前線有d感想想同香港人講

698 回覆
5117 Like 19 Dislike
發夢係前線 又曬又落雨
一入中信見到大家舒舒服服坐晒喺度嘆冷氣
就灰到仆街 又唔可以講啲乜 整係可以諗點解一定要係我
Btw感謝樓主發夢!
真係好多謝有你地每一個前線我都好adore
發夢見到真係嬲到醒
留係香港
時間會令到更多香港人更嬲
所以我未放棄
多謝多謝晒你哋
真心 發夢見到 真係得前1-3排人先會咁夠薑沖
但偏偏中後排一邊欣賞你地勇氣一邊就淆曬底
連記者都係出面影你地炸
好似無人expect 你地真係沖到入去咁
個個企定定
感覺你地似俾人賣左...

唔好話我分化,只係唔想佢地咁勇敢 但就無謂犧牲左... 識好多前線都俾人拉左
真係對唔住,我有家庭我發夢果陣都只係做後援幫手傳野上去比前線。我幾廿歲人都覺得好 stress, 又驚前面你地退落黎我走唔切累到你地,又要隨時玩收買佬咁你地要咩我即拎上黎,做左一陣我己經頂唔順要退落黎。

見到太陽底下嘅各位香港人係度影相打卡,我好激動發開口夢咁叫 “要人呀! 香港死喇!你地企係度等咩呀?要香港人呀你係唔係呀?” 有幾個人都即刻郁去幫手,然後我衝左去一邊係咁喊同冷靜下.

突然就有tear gas (而家啲夢發得好真呀可能睇得太多tvb) 我係咁疏散啲人。喂屌你老味丫仲可以慢慢行回頭影相,我係咁叫佢地跑快兩步,唔好影喇,眼望前呀 (dllm 小學生咁),行快啲啦咪累後面. 然後我自己都退到海富,睇下有冇人要幫手沖水,同埋我都要人沖.... 攪攪下出埋黑旗,我就再冇勇氣出黎,唯有諗辦法避開啲狗離開。

前線嘅你地,辛苦了! 多謝你地幫我地嘅下一代擋左咁多野!
又唔係屌
但建議下橋可唔可以再做多少少? eg狗攻 就遠攻掉佢老母臭
再勇敢少少既 就落來幫手拉人
要退啦 有人爬上橋 唔好走先 試下拉人上來?
發夢見到 龍和道後面草地d 人 叫極都係後面睇
路都幫佢開埋
利申翻比個夢嚇醒瞓唔翻
感謝你
Respect
第一點真係好有同感,好明白前線嘅辛苦同付出,同行過前線再返返去民陣嗰邊真係feel到兩個世界...我都想叫朋友行前啲幫下手,唔行前都搬下呢樣嗰樣,奈可每個人諗嘅都唔同。香港勝在仲有一班肯無私付出嘅你地,多謝你,多謝你地。呢幾句無乜價值但希望仲鼓勵到你地捱埋落去,thankyou晒
然後轉頭就係fb 講自己食左催淚彈
發夢企二排,主力執人走同起路障
見好多都唔夠裝備同冇經驗,煙一到個個都拚命向後跑又推又撞
有時冇心理準備真係唔好企太前,幾次見差D人踩人
所以就算企前都要量力而為
如果冇經驗又想企前可以試下企邊位同4-5排
食下煙感受下自己頂唔頂到先決定要唔要再前
唔係一驚變左求生走難咁就好易整到隊友
前線既朋友,香港欠左你地
發夢有下次我一定企出黎
真心覺得前線好勇好型
你地為香港付出咗好多好多好多
冇前線就唔會可以暫停到個修例
諗深d如果冇你地香港人更加唔會再有機會,再有心機和理非非遊行
星期日香港人一定要再出黎遊行!
多謝你地!
識幾個99年00年前線俾人拉左...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞