一人一個翻part time既辛酸故事

487 回覆
23 Like 0 Dislike
返過Starbucks
先唔評論得$37人工
返part time返到好似full time咁
每次返工都要返足八個半鐘
得九個字放飯
每個禮拜都要返足至少18個鐘
即喺要返三個full shift
以一個學生嚟講即喺要返星期六日加一日school day
完全唔使唞
重要睇分店最大粒嗰個嘅面色
神憎鬼厭
諗起都唔想返

仲要洗野
bu
返酒店抄散勁撚辛苦
男既搬到隻狗咁 d碟重撚到仆街
D廚房佬要你出餐就係咁屌9你 問你去左邊
仆你個街 唔洗做咩
垃圾工唔會再做
返左一日好似做左晚泥工咁

廚房佬係咪都屌左先 做餐廳都係咁
返酒店抄散勁撚辛苦
男既搬到隻狗咁 d碟重撚到仆街
D廚房佬要你出餐就係咁屌9你 問你去左邊
仆你個街 唔洗做咩
垃圾工唔會再做
返左一日好似做左晚泥工咁

廚房佬係咪都屌左先 做餐廳都係咁

炒開班老屎忽又串 問多句都屌柒你
留名
好多年前返過AEO pt
以前仲係香港代理個陣都好做

自從交比返比美國公司做之後d政策就好on9
樓主講得岩,pt都chur你
心諗屌你咩 ft chur都話姐
仲要返工前諗d目標比自己收工前要做到
唔講以為自己做全職

每個鐘問你「下個鐘可以賣幾多件短袖?」
心諗:我點會知下個鐘有無人想買短袖

問返佢 咁下個鐘有幾多人會準時收工

開工寫要做咩target最on9
做乜撚姐 我返工唔係想同啲客做朋友/交換名囉
仲要收工一定要食你三四個字 叫你打卡先再做
食屎啦 做左兩星期 買左幾條褲同外套就辭職唔撈

收工仲要西口西臉問你邊個goal achieve到 一定會塭嘢鬧你 試過俾人話點解set咁細

其實我成日心諗屌你45蚊一個鐘咋 ot無補水遲放都算數
仲要好撚過分係返6個鐘係一 個 break 都 無 痴線

有時會餓到企唔穩

返Aeo 買嘢幾折家?
發覺sale d老屎忽特別多特別黑人憎
之前番過f21又係
明明大家都係pt佢地只係做耐少少
憑咩點人做野
班女人特別多是非
嗰日著得求其d又話你柒
喂 家陣我番工炸 行fashion show咩

翻fast fashion係咁 日日都要唔同衫褲鞋襪底褲先覺得你特別 仲要通常每間舖都有個style 以前個ex做就係全部人都著短裙拖鞋翻工 個個一模一樣咁 好柒

都痴撚線 翻依d閪工 俾d老屎忽小圈子點黎點去
43/h洗死人 仲要扮到型一型咁翻去笑咩
第一日做或者有d心機 做多兩日已經想走
d客都特別閪

Agger 勁憎d扮哂蟹嘅老屎忽 屌你打分工姐 你以為自己係乜? 你sales仔一個咋
發覺sale d老屎忽特別多特別黑人憎
之前番過f21又係
明明大家都係pt佢地只係做耐少少
憑咩點人做野
班女人特別多是非
嗰日著得求其d又話你柒
喂 家陣我番工炸 行fashion show咩

翻fast fashion係咁 日日都要唔同衫褲鞋襪底褲先覺得你特別 仲要通常每間舖都有個style 以前個ex做就係全部人都著短裙拖鞋翻工 個個一模一樣咁 好柒

都痴撚線 翻依d閪工 俾d老屎忽小圈子點黎點去
43/h洗死人 仲要扮到型一型咁翻去笑咩
第一日做或者有d心機 做多兩日已經想走
d客都特別閪

Agger 勁憎d扮哂蟹嘅老屎忽 屌你打分工姐 你以為自己係乜? 你sales仔一個咋

ft萬二蚊人工都唔知有冇 咁多嗲
做小型補習社助教 出40蚊一個鐘
我以為係幫手改下卷印下野咁
點知去到 佢比左成班初中我教
原本個老師唔知去左邊
全堂得我一個係到 連幾點落堂都無同我講
番左一日即走
原本個老師唔知去左邊
番左一日即走

其實助教應該只係改下簿幫佢地溫習之類
嗰日可能咁啱你要做tutor替工但又話你知
返pt咖啡鋪個濕鳩gay佬肥閪水吧 ,又唔撚係踩親佢條尾 條on9係到玩小圈子 問其他人又話佢唔撚知唔中意我啲乜 最尾笑鳩佢屌屎眼有菌就走左
原本個老師唔知去左邊
番左一日即走

其實助教應該只係改下簿幫佢地溫習之類
嗰日可能咁啱你要做tutor替工但又話你知

事後問番同一間做既fd
佢話原本個老師去左教第二班
即係間補習社出一個助教同一個正職老師既人工
但係收緊兩班學生既錢
起Tst名店做sales assistant ,日日都對住d大陸人
但最辛苦就係日日對住個老屎忽,無論做d咩佢都會搵位入我🌚開哂咪鬧我😡😡😡
50幾歲人仲要極度自戀,成日覺得自己好靚,成日起我面前補妝🌚嘔心到仆街
答返樓上 自己著3.5折 但限十件 唔係既就7折
廢事quote太長
估唔到咁多aeo巴絲 快啲相認
迪士尼大鋪 啲人閪撚到仆街 唔埋堆就當你透明 成班似住自己做耐少少就老屎忽上身 咩都點晒你做自己就圍爐傾計食野
返過餐廳對住啲廚房佬都好過對住呢班臭閪 係呀話緊你呀成座山咁巨嘅肥閪

我之前係你對面果間做,啲人真係好撚閪

見住啲人圍威喂一路講咩大家庭呀好開心呀一路閪班spt面就想嘔

其他land唔知會唔會好啲

Land 入面會好好多
aeo真係好撚西
成日要追target 張goal card唔撚知開點
見你唔sell客就開機屌鳩你叫你去sell客
明明d客就鐘意自己睇 係都要搞cheap自己個brand
後尾知你唔識sell客d LD就係咁借d意屌你同針對你
話緊你呀肥婆yan同Sica!
利申 返左10日頂唔順走左
aeo即係AMERICAN EAGLE OUTFITTER ?
如果你係男 除左收銀 翻ToyRus係咩鳩都要做 人工又低

每個鐘問你「下個鐘可以賣幾多件短袖?」
心諗:我點會知下個鐘有無人想買短袖

問返佢 咁下個鐘有幾多人會準時收工

開工寫要做咩target最on9
做乜撚姐 我返工唔係想同啲客做朋友/交換名囉
仲要收工一定要食你三四個字 叫你打卡先再做
食屎啦 做左兩星期 買左幾條褲同外套就辭職唔撈

好似好多人都做唔夠一個月就走 又閪又chur到狗咁 你做埋我個份
利申 做左半年

唔知做多過一年/啲ft係咩心態

呢間未算最chur啦

咁講的話實唔夠u記個啲chur架 比較啲乜

我翻U記 翻得幾開心
aeo真係好撚西

突然間醒起 有次LD叫我翻去舖頭同佢傾近期表現 叫我10am翻去 點知翻到去其他LD話佢今日翻夜晚 嬲到仆街打電話俾佢仲要話 「我記錯左原來自己今日翻夜晚啊哈哈」屌你老母
馬拉松 福利少 人工低
企到仆街 試完鞋唔買 執貨執到癲 廁所都唔比去
aeo真係好撚西

巴打幾時返?可能識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞