一人一個翻part time既辛酸故事

487 回覆
23 Like 0 Dislike
以前返過旺角兆萬一間放題 做到好似隻狗咁仲要比老板西口西面
利申:已走
番過海洋公園做sell相位 啲香港客成日以為自己大撚哂 係又投訴唔係又投訴 sell你相個陣唔要咪講句唔要 又要串撚過閪係都要串你幾句 大陸客都好過佢地
幾年前考完dse做日式放題pt
番12個鐘 企到好攰 經理仲要成日鬧人
得$37/hr 諗番都痴線
返公共圖書館,試過俾讀者屌老母
那些年仲要得$30一個鐘,真心唔明d全職點樣靠份工過活

全職d撚樣unun腳 點曬d兼職做

我做兒童館尿書都執唔少 執完出去半個鐘書房又係堆積如山

係呀,以前成日有個流浪漢上黎睇書,有d同事好心嘅就會攞佢睇過嘅書去消下毒囉
我先
翻aeo真係好撚閪

講下點閪?

pt ft都要chur數 仲要唔係計全日 係計每個鐘 冇meet到target就要俾人屌到七彩 翻工要人早十五分鐘填goal card 放工例牌遲二十分鍾 要你散好曬fittingrm啲嘢先俾你走 補水勁少 翻左兩個月 此次翻都chur到成隻狗咁

之前暑假番俾條仆街ft鬧到喊

ft以為自己係咩 最撚閪係分experts 個個都以為自己好撚本事

Jean experts
係元朗一間小型餐廳做waiter
早午餐茶記咁做
夜晚就扮高級餐廳
三十幾個位 樓面要做埋水吧
由40蚊加到45蚊 之後炒左個洗碗
要樓面洗埋 加到50 我唔做
點解講咁耐都未有U記
點解講咁耐都未有U記

又要記乜撚野服務用語 出入又要講撚埋曬d戇鳩野
濕鳩運動鋪細細間成撚日要企出門口,因為鋪入邊冇位企,之後返8粒鐘唔比人坐
到底有咩pt好做?
點解講咁耐都未有U記

u記part time報到
點解講咁耐都未有U記

u記part time報到

日經都唔洗點多講
銅鑼灣某百貨公司
閪人fulltime同事加老屎忽
銅鑼灣某百貨公司
閪人fulltime同事加老屎忽

仲有啲口氣臭撚過坑渠嘅大佬閪
好撚hea
好撚多野食
仲好低人工
仲好好玩
學界運動會搬鉛球搬成日搬到死下死下都係得60蚊
返過Starbucks
先唔評論得$37人工
返part time返到好似full time咁
每次返工都要返足八個半鐘
得九個字放飯
每個禮拜都要返足至少18個鐘
即喺要返三個full shift
以一個學生嚟講即喺要返星期六日加一日school day
完全唔使唞
重要睇分店最大粒嗰個嘅面色
神憎鬼厭
諗起都唔想返
好撚hea
好撚多野食
仲好低人工
仲好好玩

同我一鳩樣喎

我之前返寫字樓

奶茶 可樂 朱古力 糖 任你食

我就同同事係間房到做自己野

可能我工作效率OK. 交到個數出黎 阿頭好少入房睇我

我就通常一路做野,一路上下lihkg ,好多時睇到無野好睇

再唔係就同長工同事傾下計

食完飯 覺得眼訓 訓一陣又得

仲要有靚女姐姐做同事

除左人工低 ,真係好撚爽
翻hollister間舖勁大塵但係無請清潔
每次翻工一係鼻敏感一係氣管唔舒服咳
番酒店炒散聽過d經理同d新黎ft既講
話唔可以當d炒散係人,一定要當佢地係狗

我都炒過酒店散
D人對我勁好 又請我食飯 不過人工太低得$55he
抺地收銀洗野派傳單你做哂 冇薪飯鐘冇break冇得坐 d同事又西
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞