前線有d感想想同香港人講

698 回覆
5117 Like 19 Dislike
但係最嬲都係班影相打卡友
嗰陣真係開聲屌左佢地
仆街粒催淚彈扔到嚟中間位
後排淆嘅就走啦
屌你老母攞個電話出嚟影?
咪撚阻住啦

都係夢入面夢到

發夢夢去咗中前線
唔知大聲嗌咗幾多次喺橋啲人落嚟都冇反應
喺夢境成個人攰到冇乜意識
淨係知自己不斷傳物資同幫人沖水嗰啲
下晝點幾嗰陣最似嘉年華
嗰陣真係喊撚咗 屌
前面明明咁撚辛苦
你帶住頭盔喺後面打卡
發夢番緊屋企嗰陣好似去咗平行世界
再喊撚咗

唔想搞分化 想香港人團結 和理非都可以幫到好多手
老老柒柒,企係前線影相,有時係會令d狗冇咁惡架
有個問題 其實係天橋班人係咪可以 整d大字牌 話俾前線班人知 其他地方既情況 or 清場時d狗既位置 咁樣? 定有無得大幕直播?始終佢地視野廣 起碼叫有貢獻
發夢聽個兄弟講

佢話其實自己都唔想企咁前

只係唔知點解後面啲人越企越後

變咗自己無段段上咗前線

佢見前線又咁空,唯有硬住頭皮頂硬上
00後好撚堅抽嫁都
好幾個2-3排都00後
發夢企左係橋底物資位好耐無轉過位
keep住一路收物資一路幫手叫人上前補位 中環方向前線需要你地 邊道邊道空哂位上前補位呀之類 嗌到失左聲 耐何啲人真係無咗份緊張感 真係變撚咗嘉年華 但係大嗌提提佢地上前都肯上嘅啲人 但推到咩位就真係唔知
其中一個問題真係資訊不足 啲人唔知現場點 應該點幫手 係偶爾有幾個跑著翻嚟叫幫手發開啲前線資訊
巴打辛苦了
各位珍貴既戰士 我愛你地
我仲未放棄
多謝各位前線人員,請受小弟一拜
好認同,
有D擺明就係黎食花生打卡既, 化曬妝著曬CASUAL WEAR
有人問要唔要物資又"囉", 帶曬人地捐出黎既頭盔眼罩,
壞人一舉旗就彈到勁遠, 甚至根本冇行前過, 只係係後面/天橋影相
其實你地知唔知呢D物資係用錢買, 係好珍貴架??
唔撚係比你地咁樣囉完打卡就拍拍屁股走人架!
你地咁樣走左去, 前線義士仲邊有勇氣繼續支持落去啊

仲有啊, 添馬公園班人啊, 你地以為真係黎野餐??
中信天橋仲有個老母帶住個幾歲細蚊仔, 大佬啊你知唔知呢度係戰場, 唔撚係遊樂場??
HARCOURT前線要人既時侯, 渣MIC果個點叫海富班人都唔肯出黎幫拖,
我明白佢地肯出黎都係好事, 但可唔可以比多D GUTS??
就算唔企前線, 幫手傳下物資/傳遞消息都好啊
你地出黎唔係為左影相架

利申: 以上全部發夢見到
淆唔緊要 我都淆
但如果真係企得好後 唔需要太多裝備
幫手撐下場
男同女都好唔好著背心熱褲都預你唔行第一但係唔好要人睇埋你
辛苦哂
係Sor
全部夢境
大家識做,多謝你付出
星期日會行前啲 做多啲。
我明白呀 好多謝你地
無奈真係有啲00後唔識醒 更令人心酸
我夢見自己就係企係佢地嗰邊call咗你地嗰邊好耐要人過黎幫手嗰條垃圾
雖然咁諗好衰 但發夢望住班花生友喺樓上花園睇好戲 然後掟第一粒彈嗰時見到佢地都中埋招嗰下真係心諗抵撚死
橋上面根本好多食花生,攞靚位睇戲。
唔係分化,都多謝肯出黎。
但出黎係幫手架嘛

我發惡夢見到當日我唔係前線,但喺橋下,有人叫橋上啲人落黎幫手無人理,真係心都淡一淡,心諗唔好坑爭,攬炒算。

respect前線樓主唔放棄多謝你
巴打
respect
有橋既人都定期掉尻下面班狗既
但小心記者囉
其實唔係好多00後識諗 真正比較勇武真係90後或者當年有雨革留守死士先會咁沖法 當年我正正見到點解咁嘉連華心態 明明係反831框架 慢慢又叫下台 然後大家傾計就傾 玩既玩 溝女既溝女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞