一人一個翻part time既辛酸故事

487 回覆
23 Like 0 Dislike
返間濕鳩包廠出40蚊糧做到損手爛腳
諗起都覺得戇鳩
番過牛角炒散,lunch time
佢地啲ft有晒對講機知門口有幾多人入緊黎
個經理又唔撚講有幾多個客
就叫我倒定一大堆水
話有好多人入緊黎
咁我倒左十幾杯
佢當住客面前屌我倒咁多杯做乜撚野
到最後嗰台得8個客
屌佢老味佢ft做飲食咁耐8個客都叫多
迪士尼大鋪 啲人閪撚到仆街 唔埋堆就當你透明 成班似住自己做耐少少就老屎忽上身 咩都點晒你做自己就圍爐傾計食野
返過餐廳對住啲廚房佬都好過對住呢班臭閪 係呀話緊你呀成座山咁巨嘅肥閪

我之前係你對面果間做,啲人真係好撚閪
In house 影商品相
同一張相一日執左17次比老細睇都唔滿意
設計師同我講第一張就已經好ok

另一張人像相執左三日老細都唔收貨
佢堅持自己執仲好睇過我,佢又執左兩日
結果都係用左我執既
返過老麥一段時間,一到夜晚十點就會開始多客而counter係講緊得兩丁友,嗰經理就幫廚房。試過一次過做曬三個位嗰mon係長期都full。日日都勁多痴線佬啲客又多多要求又煩,最撚憎啲南亞裔細路嚟買野食,又無禮貌又成日玩野。都唔知點解嗰排仲頂得順係嗰度做
之前番it pt要跑數但d full time會搶曬d客然後話你唔主動跟客
狗會投注站 15分鐘食飯時間
做野無停手 不斷入飛
阿姐同事 閪到仆街
返pt要求你日日返 返唔到要解釋
咁我搵ft唔撚好?on9
u記 ot冇極限
呢個Post幾好 又提返我要發奮 唔想再比人撚狗咁撚
返會展 最低工資 企足15個鐘 冇得坐 真係企到腳痛
[quote]呢個Post幾好 又提返我要發奮 唔想再比人撚狗咁撚

幾錢個鐘先[/quote$]
$35
好多年前返過AEO pt
以前仲係香港代理個陣都好做

自從交比返比美國公司做之後d政策就好on9
樓主講得岩,pt都chur你
心諗屌你咩 ft chur都話姐
仲要返工前諗d目標比自己收工前要做到
唔講以為自己做全職

每個鐘問你「下個鐘可以賣幾多件短袖?」
心諗:我點會知下個鐘有無人想買短袖

問返佢 咁下個鐘有幾多人會準時收工

開工寫要做咩target最on9
做乜撚姐 我返工唔係想同啲客做朋友/交換名囉
仲要收工一定要食你三四個字 叫你打卡先再做
食屎啦 做左兩星期 買左幾條褲同外套就辭職唔撈

收工仲要西口西臉問你邊個goal achieve到 一定會塭嘢鬧你 試過俾人話點解set咁細

其實我成日心諗屌你45蚊一個鐘咋 ot無補水遲放都算數
仲要好撚過分係返6個鐘係一 個 break 都 無 痴線

有時會餓到企唔穩
之前做雙位數字衫sales parttime
又係要chur shop target日日chur
啲ft仲要以為自己做左好耐好叻一開頭當pt無到完全乜都唔預你
入fitting又要除架 公司無limit攞幾多件 一除除十幾廿個架 啲人又排到出去 我個間個manager又西又寸
完左dse做完之後就走左
[quote]呢個Post幾好 又提返我要發奮 唔想再比人撚狗咁撚

幾錢個鐘先[/quote$]
$35

嘩屌 咪撚做啦 真係求其搵份都多過佢啦

個陣dse撚 入世未深 第一份pt
之前做雙位數字衫sales parttime
又係要chur shop target日日chur
啲ft仲要以為自己做左好耐好叻一開頭當pt無到完全乜都唔預你
入fitting又要除架 公司無limit攞幾多件 一除除十幾廿個架 啲人又排到出去 我個間個manager又西又寸
完左dse做完之後就走左

仲以為都幾好做
我先
翻aeo真係好撚閪

講下點閪?

pt ft都要chur數 仲要唔係計全日 係計每個鐘 冇meet到target就要俾人屌到七彩 翻工要人早十五分鐘填goal card 放工例牌遲二十分鍾 要你散好曬fittingrm啲嘢先俾你走 補水勁少 翻左兩個月 此次翻都chur到成隻狗咁

聽日返工
Pt倉
兩個人拆一隻大貨櫃
拉唧車都拉到手軟
迪士尼大鋪 啲人閪撚到仆街 唔埋堆就當你透明 成班似住自己做耐少少就老屎忽上身 咩都點晒你做自己就圍爐傾計食野
返過餐廳對住啲廚房佬都好過對住呢班臭閪 係呀話緊你呀成座山咁巨嘅肥閪

我之前係你對面果間做,啲人真係好撚閪

見住啲人圍威喂一路講咩大家庭呀好開心呀一路閪班spt面就想嘔

其他land唔知會唔會好啲
返hmv,啲客嘅古怪要求真係層出不窮
好彩我做過嘅幾間都冇乜老屎忽

巴打係咪識好多音樂 我之前in過唔請
同埋幾錢人工?
番酒店抄散係慘撚過做狗 呼呼喝喝 人工少少又要比人小
有咪工多後生女做
番波鞋街開左6,7間既鞋鋪
番九個鐘冇得坐 食飯盒時間例外
老屎忽閪到仆街 明知pt冇鋪佣冇私佣都迫人跑數 自己就企係後邊指指點點
話就話sales但係做埋搬貨 得閒就係樓上大倉搬鞋落鋪 一箱鞋大概八對 每次都八九箱 仲要冇貨𨋢要行樓梯

39蚊一個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞