一人一個翻part time既辛酸故事

487 回覆
23 Like 0 Dislike
lm
翻hollister間舖勁大塵但係無請清潔
每次翻工一係鼻敏感一係氣管唔舒服咳

Hollister份工閪唔閪 請人標準究竟係乜
利申 正常毒男

份工其實無乜野做只要你唔好遇著啲閪manager
佢而家唔點睇樣同身型最緊要係個人outgoing啲講野ok就應該ok
d老細又想低人工請你,又用到盡。再係咁落去邊有人做

根本佢地唔諗下啲人好似流水咁,又點會有業積,有熟手幫佢做野
肥婆yan同jessica丫ma
yan以前好似係朗豪而家moko

jessica就一直都係朗豪
佢兩個都係八婆架喇

同佢地熟就係乜野
唔熟就一定係背後話鳩你
總之兩個都係小人

屌以後唔撚去moko 店
垃撚圾見到佢即刻唔撚想買野
是非精
返hollister 有d人閪唔講 有d full time以為自己係大佬咁 點我做野 你同我一樣係br 無分別 d牛仔褲摺完10秒後又亂返 每次都想大大聲屌出嚟

翻緊邊間
答返樓上 自己著3.5折 但限十件 唔係既就7折
廢事quote太長

以前 3 & 6 折

點解16年暑假番得6折
睇哂成個post 我都有野想呻
我有一份眼鏡舖黎 星期六先忙 50/hr
Hea就hea 不過你永遠唔知聽日有冇工返 而家只不過係用實習做藉口先有得繼續返
但係我做得好唔開心 成日失眠憂鬱
無論我做乜佢地都會係雞蛋裏挑骨頭
人地係pt我又係pt 佢地可以去較下眼鏡sell下客
我做左幾個月仲係做d濕碎野
有獲又係我揹
原本可以一個星期返幾日 但係佢地搞搞下得返一日俾我返
結果我頂唔順咁樣既精神折磨去左搵第二份係txxxxxxxxd做
要企8個鐘係辛苦左d 但係ft staff對我好好
肯放手俾我去試點樣sell客執倉
得閒吹下水
我寧願份工辛苦都唔想要閪老細同事

其實好多時唔做都唔係人工低係同事關係差
利申: 返過3份pt 頭2份都係同事關係問題走

你做得唔開心幾高人工都無用
之前返過Lxx Maxx分子雪糕pt
有同事係好好人 但有啲系到係你面前扮哂nice
後面就同啲大粒講我壞話
大粒仲on9屌我坐係到影響形象
忙就自己一個行左去 得我一個整到仆街
又屌我整得耐 心諗 你憑咩lead我英文又唔識聽
雪糕又唔識整 正仆街
aeo真係好撚西
成日要追target 張goal card唔撚知開點
見你唔sell客就開機屌鳩你叫你去sell客
明明d客就鐘意自己睇 係都要搞cheap自己個brand
後尾知你唔識sell客d LD就係咁借d意屌你同針對你
話緊你呀肥婆yan同Sica!
利申 返左10日頂唔順走左

巴打幾時返?可能識

肥婆yan係咪lp

係 佢仲要成日擺款 屌佢老母
aeo真係好撚西

巴打幾時返?可能識

肥婆yan係咪lp

相認啦巴打 我完全明你講乜

呢個post 真係好多之前返過ae 既巴打
之前係為左貪佢staff discount先去做
不過都聽過話lp 最多是非
肥婆yan同jessica丫ma
yan以前好似係朗豪而家moko

jessica就一直都係朗豪
佢兩個都係八婆架喇

同佢地熟就係乜野
唔熟就一定係背後話鳩你
總之兩個都係小人

個死肥西同d ft成日都有講有笑既
八婆sica 就無論ft pt都好撚憎佢
D pt 成日避佢更
aeo真係好撚西

巴打幾時返?可能識

肥婆yan係咪lp

相認啦巴打 我完全明你講乜

呢兩個真係冚家產黎
有d野冇教過,你話唔識就講撚到好似你錯咁
叫人返工就算冇客都唔好傾計
但自己傾撚到成間鋪都知你講乜
要返學返得少又屌,剩係返到A shift又屌
成班ft 同manager圍威喂
識刷鞋既pt 3個月即加人工
有d同事返左成年$1 都冇加過
仲有個口臭矮仔,冇禮貌講野唔用腦性騷擾女同事
係你阿柒頭

口臭矮仔?係咪b xxxx?
返薩莉亞真係做狗咁,又係咩位都咩識,夾碟夾到手痛撚到,返夠一個月即走
dse完左返pizza hut
辛苦到仆街
d單好似唔識停咁係咁出

夜晚仲要幫手洗野 清場

果到有d人打2份工 都話pizza hut係佢地做過最撚辛苦既工

佢啲海報寫得好好睇 有成60
dse之後番第一份工,個份其實實際上係ft
日本餐廳,第一日已經要一個岀哂成個熱食
佢晏就根本就全撚部係熱食廚房岀
一個set on99咁又湯又前菜又沙律又定食
根本多撚到岀唔切
岀慢半步都比人屌到化
廚房又屌無位放個濕鳩senior又死都唔幫
係岀面到鳩hea
真係屌你老母,番12:00放11:00
根本唔撚係人做
個濕鳩senior仲要乜鳩推哂比我做,明明係佢責任
真係屌你老母臭閪,個陣成日同佢嘈
佢越屌越過分,我直接番番下工走,總共番左17日
之後決定好好讀書
奉告一句dse後最好唔好番ft,唔好以為會揾多好多,其實未必,但係會辛苦過pt十倍
番過牛角炒散,lunch time
佢地啲ft有晒對講機知門口有幾多人入緊黎
個經理又唔撚講有幾多個客
就叫我倒定一大堆水
話有好多人入緊黎
咁我倒左十幾杯
佢當住客面前屌我倒咁多杯做乜撚野
到最後嗰台得8個客
屌佢老味佢ft做飲食咁耐8個客都叫多

做過牛角炒散 啲人幾nice

邊間先
根據個人同朋友經驗
炒散同Sell屎應該係最低賤最陰功嘅PartTime
廢事quote太長

以前 3 & 6 折

點解16年暑假番得6折

你係咪買異性服裝 自己著先3折

唔係我買黎自己著
番酒店buffet 朝12晚12 放飯得半個鐘
Full time 唔做野 乜都推哂比炒散做
抹銀器 收碟 乜春位都要做齊
考完dse第一份工係番美麗華酒店炒散,果陣有個長工叫大象成日屌啲新仔(包括我),跟住搬結婚果啲舞台又搵啲無力又矮既一堆搬,啲女既完全唔洗做 成晚剩係倒水比客 番得耐既自己圍埋一堆打飛機唔做野 咩都比新仔做 最尾我直頭無撚視佢直接做做下走人 好後悔點解當初唔屌獲佢先走
考完dse第一份工係番美麗華酒店炒散,果陣有個長工叫大象成日屌啲新仔(包括我),跟住搬結婚果啲舞台又搵啲無力又矮既一堆搬,啲女既完全唔洗做 成晚剩係倒水比客 番得耐既自己圍埋一堆打飛機唔做野 咩都比新仔做 最尾我直頭無撚視佢直接做做下走人 好後悔點解當初唔屌獲佢先走

炒散炒過一日美麗華 跟住就冇返過
起餐比人屌到仆街 不過我都唔太記得咩事

之後個蛇頭揾我返 我話比人屌 不了
個蛇頭答我

返多d 比人屌多d 就冇事架啦

都on9 嘅
考完dse番過放題pt
見到佢個ad話50一個鐘
去到壓我價得33
做左幾日話我做得幾好加到37
真係多撚謝
番個時就話包夜晚
晚晚夜晚都係食d ft食剩既野
即係冇乜點食過野落肚
個收銀知我有時冇食過野就叫我拎個杯麵
個經理仲要對我好撚西 對另一個pt好好多
個時諗住番一個月就算
臨果個月連續番左6日
個客轉身撞到我拎住盤唔知乜野鐵板鍋物
隻手紅撚哂 沖左10分鐘水都冇
經理叫我轉頭出番去做野
番到屋企唔敢比屋企人知
但第日隻手起哂水泡 之後即刻去急症室睇
個護士話二級燙傷 要小心傷口處理
傷左真皮 處理唔好會生肉芽
之後定時定候要去洗傷口洗左2,3個月
洗到眼淚水都出埋 護士開埋止痛藥
好彩最後冇生野
自此唔番飲食業
廢事quote太長

以前 3 & 6 折

點解16年暑假番得6折

你係咪買異性服裝 自己著先3折

唔係我買黎自己著

應該係4同6折喎
4係uniform
Pt要返夠200個鐘先有4折
考完dse番過放題pt
見到佢個ad話50一個鐘
去到壓我價得33
做左幾日話我做得幾好加到37
真係多撚謝
番個時就話包夜晚
晚晚夜晚都係食d ft食剩既野
即係冇乜點食過野落肚
個收銀知我有時冇食過野就叫我拎個杯麵
個經理仲要對我好撚西 對另一個pt好好多
個時諗住番一個月就算
果個月最後個星期連續番左6日
個客轉身撞到我拎住盤唔知乜野鐵板鍋物
隻手紅撚哂 沖左10分鐘水都冇
經理叫我轉頭出番去做野
番到屋企唔敢比屋企人知
但第日隻手起哂水泡 之後即刻去急症室睇
個護士話二級燙傷 要小心傷口處理
傷左真皮 處理唔好會生肉芽
之後定時定候要去洗傷口洗左2,3個月
洗到眼淚水都出埋 護士開埋止痛藥
好彩最後冇生野
自此唔番飲食業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞