前線有d感想想同香港人講

698 回覆
5117 Like 19 Dislike
辛苦巴打
夢見佢地想你地信隊友 落黎幫手扶傷者 嗌人行 有事自然有人cover你地 唔係近到掂到鐵馬都唔會有即時危險
冇計真係兜唔到 屌住都要影都唔知搏乜
瞓醒都嬲
辛苦哂,真係頂唔順就先休息吓
始終唔係一兩日就會結束嘅事
psh
畀你入到立法會又點? 目的係阻止開會,已經做到, 林鄭明顯想六月尾G20會議/ 休會 前通過, 休會後佢就冇政治本錢再提。 要衝就等到裏面開緊會先衝,唔係裏面冇人浪費體力!
師兄守邊度 可能同你有過一面之緣
發夢守夏慤道第二三行
多謝你
就算發夢 打啲夢境內容都唔好打得咁詳細呀 一陣被人誤會左就唔好啦
訓覺都要記得保護自己呀 唔冚被好易凍親
推!巴打感受我好明 因為12號我都係企前線既
見到d打卡後生仔、大人、廢老齋影相食花生
真係覺得好恐怖 冷血到心寒
大家都係香港人 點解佢地成班係想睇住我地死咁
幫都唔幫下手 最簡單嘅幫物資站手都冇
香港人真係得返最後今次啦
大家行多一步得唔得!
唔好俾前線嘅人覺得自己係冇人幫手
香港人加油 This is our home💪🏼🇭🇰
我發夢夢到自己身處係前線既後邊
自知自己無能力都無膽
唔想傷害人都唔想比人傷害只能係背後幫手遞物資傳播信息
當戈陣見到有前線既人拆緊磚頭 個心一黎驚佢比人捉到二黎都驚有人受傷
其實戈陣個心有諗過襯佢地走開將d磚頭砌返一齊
不過最後都只係喱佐後邊唔敢企前
警方開始扔催淚彈見到有人開始跑 同個朋友唯一可以做就係幫手扶住逃跑緊既佢地
第一次中催淚彈先知原來咁辛苦 唔明點解周圍仲會有人講話班人係收錢 聽到都嬲
我仲未放棄
請大家都唔好放棄呀
發夢入面我同兩個朋友係龍和道睇緊咩情況 一聽到前面黎料就即刻上裝 雖然第一排鐵馬唔係我地拆但我地三個都馬上沖到最前
龍和道上前既雖然好多都無咩力但都好勇 甚至有女仔都沖埋上前
到我唔小心胡椒入眼比人抬出去洗眼再到岩岩開到眼既時候見到救護站好多人企左係度又唔幫手 著Gear但又呆左咁
呆左我都明白 我都係喺出之前不停問自己準備好未 所以先可以第一時間上前
但最無奈係夏愨道橋同金鐘道停車場上面果班人
外國人黎了解唔企埋一線好正常 但班香港人剩係喺度冷眼旁觀hehehaha咁 見到班豬果刻真係有心灰問自己 到底爭取為咩
希望下一次發夢會有更加多人做好準備 預備做前線
#利申 個夢都幾長
多謝你哋
發夢係中環見到你地冇乜裝備
但後排full gear都唔上前
我淨係可以周圍幫前線包保鮮紙
我都唔敢衝最前 只係敢企你地後少少
希望有催淚彈都可以淋熄...
俾少少advice你

你可以喺現場徵兵
同中排後排嘅人講你喺前線嘅經驗 然後問佢地願唔願意跟你参與前線back up你嘅工作,你做team leader帶住佢地 而且好多人以為前線好危險 後面食花生好安全
但講真如果前線有gear有盾 面對一排有formation嘅狗係唔危險 因為佢地唔會take risk衝出嚟捉你 只會齊上齊落

你隊友嘅工作可以係簡單如蚊住你背脊需要時救你走 同埋增加前線厚度 等警察唔會咁易決定攻 而攻嘅時候你都唔會俾人掉低

記住徵隊友同耶撚傳教冇乜分別 你問得多人總有人會受感動 肯back up你
有需要時會試下
完全可以 想像 你感受
全部人不惜一切代價一起支援前線義士呀!
冇計 魚蛋過後 好多已經變左焦土冷感派,失去左好多經驗既戰士,要靠新一批再學過
感謝所有前線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞