前線有d感想想同香港人講

698 回覆
5117 Like 19 Dislike
早排發夢夢見係煲底前線好薄
後面有一大班人唔敢上令到有斷層

有班撚屌以前成日問人''你唔帶頭衝?''
現實就係有人帶頭衝都冇人跟
總係有班人想不勞而獲 但事實證明冇咁撚著數嘅事

我自問冇你地咁勇敢係最前線承擔最大嘅風險
但絕對做唔出企係到食花生
所以keep住係你地後面諗住有咩依郁救返手足
但發覺唯一做到嘅就係tun快啲等你地撤退
幫唔到手真係好對你地唔住

最後想多謝各位前線手足
真係好撚多女仔好撚勇企前線

我知道你哋唔怕受傷
但Priority一定係不被捕
你地已經付出太多
真心唔想再有義士犧牲
You don't owe these people anymore
Push
咁又唔好咁講
大家有唔同包袱 可能身分問題唔可以企前姐
不過影相食花生完全無幫過手就企係度睇戲
或者企係度阻住前排啲人撤退
再唔係返屋企幫手sd email都得
你要和理非就做返你既位置 唔好淨係企係度得個望就叫幫手
再次感激夢中各位巴絲打陪我一齊發呢個夢

利申 發夢既時候做前線 順便屌走啲係咁近距離影相既人
多謝你呀巴打
當日係現場我都有份幫手叫啲人落嚟
嗌到聲嘶力竭,係咁叫橋上面啲人落嚟
路邊啲人唔好再齋企,叫佢地唔好再淨係打卡影相
但好多都係無動於衷,個下真係好灰

但好感激在場所有有份一齊堅持既各位!
香港加油
如果佢地無律師係身邊
又俾黑警引導chok講嘢簽埋紙真係好慘
多謝你地前線頂住
對唔住我自己第一次都只係出來企下的花生友
第二次先開始後排叫口號,送物資
今次食過催淚彈,下次就會有更好準備企前排
我想信好多人一樣,勇氣和經驗是會一步一步累積的,請原諒現在的軟弱的我
好同意樓主 我係守夏愨道灣仔方向既防線

依邊既巴絲個個都好認真 同fd lunch完

念住轉換環境 去到立法院同中信後面

心諗又黎嘉年華阿?最後走返上原本個位置守算
Push
第一日發夢個陣已經有班男仔企最後係咁話快啲返前面快啲返前面
但係佢哋一直企後面淨係指揮係夢境入面既勇士
所以大家唔好人地話咩就做咩
真係睇清楚先衝or 退
辛苦了,好感激你地
我只可以係後面幫你地做first aid同派物資
過來人表示完全明白
Push
多謝你,辛苦哂
比多d人知
Push
但認真。。。最尾退到行橋出番去公園
無論橋上面,樓梯,都有人影相,打卡

所以。。。。都幾難實行到
叫一個有心有力既上橋睇,相信佢都唔願做backup

Btw
香港加油
利申 發夢
講真你理得啲人做乜啫
你覺得做前線好偉大
你地有冇諗過其實啲人唔想咁激進同差佬mma
發夢夢到想講除咗以上巴打講既野之外 係龍和道嗰度 指揮嘅人真係完全冇大聲公或者咪 搞到訊息傳遞好慢 所以一定要大聲公或者咪
多謝你阿義士
前線有少少野想你地幫手
https://lih.kg/1219123

好短 唔該睇下
所以企得前線真係要知自己被捕有咩權利先好行前

同埋 老實講,除左頭個幾排係真心勇士外,中後排都係想幫手拉人 送物資only 可能係驚俾人拉
呢個情況下 一味叫前線勇武根本無用,前面沖 佢地都唔跟,驚一入去就係犯法。沖得入去就係要人數多先佔到架啦,但好多都企定定,真係林奠未賣港 已經俾中後排賣左,無可能佔到,奈何班前線就要俾人拉俾人打 唔係分化 只係想佢地唔好無謂犧牲.....
我估其實有好多人係有衝動想行前,奈何一般人會覺得同你地前線人員有種格格不入既感覺,好似驚幫倒忙之類,或者唔知你地係一team人定已經一早group好plan好d乜,所以個心會有種想行又唔行既感覺。

加上可能無明確指示叫佢哋出去做d乜,其實好多人都未有果種「衝動既point」,如果有人肯行過去,說明依家要做d咩做d咩,就好似召臨時工咁,講話需要幾多個人負責做咩做咩,輸送物資又好,真係過去做人牆又好,目標講清楚,我覺得有人落去既機會大好多好多。
係所以69嗰日勁想死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞