一人一個翻part time既辛酸故事

487 回覆
23 Like 0 Dislike
番uniqlo 做左一段時間
熟既同事一個一個咁走
好既pic都就黎要調走
仆街又成日西面既就唔洗走
屌 講到我都1999
比tb補習學生大大聲鬧
做錯仲屌返我轉頭叫我睇清楚篇文,拎支筆圈圈圈叫我望實 解比佢聽又大叫話唔要聽呢啲
又要聽佢分享自己性取向正常

個學生幾大個?
有時d中二病細路真係好難頂
講起就炆到閪咁。
話說一次員工聚會,個店長問我,幾時比更佢,想我番工喎。
佢老味臭閪,比撚左更佢又唔撚編比我,屌佢在wts群post更表,係有我名架,有時間添,塗撚左囉 真係犀撚利
最仆街既係成日禮拜啲臭閪更比撚曬班女。貪嫩咩屌
之後都keep叫同事比更比更,我就黎在GP打句,屌你我仲比5撚比更呀

神又係佢,鬼又係佢,正一on9
做緊某大名牌pt(bxxxxxxy)勿相認
好聽啲咪pt!難聽啲就係地底泥 成日比班臭閪點黎點去,佢地就係到unun腳唔洗做講是非 做野慢左少少就會靜雞雞篤9你背隻!屌你老母我收左工入返黎睇野,你咪又係做我隻狗sale我 唔撚鐘意邊個就會篤背隻踢你走嫁啦!
呢班臭閪狗眼看人低! 事實上咪又係雞吊金龜

以前翻過,話就話in part time sales,但係乜打雜都要做,除左例牌每日一翻工抹哂所有櫃、玻璃、鏡,掃地,翻果排做promo,好多蝗入黎,但間舖頭得一個pt,要瘋狂摺衫、包禮物,最辛苦係做埋倉,除左要立即係店入面個亂到不得了既細倉入面爬上爬落摷堆衫比人試,慢少少ft就黑面,但同時係有兩三個ft都叫我去摷唔同衫。限時執整齊個細倉,另外經常要去大倉摷,有時旺季翻貨係幾十箱,班ft唔會執,話佢地追數大過天,等我幾日翻黎先一次過執,自己一個瘋狂拆同pack新貨,未試過痴膠紙痴到手指都甩皮,然後一腳踢重到要拖住幾大袋衫,用裝滿衫既IKEA袋係商場行翻舖,或者撘車拎啲貨去其他舖,果下見到差唔多年紀既開心shopping覺得好唏噓。我最嬲既係成日都即興叫我調去其他舖,仲要好趕。翻既時期唔長,除左機場,已經去過哂全部分舖。以上講既野經常會係我翻工既一日內發生哂。翻依份工當你機械人咁,手腳腰酸痛左成個幾月先好翻
咁多頁都冇人講美心血汗工廠
迪士尼大鋪 啲人閪撚到仆街 唔埋堆就當你透明 成班似住自己做耐少少就老屎忽上身 咩都點晒你做自己就圍爐傾計食野
返過餐廳對住啲廚房佬都好過對住呢班臭閪 係呀話緊你呀成座山咁巨嘅肥閪

我之前係你對面果間做,啲人真係好撚閪

見住啲人圍威喂一路講咩大家庭呀好開心呀一路閪班spt面就想嘔

其他land唔知會唔會好啲

Land 入面會好好多

有無方法做其他land 諗起做大街真係日日放工喊
迪士尼大鋪 啲人閪撚到仆街 唔埋堆就當你透明 成班似住自己做耐少少就老屎忽上身 咩都點晒你做自己就圍爐傾計食野
返過餐廳對住啲廚房佬都好過對住呢班臭閪 係呀話緊你呀成座山咁巨嘅肥閪

我之前係你對面果間做,啲人真係好撚閪

見住啲人圍威喂一路講咩大家庭呀好開心呀一路閪班spt面就想嘔

其他land唔知會唔會好啲

Land 入面會好好多

有無方法做其他land 諗起做大街真係日日放工喊

聽人講除非識其他land嘅經理同佢直接申請話去個到做 如果唔係就搏一鋪 不過諗起中empo嘅機會太大就冇呢個勇氣再apply
咁多頁都冇人講美心血汗工廠

暑期工返過去玩
轉做夜班好好多 成日人蛇上天台飲可樂睇星星
完全明白返飲食真係踐踏緊人格,做狗都不如!
對住D閪客真係哂氣,係你最忙嘅時候叫你拎本水,好在D同事同老板好nice!

各位考完DSE嘅巴絲真係唔好做飲食!狗也不屌!
返hollister 有d人閪唔講 有d full time以為自己係大佬咁 點我做野 你同我一樣係br 無分別 d牛仔褲摺完10秒後又亂返 每次都想大大聲屌出嚟

翻緊邊間

得三間姐

每個鐘問你「下個鐘可以賣幾多件短袖?」
心諗:我點會知下個鐘有無人想買短袖

問返佢 咁下個鐘有幾多人會準時收工

開工寫要做咩target最on9
做乜撚姐 我返工唔係想同啲客做朋友/交換名囉
仲要收工一定要食你三四個字 叫你打卡先再做
食屎啦 做左兩星期 買左幾條褲同外套就辭職唔撈

收工仲要西口西臉問你邊個goal achieve到 一定會塭嘢鬧你 試過俾人話點解set咁細

其實我成日心諗屌你45蚊一個鐘咋 ot無補水遲放都算數
仲要好撚過分係返6個鐘係一 個 break 都 無 痴線

有時會餓到企唔穩

要等下個shift啲人到先俾放lunch 試過有條撚樣遲到累到我餓到胃抽筋 塊面白曬 同LD講好唔舒服 佢答我 等多陣啦 幫我賣多幾件meet到target就放你

仲要逼你同fulltime放飯

d full time 好假 呢頭扮friend 個頭同LOD 篤背脊
唔明點解要做飲食 明知係屎又人工低
私補算唔算
啲學生明明同佢約好咗時間 上到去佢同你講唔記得咗要補 有其他野做今次唔補
有啲約好咗 臨補前半個鐘同你講有野做又唔補
喂大佬我淨係補你一個學生嘅?
我啲時間唔係時間黎嘅?
一來一回車錢事小 時間事大
仲要有啲住到好春遠 上到去即刻要走 白行一躺真係

屌 真係好撚躁 私補講就講性價比高又彈性
其實都好閪 真係睇學生同睇家長好唔好

又有啲學生
唔係蠢㗎喎 精甩邊㗎喎
但係就老閪都唔肯做練習
唔係我走咗之後唔肯自己做 係我補緊個時都唔肯做
淨係識拎住部電話禁禁禁 同我講等等先覆埋先
最離譜個個響我隔離拎住部ipad煲劇

初初我都好嬲 覺得皇帝唔急太監急
明明係佢要考試 佢都唔緊張我緊張黎做咩?
後來我都由鬼得佢 錢我就照收 鐘照計 話知你聽唔聽書
真係幾有熱誠都比啲咁嘅閪學生閪家長磨蝕晒 開始明點解啲學校老師咁撚閪

認真講句,私補已經係好撚舒服,唔算得上辛酸囉
返過muji
毒撚真係咪撚做 唔識social真係慘撚過做狗
啲人又閪
之前第一份工返爭鮮 諗起都辛苦
永遠都唔夠人 經常自己企一個場
d枱永遠都唔會執完
d客勁劣 食到成堆蟹籽係餐具盒
又要倒油池
d碟冇人洗就你洗
總知由朝做到晚
唔知點解個陣可以做到5個月
番uniqlo 做左一段時間
熟既同事一個一個咁走
好既pic都就黎要調走
仆街又成日西面既就唔洗走
屌 講到我都1999

你邊間啊 依家每間都人事大變動
嗰陣同幾個fd一齊返機場貨運站 ,仆你個街個個紋撚哂身好似啱啱劈完友咁 ,個阿頭仲要當住我地面屌柒請我地返嚟嗰條友做咩唔請啲大隻啲嘅 ,嚇到我地返完一日之後拿拿聲辭職
之前第一份工返爭鮮 諗起都辛苦
永遠都唔夠人 經常自己企一個場
d枱永遠都唔會執完
d客勁劣 食到成堆蟹籽係餐具盒
又要倒油池
d碟冇人洗就你洗
總知由朝做到晚
唔知點解個陣可以做到5個月

Ching你之前做邊間
好耐之前做過一個月冇做
太閪個經理
返office啲ft俾完嘢你做就唔會理你
食飯咩手信零食喺你面前share當你無到
可能係我嗰間啦啲ft唔得閒應酬你

同感 一夠鐘食飯就成班出晒去 由得你自己一個搞掂
想問下馬會partime好唔好做
Btw上網睇話要請既一個星期就會收到電話 今日岩岩好見完工一個星期都無電話打黎 係咪姐係唔請

應該唔請 利申做緊
好撚Hea 日日屌9啲啊叔

投注站定電話投注

係馬場啲box 做
dse完左返pizza hut
辛苦到仆街
d單好似唔識停咁係咁出

夜晚仲要幫手洗野 清場

果到有d人打2份工 都話pizza hut係佢地做過最撚辛苦既工

仲有人食架咩?
翻酒店做甜品,同佢捱生捱死任勞任怨,直頭當正公司係屋企咁。成日翻完早更夜更唔生性射波,照幫佢頂埋。
終於等到有長工位,大佬寧願請個佢識既垃圾翻黎都唔升我上去,真心好心痛好心酸。
我仲天真到辭職都顧埋公司,幫佢頂埋啲大節日先走

on9
飲食業真係狗也不屌
我先
翻aeo真係好撚閪

講下點閪?

pt ft都要chur數 仲要唔係計全日 係計每個鐘 冇meet到target就要俾人屌到七彩 翻工要人早十五分鐘填goal card 放工例牌遲二十分鍾 要你散好曬fittingrm啲嘢先俾你走 補水勁少 翻左兩個月 此次翻都chur到成隻狗咁

去in左但無請我 都算好彩🤦🏻‍♀️
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞