嘢唔洗三十秒,個d壺又難洗
做飲食 (XXC)
一返工要返入廚房
都唔緊要
重點係 廚房都自己一個
由朝早9點到收工6點都無出過廚房(除左拎食物出去)
做到隻"積" 都係得3x蚊
次次都要3點幾4點先有空閒時間去食晏就飯
dse完左返pizza hut
辛苦到仆街
d單好似唔識停咁係咁出

夜晚仲要幫手洗野 清場

果到有d人打2份工 都話pizza hut係佢地做過最撚辛苦既工
我先
翻aeo真係好撚閪

講下點閪?
係美帝送外賣

遇到黑鬼就=白走一趟
反會所要幫ACM奶腳指
我先
翻aeo真係好撚閪

講下點閪?

pt ft都要chur數 仲要唔係計全日 係計每個鐘 冇meet到target就要俾人屌到七彩 翻工要人早十五分鐘填goal card 放工例牌遲二十分鍾 要你散好曬fittingrm啲嘢先俾你走 補水勁少 翻左兩個月 此次翻都chur到成隻狗咁
我先
翻aeo真係好撚閪

同感

仲做緊

聽條撚樣吠 自己咪又係狗一隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞