前線有d感想想同香港人講

698 回覆
5117 Like 19 Dislike
屌你喇和理非非
好對你地唔住
多謝你地!!香港人一齊加油
你可以繼續坐 坐到中暑都無人理你
你呢種諗法畀佢地知道左下次唔出嚟得返幾百個前線喺政總俾幾百隻犬圍
youtube搵下Public Bomb Scare 中東Look同書包應該幫到你地前線
好多謝好多謝好多謝你地!
我星期三都有係現場, 聽住前線要人
但我真係驚.. 好對唔住!
企後面衝果下都腳震, 你地真係好叻

可能好多人既反應會令你地心淡
但都有好多人係由心敬佩你地! 包括我
真係好多謝你地, 你地就係守護香港既第一條線!
多謝你地!!
感激巴打既付出
真係覺得前線好勇敢
我當日同朋友一齊 其實一直都想行前d
但係比朋友拉住 佢地怕到行前多少少都會有事
自己又唔想單拖一個人只好同佢地企到海旁咁遠
但一直都服說佢地其實呢到真係好後面… 企係呢到其實冇咩用…
個位又唔係話上到網 又唔知前面發生咩事 要人又唔行上去
可惜佢地都係唔肯行前
最後我自己覺得出左黎仲怕乜?
前線都肯上前點解我仲企係後面? 其實出得黎都預左
自己覺得就算係怕都唔應該係企到咁遠食花生
或者咁怕其實可以選擇唔出黎 冇人會怪你…大家都會明白
最後2點幾自己走左上去 雖然唔係最前線
但起碼我踏出左我既第一步去fill up 返馬路d空位
同時都覺得自己好冇用 既然咁遠黎到怕什麼?
其實只要你唔放棄隔離既人 隔離既人都唔會放棄你
大家都應該要抱住呢個心態 相信行出黎既人
唔好放棄呀大家! 我都唔會放棄
多謝你地啊無名英雄
转发!紧急! 请转发给十位身边亲友!
https://lih.kg/1219146
唉.....
個次係外國咁樣比人玩左 比人笑到癲
唔夠你地勇武只喺後面 對唔住

真係衷心衷心向各位前線英雄致敬
你地身體受傷受苦, 仲要俾人誤會上暴徒污名, 但成果就同所有, 甚至冷嘲熱諷你嘅人共享
係好無力

希望前線人員個心係知道支持你嘅人有好多好多, 只係冇辦法用行動支持你地
利申返先 發夢夢見
發左個夢
自問細膽 從來冇諗過做前線 但一開始衝見唔夠人要補位
果刻都係唔諗得咁多 衝左上去
其實我都真係好驚 但更加唔忍心你地向後望果陣後面冇人

跟住放左第一粒催淚彈
前線嘅隊友比人群塞住左 走唔到 焗食催淚彈
果陣我以爲自己會死 一係抖唔到氣死 一係太逼人踩人死
好彩冇事 好多謝比水我飲同幫我沖鹽水嘅隊友
每次完左件事
Eg返工
D人都會話:「我尋晚都有出呀」「好辛苦呀」「嘩 食左幾粒」
我會心諗 係唔撚係呀
見到影相個d真係嬲,個日中信橋班犬突襲,係下面望住成班人後退無人救人。係前線又無唔可以上去,條線又驚無人守。講真endgame d人仲要屌先肯出,真係會好灰,香港人叫你一齊企落黎係唔係咁難
如果前線可以group一班人出去後邊專係搵「願意上前線幫忙既人」,想去既就跟佢哋過去,慢慢帶d人上去,再教佢哋點做,準備d咩,目前情況講俾佢哋知。

之前幾個示威都見到其實有好多學生係好有心咁企晒係後面,佢哋本來就係想出黎真係做抗爭,但係就爭咁個人拉佢哋出去,真係差在無人lead佢哋上去,我覺得下次真係可以group幾班人專係響後面負責引導人上去
發夢諗返,
其實我地前幾排果堆見人手唔夠,都好清楚大家只可以擋同守住防線
最最最重要係每一波都要拉齊人全身而退到,唔好俾狗捉到
其實前排人手同經驗都不足真係死頂捱打,退入力寶果陣見好多都年紀好細,驚到上石壆都上唔黎,拉人都拉到手損,好好彩612夏愨損傷唔算太慘重
唔好靜係感激
做d野
實際d去support佢地
巴打唔好咁 我都知會好氣餒
但係我估 雖然佢地冇咁好膽量 但至少有人可以用最完整既角度影到啲暴力事件既發生 亦都起碼有到現場支持
至少兜口兜面影相既 我唔幫佢地兜喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞