前線有d感想想同香港人講

698 回覆
5117 Like 19 Dislike
多謝你

好慚愧自己無呢份勇氣

當日只係企你地後面幫手沖胡椒

見到你地好多中到全身紅晒,好心噏
I love you
嘉年華呢件事真係扯火
由未天光開始留到夜晚食幾粒彈已經好攰
八點幾退守到中環身心都好攰但係見到越嚟越多人著靚靚影相打卡
望吓自己真係黑衫黑褲眼罩口罩打仗咁
個對比大到好灰
仆你個街中信班人仲係到唱無盡
發夢果陣二排
3點果波中完要退,另轉身好似人踩人咁
拉D人叫佢地唔好推都拉唔住,果種驚慌同求生意慾係叫都唔停
我只可以望返前面急步退,頂到後排退得7788先回到氣
兄弟
你應該咁諗,係我哋做到事,保護到後排
唔好怪佢哋!佢哋唔知前面發生咩事
唯有同佢哋解釋後排嘅作用
因為我見好多人真係唔知可以點做
佢哋唔係唔想做
其他嗰啲,咪當出嚟支持我哋囉
就算係
我都唔會同你講係
因為我都係發夢
發夢見到放咗催淚彈,中信橋塞滿人,個𡃁妹仲影Snapchat
橋底見到啲嘢係咁跌落嚟都覺得好撚牙煙
但冇計,總有人係咁,你都唔好燥
我哋仲需要你,快啲搞好隻手

但我都想講一句,遮攞去前面,甩咗個扣先
前面冇時間同你甩扣再開遮
賺嗰一秒,一秒,可能已經擋咗啲胡椒水

唔該晒
最後一戰個下 完全會KO左你呢個諗法因為最要個part
開哂咪最後都係無 得8丁友
發夢砌鐵馬個陣 要等好耐先有人幫手 已經食左幾野椒
好認同 其實裝備ok嘅話食完一次彈就唔會驚 所以下次一定要有保護自己嘅基本裝備 唔好諗住嚟玩
走得太快係好危險
唔驚嗰啲真係要舉起雙手大嗌慢慢
有得十個廿個嗌,場面會穩定啲

同埋男人啊男人,可唔可以唔好走得快過啲女
冇槍、冇落單,死唔到人
好多謝你地,好愛你地你地一定會一世平安幸福,我要分我啲快樂比你地
夢見唔到有最後一戰既感覺
政總果邊失守俾人包,成班人湧黎夏愨橋底
剩係掛住要護班人落橋底過力寶已經理唔到正面仲有班狗
發夢時最緊要照顧旁邊隊友,多謝付出
嗰張淋催淚彈gif 有個黑衫短牛仔褲女仔衝得不知幾撚快去淋熄
sorry自膠 中環班人唱無盡
多謝你地
我無鬧你嫁其實
其實我經歷過
我都係自己問去演變到我呢家咁
行前d一來啦
二來可以加多句 你唔洗好前 唔會比警捉到 你幫手拉人返來就okay 係掛...叫得郁就叫囉

用字 語氣
唔好等人覺得危險
唔好講「可唔可以上去救人呀?」
試下講「大家慢慢行上去補返啲空位下
指示要清晰
唔好講「幫手呀」
試下叫人組成人鏈搬某物資/去買某物資
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞