一人一個翻part time既辛酸故事

487 回覆
23 Like 0 Dislike
係美帝送外賣

遇到黑鬼就=白走一趟

解釋下
番酒店炒散 靚女就唔洗做 行行企企
我地就要做埋佢果份

呢個真
酒店炒散bq
我做過最辛苦既工
返office啲ft俾完嘢你做就唔會理你
食飯咩手信零食喺你面前share當你無到
可能係我嗰間啦啲ft唔得閒應酬你
我先
翻aeo真係好撚閪

邊間
利申:冇做半年
我先
翻aeo真係好撚閪

講下點閪?

pt ft都要chur數 仲要唔係計全日 係計每個鐘 冇meet到target就要俾人屌到七彩 翻工要人早十五分鐘填goal card 放工例牌遲二十分鍾 要你散好曬fittingrm啲嘢先俾你走 補水勁少 翻左兩個月 此次翻都chur到成隻狗咁

係咪lcx
i.t parttime要跑數都算,重點係啲fulltime閪到仆街
我先
翻aeo真係好撚閪

講下點閪?

pt ft都要chur數 仲要唔係計全日 係計每個鐘 冇meet到target就要俾人屌到七彩 翻工要人早十五分鐘填goal card 放工例牌遲二十分鍾 要你散好曬fittingrm啲嘢先俾你走 補水勁少 翻左兩個月 此次翻都chur到成隻狗咁

之前暑假番俾條仆街ft鬧到喊
我先
翻aeo真係好撚閪

講下點閪?

之前暑假番俾條仆街ft鬧到喊

ft以為自己係咩 最撚閪係分experts 個個都以為自己好撚本事
dse完左返pizza hut
辛苦到仆街
d單好似唔識停咁係咁出

夜晚仲要幫手洗野 清場

果到有d人打2份工 都話pizza hut係佢地做過最撚辛苦既工

屌我返過phd一鳩樣 炸嘢整餅送外賣洗嘢洗地倒垃圾落閘都係我做 仲要得35蚊
8半到6半 遲到扣錢Ot無錢收
翻過炒散就知
翻酒店做甜品,同佢捱生捱死任勞任怨,直頭當正公司係屋企咁。成日翻完早更夜更唔生性射波,照幫佢頂埋。
終於等到有長工位,大佬寧願請個佢識既垃圾翻黎都唔升我上去,真心好心痛好心酸。
我仲天真到辭職都顧埋公司,幫佢頂埋啲大節日先走
大盛日本料理
番朝11點到晚11點 得3個鐘落場
原本得35蚊一個鐘 番咗幾日同佢講唔做 先話見你做得幾好 加到你去40蚊啦
利申 做左一個暑假
翻酒店做甜品,同佢捱生捱死任勞任怨,直頭當正公司係屋企咁。成日翻完早更夜更唔生性射波,照幫佢頂埋。
終於等到有長工位,大佬寧願請個佢識既垃圾翻黎都唔升我上去,真心好心痛好心酸。

俾人當左傻仔喇
唔忙個陣一句 你都攰啦 返去休息下 個陣差2個鐘埋尾 個炒散好唔開心咁走
利申 見到經理cut鐘

俾人當左傻仔喇

咁天真嘅你
係一個不足200尺無窗無冷氣多塵既倉到搬厚身地墊
由朝早十點搬到夜晚十點 除左食飯之外無break
仲要得40蚊粒鐘
一放工爭啲暈
dse完左返pizza hut
辛苦到仆街
d單好似唔識停咁係咁出

夜晚仲要幫手洗野 清場

果到有d人打2份工 都話pizza hut係佢地做過最撚辛苦既工

巴打做左幾耐
我做左半年
返緊學夜晚要返去收夜
一碌3x hr
返公共圖書館,試過俾讀者屌老母
那些年仲要得$30一個鐘,真心唔明d全職點樣靠份工過活
好多年前返過AEO pt
以前仲係香港代理個陣都好做

自從交比返比美國公司做之後d政策就好on9
樓主講得岩,pt都chur你
心諗屌你咩 ft chur都話姐
仲要返工前諗d目標比自己收工前要做到
唔講以為自己做全職
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞