前線有d感想想同香港人講

698 回覆
5117 Like 19 Dislike
夢見其實前排一直都係咁叫
都係話大家前返D,要俾班狗見到人數充足
主要擋同拉住前面退,唔洗衝
但肯上既都唔太多
如果食過蛋 一定要分享俾身邊嘅隊友知 企得出嚟 唔理佢衝唔衝 有d知識係一定要傳遞 唔係硬食 係要智取

最基本要睇睇佢齊唔齊食蛋套裝 唔齊塞一份俾佢

出得嚟嘅主動d同隔離嘅隊友傾計 可以好肯定其實好多係肯留喺一二線
你永遠唔係自己一個
雖然我無份衝 但我都好尊重衝個班人
我係咁叫人一定要珍惜前線個班
係你地連命都唔要咁守護住我地
你地永遠都係香港英雄
有啲人直頭乜都冇當出黎玩咁架
熱褲背心 口罩都唔戴
推 香港人加油
唔會,亂起上黎係阻礙
多謝你
好,下次發夢一齊叫
感謝義士們既意見
為你地而感到驕傲
上天橋嗰啲就唔好戴頭盔啦 資源唔係好多㗎咋 留返嚟俾有需要嘅人用啦
我係絲,其實心裡好想做前線,但有自知之明真係體力同靈活度都唔夠,好驚成為負累所以淨係做左中線傳下搵下物資咁,真係好想多謝前線義士!多謝你地
自己戴都算,睇住掉左幾個出去
前排有D忍唔住即屌,我都冇氣屌
對唔住前線手足
真係好多謝你地前線義士博左條命去為我地大家香港人
發夢嗰日朝早成條橋塞滿曬影相打卡嘅人 物資入唔到 有人暈低call急救但出唔返嚟 但電梯班人完全當見唔到
跟住有個師兄屌鳩佢哋我印象好深刻
佢話:全部今日企出嚟嘅人都係為咗香港 出一分力
但你哋喺度做緊咩 淨係識企喺安全嘅地方影相打卡
香港人?你哋唔配啊

朝早局勢安全嘅時候叫佢哋落嚟企多啲人扮聽唔到 到晏就放煙要走又慢條斯理 搞到最前線硬食

唔係話前線先值得尊敬 唔同人都可以為依件事出力 但身為最前線嗰一排 真係有少少心淡
發夢最近同差佬得大概十米距離
對待幾個鐘又肚餓又落雨
就要成日驚警犬一趕走唔切
認真望住差佬係咁換更係好撚灰

頂到下晝真係太攰返咗屋企
點知一返到屋企差佬就開波
好內疚點解唔頂多兩個鐘
發夢同為前線 身同感受

因為預咗衝最前,所以全身防裝
過雲雨之後出太陽,有一秒真係想除低佢
因為真係好熱好重

但我知自己身負重任,企得出黎就唔應該鬆懈
我唔會怪兩三線嘅手足,佢地揀得企後排,即係信心未夠、會驚
加上裝備少,同埋好多絲打,俾時間佢地休息就變得好重要

我明樓主心情,但我地企得出黎,就係要俾信心後面嘅手足
無論幾悶幾熱幾重幾想死,都要諗盡辦法,捱多一秒就係一秒
有怨言,但只放心中,用精神激勵大家

唔知其他戰線情況點
但立法會呢邊的確逼到班狗入角落
逼到佢地放tear gas

做得前線 有名你叫死士 就係為左犧牲而存在
後面班手足唔敢 但我地敢
子彈我地食! 狗棍我地捱!
只要有手足拖返我地條屍出黎
就已經係功成身退
只後點 就交俾佢地
衝到入去 就已經俾到足夠信心後面嘅手足

巴打 沉住氣 既然你有覺悟做死士
就鐵掙掙做個戰死沙場嘅硬漢
香港以你為榮!
大家都背負唔同既野我發夢到金鐘果時都冇諗住上前
但見到前線有好多年紀比自己仲要細既人,唔忍心佢地俾狗捉到咁細個要面對法律制裁
先決定上前執人,自知去唔到勇武直接面對班狗
只希望拉得走最前既人走就夠
從心感謝前線嘅付出
對唔住
好多謝你地為左香港人做承受咁多
我對於自己好想同你地做前線但無勇氣覺得好內疚好羞恥
其實眼白白要望住你地離開個心一啲都唔好受
唔係想博同情
純粹真係想多謝你地
有啲仲要係女勇士
真心respect all of you
respect
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞